Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Xeon

Tag
 • Tartalmak

  8
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Xeon eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

 1. Hm. A nagyobb kivitel/rendező lett itt telepítve. Gondolom a jobb alsó sarokban van az "esze", bal oldalt meg a bekötött/beforgatott rézpárok. @István Nem egy nagy történet, marketing szempontból sem utolsó, plusz meg lehetett volna fejelni ezt a "fejlesztünk hullámot".
 2. Témában/eljárásokban jártas tudja jobban ezeket a dolgokat. Nem sok lehetősége van az embernek érdeklődni, ha egy kicsit is érdekli hogyan megy/mehet végbe egy ilyen fejlesztés. Csak már legyünk a végén.
 3. A DSLAM-hoz valóban nem tudhatom, hogy kell-e még optika, de a DSLAM után (házig) nem lesz, úgy tudom.
 4. Értem, köszi. Az új DSLAM bélése szerintem már megvan, mert a régi DSLAM teljesen inaktív, már csak fém és beton. Bekötést is véletlen pont láttam, szereltek benne. Optikázás nem lesz marad a réz, a beforgatás mit jelent?
 5. Gondoltam, csak azt hittem ezek az engedélyeztetések el vannak már korábban indítva, hogy erre túl sokat ne kelljen várni, ha a telepítés megvan. Mennyi idő lehet ez a fázis? Hónapok? Feltételezem ez az utolsó folyamat, aztán változik a sebesség is.
 6. Nem akarok feltétlenül rálicitálni, de itt (Nyugat-Magyarországon, megyeszékhely peremterület) egy jó darabig 1 Mbit se volt a letöltés, a feltöltésről ne is beszéljünk. Most egy fél éve történt "valamilyen fejlesztésnek" köszönhetően 4,4 Mbit a letöltés. Az új DSLAM már a helyén kb. 2 hónapja, de a villamos kábelek (DSLAM ellátásához) nem igazán akarnak rácsatlakozni a hálózatra. Engedélyes a villamos csatlakoztatás is?
 7. Üdvözlet! Honnan tudom, hogy a fejlesztett réz hálózat ADSL/VDSL technológiát használ? (fekete Dlink modem esetén) Van valami egyszerű felhasználói program? Ezt jó tudni. Ez miért fontos? Üdv Xeon
 8. Üdv! btz! Szerintem amit írtál az ellentmond a topik összefoglaló/informáló üzenetével. Elsősorban a minimum és maximum értelmezések, másrészt a feltöltési sebesség miatt is. Nyilván az első szempont a fontosabb, ha tisztázni akarjuk. Most például akkor minimum 30 mbps letöltés, vagy elméleti 30 mbps letöltés garantált 7,5 mbps-el? "Milyen paramétereknek kell megfelelni az internet sebességében? Az alapvető elvárás hogy 30 Mbit/sec letöltésű (garantált 7,5 Mbit/sec) és 6 Mbit/sec feltöltés (garantált 1,6 Mbit/sec) internet legyen elérhető az egész országban. További elvárás hogy ezen hálózatoknak legalább 50%-ának képesnek kell lennie a jövőben a 100 Mbit/sec sebességű internet kiszolgálására is." Egyébként ahol marad a rézhálózat, ott a DSLAM-tól milyen távolságra kell, hogy legyen maximum a végpont, hogy mondjuk 50/15-ös csomag még rendelhető/elérhető legyen? Lehet sok mindentől függ amit kérdeztem, de nagyjából mekkora sugarú körzeten belül? Xeon
×
×
 • Új...