Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IPTV modem wifivel


Solidus

Kérdés

Szép Napot!

Az lenne a kérdésem, hogy mivel a Telekom routerem (Sagemcom 50001) nem egy szobában van a Set Top Box-szal (sőt a 2. Set Top Box-szal (Tatung) sem, így van-e esetleg mód arra, hogy a Set Top Bok-szok wifiről menjenek. 500 MBsec sebesség van szerződve. Eddig a falban levő UTP hálózatot használtam, de  az max 90-100 MBsec-et visz át, így a TV adás szakadozik és a HD sem értelmezhető.

Köszönettel,

Laci

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

5 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Szia @Solidus,

Az IPTv-nek kb. 8 mbit/s sebességre van szüksége, szóval a kábel által adott sebesség (90-100 mbit/s, Cat5 kábel) elegendő kell, hogy legyen. [link] Így szerintem más lehet a probléma.
Érdemes a boxokat és a HGW-t/ONT-ot resetelni (reset előtt jegyezd meg a PPPoE felhasználónevet és jelszót, mert ez fog kelleni), vagy csak simán újraindítani, áramtalanítani. Kábeleket is ellenőrizd, megfelelően csatlakoznak-e.
Van mód arra, hogy WiFiről menjen az IPTv, de ennek is van pár hátránya, pl. figyelembe kell venni a más WLAN eszközök által okozott zavartatásokat és a rádiós akadályok (vasbeton födém, falak, stb.) okozta lefedettség-csökkenési hatásokat; az igényelt végpontok számának függvényében jelentős többletköltséget okozhat a technológia telepítése; a WLAN eszköz működése során áramot fogyaszt; Ha a Technicolor WiFi Bridge-t választod, csak pont-pont kapcsolat lesz a HGW/végpont és a IPTV box között, az otthoni lefedettséged nem javul. Ráadásul nagyobb költséggel is jár, és ha már nálad kábeleztek, nem tudom, van-e értelme WiFis megoldásra váltani, ha lehet egyáltalán. Több infó: [link]

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 2
5 órája, Solidus írta:

Köszönöm a perfekt választ, amivel választ kaptam a megoldásra.

Szívesen!

5 órája, Solidus írta:

Az újraindításokat megcsinálom, egyébként meg megnyugtató, hogy az IPTv-hez csak 8 mbit/sec sebesség kell. 

Szép estét kívánok!

Rendben, lehet jót fog neki tenni, vagy még a kábelek eltávolítása, majd újbóli csatlakoztatása az elosztóhoz segíthet, de talán ezt már írtam. :)

A 8 Mbit/s-t szerintem átlagosan érti, minden csatornának más-más bitrátája van. Ha jól tudom 30 mbit elég már hozzá, de ha koax vagy optikai - csomagodból ítélve koax - hálózat van nálad nem vesz a sebességből. (Ezt én is tapasztalom, ugyanúgy jön a megadott sebesség, optika.) DSL-en tud fájó lenni, ha messze van az központtól/nincs még VDSLre fejlesztve. Ott néha jobb a sat tv :D

Remélem megoldódik a problémád, szép estét Neked is!

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: abit
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1
Ekkor: 6/14/2019 at 7:21, Solidus írta:

Szia Abit,

Újra csatlakoztattam a kábeleket, mindent újraindítottam, a switch-eket is és most akadozás nélkül működik a rendszer. Mindkét STB jól működik, sőt még az Apple TV is, pedig azzal mindig voltak gondok.

Szuper volt a tanácsod, köszi mégegyszer!

Üdv, Laci

Örülök, hogy megoldódott a probléma! :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...