laci5909

Esetleges szolgáltatás bővítés

Kérdés

Azért kíváncsi lennék néhány dologra....

Okos tévékre elég sok féle app tölthető le és működik is!
Néhány példa csupán: FILMBOX LIVE, HBO GO,NETFLIX és egyéb IPTV programok.
Lehetne TVGO is okostévére, technikai akadálya nincs! Sőt még a teletex funkció is működik néhány aplikáció készítő termékén!

Az utóbbiak egy része? Képes kiváltani akár a Telekomos IPTV Boxokat is!
A tartalom védelem sem lehet kifogás! Mert a Telekomos IPTV Boxokból sem nyerhető ki a csatornák linkje, semmivel! Csakis az előfizetői adatokkal működik! Maximum 3 box/háztartás. Így az okos tévék esetén is megoldható lenne ez! Ki váltva a az IPTV Boxot!

Internet kapcsolat nélkül az sem működik! Mint ahogy ezek sem! A kalózkodás is kizárt!
A szolgáltató is látja melyiken mit nézünk éppen, vagy a háromból melyik nem megy?!
Tehát technikai akadálya nincs! Az már más kérdés hogy van-e aki megírja a programot hozzá?! Mert így ugyanúgy kezelhető lenne mint egy normális, akár földfelszíni adás!
Nem kellene bonyolítani plusz Box-al!

Az hogy az előfizető mire fizet elő? Ugyanúgy érzékeli az app mint a Box így csak azt nézheti, mást nem.Ezt kellene valahogy megoldani. 

Egyébként azonosító nélkül?! Egyik alkalmazás sem használható semmire! Azonosítója meg minden előfizetőnek van! Mivel a Boxok is érzékelik a helyszínt, amit a szolgáltató is lát! Még csak csalni sem lehet vele!Én most nem keresgélek olyan programokat amelyek alkalmasak lennének erre a célra!Léteznek, de nem Magyar nyelven!

A programozók ezt úgy is meg tudnák oldani ha akarnák!
Még a régiókód sem kerülhető meg! Ha ettől félnének a programozók!
Hiába vált az ember régiót a készüléken, hogy más appokat is elérjen?! Ez nem járható út!

Mert bár letölthetők, de használni őket nem lehet! Még akkor sem ha van élő regisztráció! Nem fogadja el és be sem enged! (Tapasztalat!)
Mivel én hol Angliában élek, hol Magyarországon?! Én ezt tapasztalatból tudom, hogy nem játszható ki!

Válasz a Telekom részéről, várható-e valaha valami?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

6 válasz erre a kérdésre

58 perce, teherwagon írta:

Köszi, megnéztem, tök jó cucc, ezzel valóban pár ezer dollárból össze lehet legózni egy működőképes rendszert. bár mivel az okostévéktől indultunk, meg kell jegyeznem, a kapható moduljai alapján ez is csak Samsungra és LG-re optimalizált. meg a jogvédelem nem megoldott rajta (rögzíthetőek az adások)

Akkor rosszul tudod a program kompatibilitását!:D Az összes létező platformra elérhető! Ráadásul a szolgáltatói változatban? Te csak azt teheted, amit a szolgáltató enged! Tartalom védelem?;) Nem férhetsz hozzá a csatornák linkjeihez! Nem tölthetsz fel saját tartalmat, csak amire elő fizettél! Csak egy példa! Ha te esetleg rögzítesz egy adást, bármilyen háttér tárolóra?! Azt te semmilyen másik készüléken nem tudod megnézni! Még akkor sem ha a gyártósorról veszed le .A kettő egymás után elkészült készüléket! Csak hát ezt is kevesen tudják, pedig így van!Nem tudsz lopni ha akarsz sem!:D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Köszi, megnéztem, tök jó cucc, ezzel valóban pár ezer dollárból össze lehet legózni egy működőképes rendszert. bár mivel az okostévéktől indultunk, meg kell jegyeznem, a kapható moduljai alapján ez is csak Samsungra és LG-re optimalizált. meg a jogvédelem nem megoldott rajta (rögzíthetőek az adások)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Posztolva: (szerkesztve)

15 órája, teherwagon írta:

Akkor nem ment át, amit írtam, ez nem pusztán akarat, hanem elsősorban pénzkérdés :D

ez tök jó ötlet, és igen, a gyakorlatban akkor működne, ha a gyártók összedolgoznának, és elérhető lenne a tévék nagy részén. szerintem írj a többinek is :D

Még csak nem is pénzkérdés! Hogy miért? A világon igen sok szolgáltató használja a következő program módosított változatát!

Amelybe az előfizetői azonosítódat kéri! Na már most ez mindenkinél egyedi! Majd a programba történő belépéshez ezt kéri!

Míg az alap programba? Te töltöd fel a valahonnan szerzett listádat? Addig a szolgáltatós változatban? Nincs ilyen! Amit fizetsz azt kapsz!

A csatornákat kedved szerint rendezheted sorba! De sem a központi listád, sem a csatornák linkjéhez nem férhetsz hozzá! Az IPTV Boxok is ugyanezen az elven működnek! A Telekom egyik szerverén vannak tárolva ezek az információk! Minden előfizetőé külön, hozzá rendelve az előfizetői adatok! Ezekkel tud beazonosítani! A maximálisan használható, eszközök száma? Szintén 3db egy időben!Ez érthető is, a tartalomvédelem miatt! Illetve a nem épp 100%-os sávszélesség miatt is...;)

Ráadásul, maga a program? Az összes létező platformra elérhető!

Legyen az akár: Android, Apple termék, Windows, illetve az összes, létező  fajta, Okos tévé platform!:D

De maga a program kinézete, működése, ugyanez! Még a rajta lévő logó is, a szolgáltatóé! Nem úgy mint a képen! Ha ezt más szolgáltatók meg tudták oldani? Akkor a Telekom is képes lenne rá, csak akarat kérdése semmi több!

IPTV lejátszó példa.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: laci5909

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Ekkor: 2019. 04. 05. at 13:23, laci5909 írta:

...De létezik és megoldható minden, csupán akarat kérdése!

Akkor nem ment át, amit írtam, ez nem pusztán akarat, hanem elsősorban pénzkérdés :D

Ekkor: 2019. 04. 05. at 13:23, laci5909 írta:

Teljesen más téma: Ugye 2016 ban a Microsoft beszüntette a TV Skype programot. Arra hivatkozva hogy most már a mobiloké a jövő!

A mai tévék jobban bírnák és komolyabbak is mint régen! Így a nyugdíjas szülők is könnyebben beszélgetnének a világ másik felén élő családtagjaikkal, mert ma már a készülékek zöme számukra is elérhető! De azóta sem jutott eszébe egyik gyártónak sem,valami  hasonló megoldás. Én már az LG felé jeleztem is! Reagáltak is rá! Nem tartják kivitelezhetetlen dolognak. Ha sokan jeleznék, hamarabb lehetne belőle valami. Akár egymással is kooperálhatnának a gyártók! Mert csak a videobeszélgetés lenne. Az meg nem zárt szabadalom. Persze a fájl küldés fogadás már nem, mert zárt rendszereken komoly károkat okozhat! De a célt betöltené! Kíváncsi leszek lesz-e belőle valami?:D

ez tök jó ötlet, és igen, a gyakorlatban akkor működne, ha a gyártók összedolgoznának, és elérhető lenne a tévék nagy részén. szerintem írj a többinek is :D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon
Ekkor: 2019. 04. 03. at 17:51, teherwagon írta:

Hello @laci5909, annak idején volt nagyképernyőn is, de megszüntették. én azóta hiányolom (és feltételezem, hogy nem egyedül, de az írásod szerint ketten már biztosan vagyunk :D), mert hiába az "ez adja a mobiltást, ezért számítógépre, tabletre, telefonra van" mondás, számomra ebben benne van az is, hogy a saját tévé csomagom nagyképernyőn is ott nézzem, ahol akarom (már ha ott is van okostévé persze :D). a STB kiváltás is logikus, nekünk és szerintem a Tének is egyszerűbb, illetve minden bizonnyal olcsóbb is lenne (a Tének biztosan, de lehet, hogy nekünk is). tehát remélem, hogy átmegy, és előbb-utóbb kitalálnak rá valamit (én úgy tudom, hogy rendszeresen napirenden van).

ugyanakkor a kérésünk nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik (jaj, ez lesz a logikai rész, amiért a néha idetévedő, logikát hírből sem ismerő trollok nagyon utálnak, de mindig vállalom, mert ez kell a megértéshez :D). egyrészt a kedvencem, az HBO GO elérhető szinte mindenen, lassan már okoscipőn is (jó, ilyen egyelőre nincs, csak drámai hatás kedvéért 9_9). viszont erre a halom platformra (csak okostévé operációs rendszer több tucat van, azoknak meg verziói) mind-mind külön app, külön szerződés kell, aminek a beindítása se semmi, ráadásul utána folyamatosan aktualizálni kell (tehát nem a leül egy fejlesztő, aztán összedobja egy hét alatt helyzet, hanem külön team van rá, gondolom, különben esélytelen lenne). ez irdatlan pénz, amit persze az HBO-nak nem nagy kunszt kitermelni a 150 millió előfizetésből (igen, ott körül vannak világszinten, bár tény, hogy ennek csak töredéke az online előfizető). a Tének talán 1 millió TV előfizetője van (valószínűleg pontatlan, a múltkor silabizáltam NMHH statit, abban láttam, vagy abból számoltam, és ott körül volt), aminek szintén a töredéke tévéz online. a költség viszont nem tér el nagyságrendileg, ha mindenhol ott akarnak lenni, akkor annak a költsége is annyi, mint az HBO GO esetén. ezért én logikusabbnak tartanám, ha a kis magyar piacon fognának valami olcsó, tévére dugható kütyüt (pl. egy Android TV boxot), arra megoldanák, és azt adnák ingyen vagy bagóért a tévére vagy TV GO-ra előfizetőknek (én örömmel fizetnék pár ezret, sőt akár többet is érte, mert már most több tévém van, mint STB-om)

a végéről nem sikerült összeraknom, hogy a Té válaszolta, vagy tőlünk kérdezed. utóbbi esetben valószínűleg még nem állt össze, hogy ügyfelek vagyunk, mint te, így a Té jövőbeni terveiről pont annyit tudunk, mint te (és nem valószínű, hogy a Té többet mondana, mert ha foglalkoznak vele, akkor a bevezetésig az titkos, ha meg nem, akkor nincs mit mondaniuk) :D

*****i hosszú lett, bocsi, de ez a kedvenc témám

Nem egy olyan kábeltévé szolgáltató létezik a világon! Amelyiknek "minden féle létező" eszközre van ilyen alkalmazása!

Ráadásul folyamatosan fejlesztik az összes platformra! Például: Sharp TV, LG WebOs, Samsung tizen széria.

Az itt nálunk teljesen ismeretlen, Hisense, kínai márka! Az Androidos készülékek, minden fajtája! Mindegyik más fajta operációs rendszert használ! Mindegyik tud Magyarul is! A cég központi oldalán regisztrálsz az adataiddal. Majd telepíted az appot. Be lépsz a regisztrált adataiddal! A beállításnál van benne egy kód kérés rész. Arra kattintasz! A kapott kódot ami a készülék egyedi azonosítója alapján megy!

Más készülékkel nem is megy! Be írod a weboldalon és le okézod! Ezután már tudod is nézni az előfizetésedhez tartozó csatornákat a tévéden!

Minden csatornának van saját epg-je, a te nyelveden. Látod a csatorna számot, át rendezheted! A csatorna nevét, logóval,felbontását ki írja a pontos időt, amit csak el tudsz képzelni! Ugyanúgy használod a készülék távirányítóját, mint ha egy mezei tévéadást néznél! Csupán net is kell hozzá! Ráadásul ezért még pénzt sem kér az előfizetőktől! De regisztráció nélkül? Nem használható! Ennyi az egész. Kész sablonok is vannak a neten. Csupán nem Magyarul! De némelyikben még "hottentotta" nyelv is van!:D 

Ez sem lett túl rövid.De létezik és megoldható minden, csupán akarat kérdése!

Teljesen más téma: Ugye 2016 ban a Microsoft beszüntette a TV Skype programot. Arra hivatkozva hogy most már a mobiloké a jövő!

A mai tévék jobban bírnák és komolyabbak is mint régen! Így a nyugdíjas szülők is könnyebben beszélgetnének a világ másik felén élő családtagjaikkal, mert ma már a készülékek zöme számukra is elérhető! De azóta sem jutott eszébe egyik gyártónak sem,valami  hasonló megoldás. Én már az LG felé jeleztem is! Reagáltak is rá! Nem tartják kivitelezhetetlen dolognak. Ha sokan jeleznék, hamarabb lehetne belőle valami. Akár egymással is kooperálhatnának a gyártók! Mert csak a videobeszélgetés lenne. Az meg nem zárt szabadalom. Persze a fájl küldés fogadás már nem, mert zárt rendszereken komoly károkat okozhat! De a célt betöltené! Kíváncsi leszek lesz-e belőle valami?:D

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hello @laci5909, annak idején volt nagyképernyőn is, de megszüntették. én azóta hiányolom (és feltételezem, hogy nem egyedül, de az írásod szerint ketten már biztosan vagyunk :D), mert hiába az "ez adja a mobiltást, ezért számítógépre, tabletre, telefonra van" mondás, számomra ebben benne van az is, hogy a saját tévé csomagom nagyképernyőn is ott nézzem, ahol akarom (már ha ott is van okostévé persze :D). a STB kiváltás is logikus, nekünk és szerintem a Tének is egyszerűbb, illetve minden bizonnyal olcsóbb is lenne (a Tének biztosan, de lehet, hogy nekünk is). tehát remélem, hogy átmegy, és előbb-utóbb kitalálnak rá valamit (én úgy tudom, hogy rendszeresen napirenden van).

ugyanakkor a kérésünk nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik (jaj, ez lesz a logikai rész, amiért a néha idetévedő, logikát hírből sem ismerő trollok nagyon utálnak, de mindig vállalom, mert ez kell a megértéshez :D). egyrészt a kedvencem, az HBO GO elérhető szinte mindenen, lassan már okoscipőn is (jó, ilyen egyelőre nincs, csak drámai hatás kedvéért 9_9). viszont erre a halom platformra (csak okostévé operációs rendszer több tucat van, azoknak meg verziói) mind-mind külön app, külön szerződés kell, aminek a beindítása se semmi, ráadásul utána folyamatosan aktualizálni kell (tehát nem a leül egy fejlesztő, aztán összedobja egy hét alatt helyzet, hanem külön team van rá, gondolom, különben esélytelen lenne). ez irdatlan pénz, amit persze az HBO-nak nem nagy kunszt kitermelni a 150 millió előfizetésből (igen, ott körül vannak világszinten, bár tény, hogy ennek csak töredéke az online előfizető). a Tének talán 1 millió TV előfizetője van (valószínűleg pontatlan, a múltkor silabizáltam NMHH statit, abban láttam, vagy abból számoltam, és ott körül volt), aminek szintén a töredéke tévéz online. a költség viszont nem tér el nagyságrendileg, ha mindenhol ott akarnak lenni, akkor annak a költsége is annyi, mint az HBO GO esetén. ezért én logikusabbnak tartanám, ha a kis magyar piacon fognának valami olcsó, tévére dugható kütyüt (pl. egy Android TV boxot), arra megoldanák, és azt adnák ingyen vagy bagóért a tévére vagy TV GO-ra előfizetőknek (én örömmel fizetnék pár ezret, sőt akár többet is érte, mert már most több tévém van, mint STB-om)

a végéről nem sikerült összeraknom, hogy a Té válaszolta, vagy tőlünk kérdezed. utóbbi esetben valószínűleg még nem állt össze, hogy ügyfelek vagyunk, mint te, így a Té jövőbeni terveiről pont annyit tudunk, mint te (és nem valószínű, hogy a Té többet mondana, mert ha foglalkoznak vele, akkor a bevezetésig az titkos, ha meg nem, akkor nincs mit mondaniuk) :D

*****i hosszú lett, bocsi, de ez a kedvenc témám

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most