Bager

Tag
  • Tartalmak

    9
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Bager posztolt

  1. Az akkori posztban az lett a vége, hogy Router Advertisement opció nincs benne, csak IPv6_DHCP Server, ami nem segített. Telefonon meg tudtommal csak akkor lehet letiltani a címkérést, ha root-olva van, és kikapcsolásnál reset-elődik a beállítás, de lehet rosszul tudom.
  2. Sziasztok! Miután a Windows 10 magától visszaállította a beállításaimat, így megint felmerült egy régi probléma, ami 1-2 éve változatlan. Mikor nagyobb csomagra váltottunk (50Mbit), akkor router csere is volt, mert a kijövő szakik szlengje alapján "bandingos" netet csak ez a router-ük tudja (ZTE Home Gateway ZXHN H368N). Viszont utána feltűnően lassú lett a net, és sok oldal be se töltött. Sokszori telefonálgatás után magam oldottam meg, mert kiderült hogy az IPv6 a ludas. Mióta számítógépen csak IPv4 van bekapcsolva, itt semmi probléma nincs. Már viszont rohadtul unom, hogy telefonon például használhatatlan az internet (Google Play-ről például nem tudok frissíteni csak néha), mert se azon se a routeren nem lehet kiiktatni az IPv6-ot, csak PC-n. A kérdésem az, hogy ezzel már szembesült-e azóta más is, vagy van rá valami megoldás? Kitudom váltani ezt a router-t olyannal, amin ki lehet kapcsolni az IPv6-ot? Hibabejelentéssel az a baj, hogy sose találtam olyan embert, aki elhiszi amit mondok (vagy érti), és csak egy mezei szerelő lett mindig kiküldve, aki meg vakarta a fejét, hogy ezért miért neki szóltak.
  3. Sziasztok! Miután a Windows 10 magától visszaállította a beállításaimat, így megint felmerült egy régi probléma, ami 1-2 éve változatlan. Mikor nagyobb csomagra váltottunk (50Mbit), akkor router csere is volt, mert a kijövő szakik szlengje alapján "bandingos" netet csak ez a router-ük tudja (ZTE Home Gateway ZXHN H368N). Viszont utána feltűnően lassú lett a net, és sok oldal be se töltött. Sokszori telefonálgatás után magam oldottam meg, mert kiderült hogy az IPv6 a ludas. Mióta számítógépen csak IPv4 van bekapcsolva, itt semmi probléma nincs. Már viszont rohadtul unom, hogy telefonon például használhatatlan az internet (Google Play-ről például nem tudok frissíteni csak néha), mert se azon se a routeren nem lehet kiiktatni az IPv6-ot, csak PC-n. A kérdésem az, hogy ezzel már szembesült-e azóta más is, vagy van rá valami megoldás? Kitudom váltani ezt a router-t olyannal, amin ki lehet kapcsolni az IPv6-ot? Hibabejelentéssel az a baj, hogy sose találtam olyan embert, aki elhiszi amit mondok (vagy érti), és csak egy mezei szerelő lett mindig kiküldve, aki meg vakarta a fejét, hogy ezért miért neki szóltak.
  4. Nagyobb csomagra váltás (50 Mbps) miatt hoztak egy ZTE Home Gateway ZXHN H368N -t, amivel azóta is gond van. Az egyik problémát, miszerint hol 1 hol 2 érpáron üzemelt megoldották később azzal, hogy kábelt cseréltek és kint is babráltak. A másik bajom viszont még adott. Általánosságban az oldalbetöltések/videó indulások (ha már egyszer elkezdi oké) lassúak, legyen az wifin telefonnal, vagy kábelen PC-n. Illetve vannak oldalak, amik egyáltalán be se töltenek soha, mint pl. wikipédia, mall.hu . Amikor itt járt egy szaki, azt mondta, hogy ez ilyen, és hogy ennél az eszköznél vannak oldalak, amik nem jönnek be, de csak ez az egy van nekik 2 érpárra. Ezt nehéz elfogadni. Próbálgattam dolgokat sikertelenül, de PPPoE Pass -Through bekapcsolásával, ami után mintha jó lett volna minden, bejöttek a hiányzó oldalak is normális sebességgel, de csak egy darabig, és nem is minden eszközön. Ezek után miután kikapcsoltam, megint bejöttek az oldalak, de csak egy darabig szintén. Szóval bízok benne, hogy azért valami megoldás csak létezik az egészre.
  5. HGW -n annyit látok, hogy IPv6 Connection Status: Connected. Ha visszakapcsolom az IPv6-ot PC-n akkor whatsmyip-n nézve rögtön IPv6 címet kap. Router Advertisement -t sehol nem találtam beállításokon belül, de az IPv6_DHCP szervert leállítva se változik semmi. Ha a Google DNS szervere be van állítva IPv6-ra is, az se változtat semmit. (És ezek együttes kombinációja sem.)
  6. Jelenlegi helyzet az, hogy ha PC-n az adapterbeállításokon belül csak az IPv4-et hagyom bepipálva, akkor jó minden. Ha megy az IPv6 is, akkor jön az alapprobléma, hogy nem jön be minden oldal. Szóval itt az IPv6 a ludas.
  7. Most a gépen kivettem, hogy használjon IPv6-ot is, és így csak IPv4-gyel bejön minden. Ezt próbálhattam volna előbb is.
  8. Semmin nem változtat.
  9. Azóta egyszer voltak kint, közbe központból valamit állítgattak, és bejött minden ahogy kell. Ahogy elment az ember és megnéztem újra, már megint nem jöttek be a oldalak és visszaállt a régi rend. Nem igazán találta ki eddig senki se, hogy mi a gond. Nézték ugye, hogy nem-e a gépen a fix IP cím, vagy a DNS szerver zavar be, de egyrészt nem mert tök mindegy hogy automatikusan van-e, másrészt wifin keresztül telefonokon is *****, az emberén is aki kijött. Szóval vagy az elosztóval van baj, vagy azon túl, de biztos nem nálam. Mindenesetre megoldani még nem tudták.