Ugrás a tartalomhoz
  • 0

interneten biztosított vezetékes teéefon szolgáltatás felmondása


Kalandormaci

Kérdés

Üdv! A Matávnál lett a vezetékes telefon előfizetés igényelve még az internet bevezetése előtt.  Előszőr iker vonalat kaptunk, majd később fővonalat. Az internet és a kábel televiziózás bejövetele után a vezetékes előfizetői telefonszámon  a szolgáltatást egy csomagban lett szerződés kötve a t-home, IPtv-nél!  később szolgáltatót váltottunk így a telefon szolgáltatás dijját neki fizetjük, és interneten biztosítják a telefonhálózatot. A kérdésem a következő azzal hogy internetre került a vezetékes telefon szolgáltatás , illetve hogy más szolgáltató biztositja a telefonálás lehetőségét, az eredeti matáv telefon szerződésünk az kinél van és kinél lehet az előfizetést módosítani esetleg lemondani?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 3

@Kalandormaci

Üdv! 

Nem teljesen világos számomra, hogy milyen szolgáltatásaid és kinél vannak a leírásod alapján, de nekem az jön le, hogy te nem vagy a Telekom ügyfele, ha szolgáltatót váltottál, akkor annak a szolgáltatónak az ügyfele vagy. Nem derül ki, hogy váltáskor le lett e mondva a "Matáv?" Telekom vezetékes telefon szolgáltatása, de ha eddig nem kellett fizetned akkor biztos le van az már mondva. Talán szünetmentes ISP váltás keretében történhetett? Olyankor lehetséges olyan is, hogy az új szolgáltató elintézi a régi szolgáltatás megszüntetését. Persze ezek csak feltételezések, mert a leírásod alapján nem derül ki minden részlet. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 3

@anonymus

... Vagy valamilyen VOIP szolgáltatás lehet vagy VOIP alapú digitális vezetékes... ez is megfordult a fejemben, mert azt írja hogy a neten van a telefon, de az nem derül ki, hogy milyen értelemben érti a neten lévő telefont, mert ugye ott is lehet többféle verzió. 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2

@Kalandormaci

Az a baj, hogy ezt neked kéne tudni, hogy mire szerződtél azzal a másik szolgáltatóval. Az eszköz, amibe a telefon csatlakozik, az az amit a Telekomtól kaptál vagy az új szolgáltató adott másikat? A Telekom Online felületén ellenőrizheted, hogy milyen szolgáltatásaid vannak a T-től, van e rá hűségidő stb, persze ehhez szükséged van élő előfizetésre a T-től. A Telekom felé fizetsz valamit? Miről küldenek számlát? Miről küldi a számlát a másik szolgáltató? Az internetet is ez az új szolgáltató adja? 

Gondolom ez valamilyen hurok átengedéses cucc lesz, ha így van akkor ez az ISP csak virtuális szolgáltató a Telekom hálózatán. Ebben az esetben az ő ügyfelük lehetsz. Gondolom ez valamilyen hurok átengedéses cucc lesz, ha így van akkor ez az ISP csak virtuális szolgáltató a Telekom hálózatán. Ebben az esetben az ő ügyfelük lehetsz, a T csak az infrastruktúrát adja. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: btz
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

a T-Home tv-internet-telefon csomagnál elkérték a veetékes telefon számot és amikor behozták a routert onnantól kezdve internetes telefonunk lett! a kérdés arra vonatkozott ha átmentem egy másik társaság előfizetői közé akkor ez automatikusan a telefon előfizetést és áttették hozzájuk?  vagy maradtam telekom telefon előfizető-e! ? 

én úgy tudtam a Telekom tulajdona a Magyarországi hálozatoknak, és ő adja ki bérbe a kis társaságokna, ami internetet, tv és telefon vonalat biztosít! Ezért gondoltam ha egy kisebb szolgáltató csak bérli a vonalat akkor ők nem telefon társaságok csk az előfizetői dijjamból a telefon dijját elüldik a telekomnak!

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Kalandormaci
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...