Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IPTV és WIFI Smash extender


WhiteF

Kérdés

Sziasztok!

A lakásom felső szintjét nem kábeleztem be, hanem vezeték nélkűl szeretném megoldani az IPTV-t. Ehhez vásároltam az alábbi wifi repeater-t (https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/strong/mesh-extender-1600#hasznalat-es-beallitasok).

A repeater nélkűl full wifi jelerősségem és sávszélességem(50Mbit/sec) van az alap HGW-től  az érintett szobában ahol szeretném elhelyezni a STB-t. 
Azonban ha bekapcsolom ezt a jelerősítő eszközt, vezeték nélkűl repeater módban konfiguráva a telekomos routerhez akkor nagyon leesik a sávszélességem.

A STB-t a repeater ethernet portján keresztűl csatlakoztatom UTP kábellel, de a kis sávszélesség miatt élvezhetetlen a TV adás (kb 1 képkocka / perc :) )

Tudom, hogy nehéz így látatlanban megmondani, de tudnátok esetleg segíteni kideríteni, hogy mi lehet a probléma? Nem értem, hogy ha repeater nélkűl jó a sávszélességem akkor az eszköz közbeiktatásával miért romlik ez el? Esetleg két ilyen eszköz kellene? Egyet csatlakoztatni kábelen a routerhez a másik pedig vezeték nélkűl iktatódna be a hálózatba? De nem értem, hogy repater módban miért lenne szükség 2 eszközre ha elvileg 1 eszköz is látná WIFI-n teljes jelerősségen és sávszélességen a router-t. Nem is az internetezés miatt vettem hanem az STB csatlakoztatása miatt. A telekom szerint 8Mbit/sec -es sávszélesség elég az IPTV-nek (https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/37/milyen_savszelesseg_kell_a_iptv_hasznalatahoz_?appid=tudasbazis&tudasbazis-eventType=8) Miért rontja el a jelerősítő a wiif hálózatomat?

Köszönöm a segítséget

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Szerintem interferencia van a két eszköz között, próbáld meg két külön csatornán üzemeltetni az eszközöket, amennyiben ez lehetsége. 

Amúgy pedig egyértelmű, hogy az ilyen repeatereknél feleződik a vonali sebesség, mivel a legtöbben egy wifi chip látja el az egészet így annak jelismétlés révén duplán kell dolhoznia. Amelyik eszközben külön xhip látja el a vételt és az adást is, annál nincs ilyen, persze ezek drágábbak is. 

Javaslom nézz utánna a "Powerline adatper" kifejezésnek is IPTV alternatív bekötés szempontjából. 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...