Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Building

Tag
  • Tartalmak

    13
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Building eredményei

Tudományos tag

Tudományos tag (4/13)

  1. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nekem már ez van, V3-as . Nehézkes a felülete. Ellenben van benne Bridge mód választás.
  2. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia! Nem értettem félre a DNS fogalmát. Amit javasoltál, nem jött be, azaz ha kihagyom a "DNS kiszolgáló címeknél az elsődleges és másodlagos DNS kiszolgálót" (nem írok be semmit), a 8080-as port dobja magát és nem működik (a TeamViewer megy minden gond nélkül). Ha beírom az elsődleges DNS kiszolgálónak a router IP-jét, ugyanúgy nem megy. Csak akkor működik megfelelően, ha a Routerben található telekom DNS-eket írom be. Ez bizony nonszensz bármilyen routernél. Sosem találkoztam még ehhez hasonló problémával.
  3. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hmmm... úgy látszik, sikerül megoldanom a V1-es beállítását, hogy stabilan működjön úgy, hogy mögötte egy gigabites switch van. Szóval... hiába állítottam be egy tartományt (DHCP osszon ettől: 192.168.1.2), a fix ip cím beállítás mellett nem volt hajlandó működni egyik böngésző sem, a DNS kötésre hiába adtam meg a 192.168.1.1 router IP-jét a számítógépben, ha megveszetem, akkor sem működött. Végül a routerben található két DNS címet írtam be a számítógépek fix ip címei alá és ekkor már működött minden. Tudja valaki, hogy mi a halál náthás f.száért nem hajlandó a router a saját DNS címére reagálni? Ip cím: 192.168.1.30; alhálózat: 255.255.255.0; alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1; a következő DNS kiszolgáló címek használata: elsődleges: 192.168.1.1 - ezzel nem működik. Ezzel viszont megy, ha az elsődleges és másodlagos DNS-ekhez ezeket írom: 84.2.46.1 és 84.2.44.1). Csereberéltem kábeleket, nem hozott megoldást.
  4. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    A Sagem előtt a Telekom Cisco eszköze volt rácsatlakoztatva, semmi probléma nem volt vele. A Planet nem managelhető, sima asztali switch. Érdekes, hogy a Windows meglévő kapcsolatként érzékelte, de egyetlen weboldalt sem tudott behozni, diagnosztikára pedig nem talált DNS-t. Kipróbálom majd még más kábelekkel, eddig az új Sagem, valamint a régi Cisco router kábelével biggyesztettem össze. Vittem magammal egy vadi új TP-Link switchet is, de ugyanolyan hibát produkált. Ha van egy köztes router, megy szépen. Capybara-nak ment ez az üzenet, bocsi Anonymus!
  5. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Nem lett kikapcsolva, a gyári alapbeállítások visszaállítása játékot is végigtoltam, de semmi.
  6. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    A switch: 8 portos, Planet GSD-803 (gigabites). Kipróbáltam még egy TP-Link 8 portos switch-vel is: TL-SG108, ezzel sem működött. Jelenleg a lánc a következő: Sagem - régebbi 100 Mbites Cisco Router - Planet GSD-803 switch. Így működik. Ha kiveszem a Cisco routert, nem működik. (a MAC adress a sagemhez nálam van)
  7. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Egy barátom összefüggő gépparkját terelgetem, most növeltünk a T-nél sávszélt és kapott egy V1-es Sagem-et. A Sagem mögé rögvest be is illesztettem a Planet típusú gigabites switchet és nem működött az internet. A gépeken a Windows működőképes internetet mutatott, majd amikor egy oldalt be akartam tölteni, semmi sem történt. Diagnosztikát lefuttatam, ezt adta: A DNS szerver nem válaszol. Ha egyenesben kötöttem rá a routert, működött is azonnal teljese sávszéllel az internet. Ha Sagem és a switch közé bepaszírozok egy routert, megint van net. Tud valaki segíteni? (érdekes, hogy nálam V2-es van, új firmware-val, ugyanazon típusú swichem van, és nálam hibátlanul működik, az előző firmware-vel is jó volt)
  8. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia! Én is küldtem üzenetet, benne a MAC és az MT azonosítóval.
  9. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia Hammerjoe ! Talán a földhurok zavar be a modemnek, egy jó villanyszerelővel a földelést kellene megnézni, esetleg újat eszkábálni. Csak egy tipp!
  10. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Igen, valóban egy Broadcomos chip dolgozik benne. Teljesen felfoghatatlan számomra, hogy egy egyszerű statikus IP-t sem lehet létrehozni a Sagemcom-mal. Mindegy, megrendeltem a TP-Linket, most majd ezután az érdekel, hogy lehet a Sagem-et Bridgbe vágni. Ha engedi a super szoftvere...
  11. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Jó lenne megszabadulni a sok kütyütől, egy régebbi TP-Linket most dobozoltam vissza. Örültem a kevesebb cuccnak, most meg vehetek egy jobb TP-Linket. Erre gondoltam: TP-LINK Archer C8 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit Router - később, ha lesz gigabites internet, ez kiszolgálná. Vagy van ennél olcsóbb megoldás hasonló paraméterekkel?
  12. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Köszi a választ! Lelombozódtam... Vehetek valami normális routert.
  13. Building

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! A Telekomtól most kaptam ezt a csodálatos kütyüt. Szépen szalad rajta az internet (260/20), de fix IP-t sehogy nem tudok beállítani rajta, folyton eldobálja. Van erre megoldás? Vagy vegyek inkább egy routert, ezt pedig állítsam bridge módba? Előre is köszi a válaszokat!
×
×
  • Új...