Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Domino Roming probléma.


Vaka Pál

Kérdés

Üdv.

Miután az ügyfélszolgálat 2x is sikeresen félretájékoztatott (személyesen és telefonon is) mi szerint semmi (a semmi ugye pontosan azt jelenti hogy még kódot sem kell küldeni) teendő nincs akkor ha külföldön is használni szeretné a fiam a telefont, így a fiamat sikerült kiküldeni úgy dominó kártyás telefonnal külföldre hogy a roming pedig nincs aktiválva (Mért kell aktiválni???? Azt hittem a 21 században élünk. Én kérek elnézést hogy feltételeztem a használhatóságot. Annál is inkább mivel roming közben olcsóbb a használat mint belföldön ami szintén vicc kategória. )

Ez a TOP fontosságú információ miszerint kódokat kell küldözgetni, meg véletlenül sincsen kiemelve hanem el van rejtve a GYIK alatt amihez csak gratulálni tudok.

Amit csak a Google keresőjével lehet megtalálni. Meg pár másik fórumot ahol ugyan ilyen problémával állnak tanácstalanul az emberek. Illetve az a remek információ hogy valami minimális egyenlegnek kell lennie ami valahol el van dugva a weboldalon nehogy megtalálja az ember. Sem az önök sem a google keresője nem találta meg. Bár ezt gondolom természetes. Így ez az információ egy X. 10.000 vagy 50.000 esetleg 100.000 ft minimális egyenleg szükséges? Ki tudja?

Szóval azon kívül hogy tudok neki sms -t küldeni milyen módon lehet ezt távolról megoldani, az nem opció hogy beüsse a kódot *104# kódot mert gyerek, össze vissza fogja nyomogatni. Megtörtént az SMS küldés de se azt nem tudom hogy elolvasta -e se azt hogy érti -e vagy akar ezzel foglalkozni. Telefonos ügyfélszolgálaton meg csak pattog az ember ide oda az automaták között! Alternatívák köszönöm nem érdekelnek hogy a tanár állítsa be meg ez meg az.

Itthonról hogyan tudom én megtenni?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

17 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 4

Hello @Vaka Pál, mert elvileg csak automatán (kóddal) megy. viszont mivel téged behúztak a csőbe (vagy félreértették egymást, mindegy, a lényeg, hogy a gyerkőc kint és elérhetetlen), így a hölgy kollégája ráöntött valami varázsfőzetet, hogy menjen (amit lehet, hogy csak ő ismert, a hölgy nem). viszont megoldva, aminek örülök (én szétparáztam volna magam, és nem vártam volna a Tére, hanem addig nyüstöltem volna a tanerőt, amíg be nem állítja) :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Szia. Igen közben elmentem és volt egy kis harc amíg a hölgy megértette mit akarok és mi a probléma, mert az automata központba akart küldeni minden áron 10 perc kvázi vitatkozással. Majd a kollégája meghallotta és 20 sec alatt beállította és kész.

Nem tudom miért ilyen körülményes ez...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hello @Vaka Pál, ezt még azelőtt alakította ki a Té, hogy pár napja bejött az új Eu roaming. értelme szerintem az lehetett, hogy elkerülhessük az országhatár melletti véletlen roamingot (ami villámgyorsan lezabálta az egyenleget), az USSD kód megoldás meg azért nyerő, mert így az sms-sel ellentétben kintről is aktiválhatjuk a cuccot (ha nincs bekapcsolva a roaming, akkor nem megy az sms sem, így én is rendszeresen meg lennék lőve a gyerek kártyájával, mert mindig már csak kint jut eszembe, hogy bekapcsoljam). más kérdés, hogy a te esetedben a tanerő és gyerekek is elhasaltak rajta, és valószínűleg a nagyimnak sem ment volna, persze ő az sms-sel sem boldogul :D meg az is, hogy az új EU szabályozás miatt módosítanak-e rajta

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

Hello, az első kérdés után megnéztem a Té oldalán a gyerek számát, Domino kártyánál nincs ilyen, ezért nem javasoltam, és Vaka Pál, ezért nem találtad (szóval csak a *104# kóddal megy) :( a Domino roamingos tájékoztatás hiányosságait jeleztem én is a Tés kontaktomnak, hátha két oldalról könnyebb lesz :D

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Nincs baj ezzel.

Amivel baj van az a tájékoztatás, és az aktiválás körülményessége. Nem baj ha kód küldéssel megy, de online mért nem lehet vagy az automata központban, vagy személyesen?

Legyen nagy betűkkel kiírva a weboldalon, hogy Külföldön használná -> Link. Aktiválná? Felsorolva a lehetőségek. Nem nagy kaland. Már maga az infó megfelelő megjelenítése sem gond, mert a leírás is létezik csak egy linket kéne odatenni. Persze írtam nekik, de gondolom ha lesz válasz akkor majd megvizsgálják, és nem lesz belőle semmi. Na ez a probléma nem a Kód :)

A gyerek meg bódog, hogy megy a Vájber, meg felhívtuk, nagy a bóldogság... :)

Ez kb olyan mint mikor 5-6 éve külföldön az asszony telefonja használhatatlan lett. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy mert elérte a limitet. Miféle limitet hiszen előfizetős vagyok. Azt mondja 19500. Hát mondom okés de a Lányunk kórházban van tojok az egyenlegre. Azt mondja csak akkor lehet használni tovább ha személyesen befáradok egy üzletbe és rendezem illetve előre túlfizetem készpénzzel vagy BK -val. Ekkor kértem hogy mesélje már el hogy legközelebb hol található ilyen bolt? Laza 1000 km -re a határtól. Mondom átutalás vagy bármi? ÁÁ az nem működik csak személyesen... Na summa summárum nem tudták megoldani. Itthon is 2 napig tartott míg aktiválták, hiába mentem be személyesen. Senki nem tudta mit kéne és hova befizetni mikor már a levegőben lógó egyenlegem elérte a 60k -t akkor felhívtak a központból, hogy de mért fizetem be? Mért nem arra a számra ami ki van kapcsolva. Ekkor csillant fel az értelem a nő szemében 5 perc alatt megoldottuk. Mert hogy az előfizetői számlámra érkeztették be a pénzt a számhoz tartozó számla helyett. Mert hogy új szabály volt akkor, és senki nem értette, és nem tudta mi van. Későbbi panaszomra csak egy sajnálkozó kezeiket mosó semmi jött, ők márpedig nem hibásak én voltam aki nem tájékozódott, ott mindenki tökéletesen tette a dolgát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Vaka Pál

Nem csak adott telefonon lehetséges. Nekem Telekom fiók alá van beállítva az applikáció, így az egész család előfizetését egy account alatt elérhetem, anélkül, hogy ki kéne lépnem felhasználói fiókot váltani, sőt a vezetékes előfizetésem fiókját is elérem ugyanerről. Ráadásul nem is egy néven vannak az előfizetések, hanem három. Ugyanebbe a Telekom fiókba asztali géppel is be tudok lépni, így az online felületen is egységesen látok több előfizetést, managelhetem, letilthatok, bekapcsolhatok szolgáltatásokat.

Egyáltalán nem körülményes az elérése. Az applikációnak főleg nem. Letölti az ember a telefonjára, belép és már használhatja is. Akár Facebook fiók is kapcsolható hozzá. Desktopos környezetben pedig a Telekom.hu weboldal jobb felső sarkában található meg a belépéshez szükséges lehetőség. Ennél jobban szemrlőtt nem is lehetne.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

@Vaka Pál

Érdekes. Akkor lehet, hogy tényleg eröltetik az USSD kódos megoldást a Dominósoknak. Régebben benne volt a lehetőségek között, mindjuk már több mint 1 éve nem használok Dominót, talán épp most veszik el a kártyám az adategyeztetéssel.

Nálam pedig a hangposta beállítási lehetőség nem szerepel.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Megnéztem, ott van, és be is kapcsoltam (az asszonyén is). a bugon kívül még arra tudok gondolni, hogy díjcsomagfüggő lehet a dolog, van, amelyiknél megy, van, amelyiknél nem (ászf-et nem néztem, ez csak tipp). ha zavar, akkor kérdezz rá a Ténél (jópofa és sokszor hasznos dolog, de egyre kevesebbszer hallom a hívásoknál, szerintem az okostelefonok alternatív lehetőségei miatt egyre kevesebben használják)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Kintről természetesen egy gyerek magától nem fogja tudni megcsinálni.

Ha csak az adott telefonon lehet megcsinálni akkor eben guba, hogy kód vagy ez. Természetesen az én nevemen van szóval mindent tudok, de ilyet vagy hasonlót még véletlenül sem találtam.

Ha el van dugva vagy körülményesen elérhető akkor kb annyira hasznos mintha nem lenne. Ha köszönsz de halkan és nem hallják, akkor olyan mintha nem köszönnél, és senkit nem érdekel hogy köszöntél csak halkan.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...