Ugrás a tartalomhoz
  • 0

PPPoE Passthrough


mov1k

Kérdés

Üdv

A tárgyban említett témával kapcsolatban lenne néhány kérdésem. A pppoe passthrough-t átbillentettem a webinterfacen, sikerült a routeren (TP-link archer 1200)  beállítani a credentialst, működik is az internet, a saját routeremen van a tűzfal stb.

Az IPTV végpontok maradtak a HGW-en (sagemcom fast 5655), és onnan kapnak IP címet. Kezdetben overlap volt a hgw-en és a routeren lévő DHCP szerverek között, de nem volt ütközés, ebből kifolyólag nem adódott probléma. Viszont amikor kikapcsoltam a HGW-en a DHCP szervert és átdugtam a saját routeremre (IPTV-hez megvolt a portkonfig) akkor nem kaptak IP címet. Azóta visszakapcsoltam a HGW-en, működik minden de nem értem, hogy miért nem kaptak IP-t a saját routerről. (A DHCP poolt leszűkítettem, igy már biztosan nem lehet ütközés)

Illetve az sem világos, hogy miért nem érem el a HGW-t a "saját" subnetemről. Kezdetben azok a címek is ütköztek, a HGW címét megváltoztattam X.X.1.2-re.

Előre is köszönöm a választ

Üdv,

Movik Bence

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Üfv @mov1k

Pppoe passthrough módban nincs LAN kapcsolat a HWG (digitális elosztó) és a saját eszközöd között, így DHCP forgalom sem lehetséges, így mindkét eszközön szükséges DHCP szervert futtani. Mivel nincs LAN szintű kapcsolat a két eszköz között, így LAN szintű elérési lehetőség sincs a két különböző LAN-ra kötött eszközök között sem, így még az sem fordulhat elő, hogy LAN ip ütközés történne, ha két eszköznek azonos LAN IP címe van, nem szükséges két különböző DHCP tartomány beállítása

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Egy kérdés ide kapcsolódva:

Akkor ugye Pppoe passthrough módban nincs LAN kapcsolat a Telekom router és a saját router között ami azért nincs mert a saját routerem wan portjába dugom a Telekomos routert, eddig tiszta. Ebből kifolyólag akkor az IPTV csak es kizárólag a Telekom routerébe dugva működik, vagy a saját routeremen keresztül is fog? Ez azért kérdés mert jelenleg nem akartam az okos tvhez és az IPTV nek külön kábelezni és megoldottam eddig switch-el, míg a Telekomos routert használtam. Viszont ha átbillentem passthrough módba akkor a saját routerem nem fogja tudni kezelni az IPTV-t?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: csumpika
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...