btz Posztolva ekkor: 2017. április 17. Jelentés Megosztás Posztolva ekkor: 2017. április 17. (szerkesztve) Újabban ilyesmikkel próbálják lehúzni az embereket. Kamu felszölító levél! Aztán fizetni a számlát!!!!! Nem hiszem, hogy ez a felszólító levél tárgya a Telekomnál Szerkesztve ekkor: 2017. április 17. Szerkesztő: btz Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
4 teherwagon Posztolva: 2017. április 20. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. április 20. Hello, és nem vagytok egyedül, a Té a honlapjára is kitette: ADATHALÁSZATI KÍSÉRLET A TELEKOM NEVÉBEN Sajnos az adathalászat típusú támadások manapság bárkit, bármikor elérhetnek, az ilyen támadások száma nem csökken. Fokozott figyelemmel azonban ezek a próbálkozások kiszűrhetők, és adataink nem kerülnek illetéktelen kezekbe. Hasonló történt 2017. április 17-én is, amikor ismeretlenek adathalász támadást indítottak a Magyar Telekom nevében. Az e-mailben az ügyfeleket számlatartozás ürügyén egy, a Telekom weboldalát utánzó oldalra irányították, ahol a bejelentkezési adatok megadását kérték a címzettektől. Az adathalászati kísérlet a rendelkezésre álló információk alapján kis számú ügyfelet érintett. Azok között, akik ilyen levelet kaptak, vannak Telekom ügyfelek (mintegy százan), de feltehetően más szolgáltatók ügyfelei is kaphattak ilyen e-mailt a Telekom nevében. A Telekom, amint észlelte a támadást, azonnal megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és az érintett IP-címet letiltotta. Sajnos azonban nem zárható ki, hogy a támadás más IP-címről megismétlődik. Emiatt a Telekom kéri ügyfeleit, hogy a hasonló e-maileket fokozott figyelemmel kezeljék. Fontos, hogy az ügyfelek hasonló levél érkezésekor minden más esetben is alaposan vizsgálják meg a belinkelt weboldalt. Hivatalos levél esetén a weboldali link mindig tartalmazza a telekom.hu tartományt. Ha a kapott levélnél ez nem így van, akkor a linket érdemes nem megnyitni. Óvatosságra int emellett a furcsa, idegen vagy szokatlan tartalom, illetve figyelmeztető jel lehet a nyelvtani hibák megléte és a magyartalan megfogalmazás is. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
4 btz Posztolva: 2017. április 17. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. április 17. Megy az adathalászat is Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
4 btz Posztolva: 2017. április 17. Szerző Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. április 17. Nagyon úgy néz ki, hogy téged is ugyan ez a galety talált meg. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
3 Törölt_tag8058 Posztolva: 2017. április 17. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. április 17. Én is megkaptam ezt az e-mailt. Én nem kattintottam rá, hogy hova irányit. Próbáltam az ügyfélszolgálatnak elküldeni a mellékelt képet, de nem sikerült. Utána találtam meg ezen a fórumon. Eddig még nem kaptam ilyen átverős emailt, ezek szerint most az enyém is sorra került. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
2 Reginaa Posztolva: 2017. október 2. Jelentés Megosztás Posztolva: 2017. október 2. ezek engem is betaláltak.. Idézet Link kommenthez Megosztás más oldalakon More sharing options...
Kérdés
btz
Újabban ilyesmikkel próbálják lehúzni az embereket.
Kamu felszölító levél!
Aztán fizetni a számlát!!!!! Nem hiszem, hogy ez a felszólító levél tárgya a Telekomnál
Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btzLink kommenthez
Megosztás más oldalakon
5 válasz erre a kérdésre
Ajánlott posztok
Csatlakozz a közösséghez!
Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.