Kérdés

Ma délelőtt felhívott egy férfi hang a Telekom nevében, és elmondta, hogy mivel 3 hónapnál régebben vagyok előfizető, így sms-ben kell regisztrálnom, ami kb. 3 percet vesz igénybe. Én megszakítottam a vonalat, de újra hívott. Akkor közöltem vele, most nem érek erre rá, mert a családomnak  készítem az ebédet. Erre azt mondta, ha nem követem amit mond, a telefonomat kikapcsolják és 15 nap múlva kapcsolják vissza 10.000 ft-ért. A kérdésem: ez lehetséges-e? Az oldalon keresgéltem, de ilyen információval nem találkoztam, ezért nem szeretném, ha én is egy csaló csapdájába esnék, de azt sem ha a telefonomat nem tudnám használni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Hello @Molnár Jánosné, így van, ez feltöltési csalás, ahogyan btz írta (illetve nálad szerencsére csak annak kísérlete, jól tetted, hogy nem ugrottál be :D). a csalók mindenféle ürügyre (nyereményjátékra, számlatartozásra, Domino adategyeztetésre, és ezek alapján már a fentiekre is) hivatkozva, találomra hívogatnak mindenkit, és megpróbálják rávenni a potenciális áldozatot, hogy sms-ben vagy bankautomatán keresztül töltsön fel egy Domino számot (vagy másik szolgáltató feltöltős számát). a szolgáltatók soha sem kérnek ilyet, így gyanakodj, ha ilyen van. a Ténél a töltő sms így néz ki:

"A feltöltendő telefonszámot küldd el SMS-ben a +36 30 344 4500-as telefonszámra.

A telefonszámot 9 karakteres formátumban add meg, egy elválasztójellel (vessző, pont vagy szóköz) elkülönítve a feltöltendő címlet forintértékét,

pl.:301234567,5000, ahol a telefonszám +36 30 123 4567, a címlet értéke 5000 Ft"

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Molnár Jánosné

Biztos lehetsz benne, hogy ez valamiféle csaló.

Milyen számról hívott?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most