mov1k

PPPoE Passthrough

Kérdés

Üdv

A tárgyban említett témával kapcsolatban lenne néhány kérdésem. A pppoe passthrough-t átbillentettem a webinterfacen, sikerült a routeren (TP-link archer 1200)  beállítani a credentialst, működik is az internet, a saját routeremen van a tűzfal stb.

Az IPTV végpontok maradtak a HGW-en (sagemcom fast 5655), és onnan kapnak IP címet. Kezdetben overlap volt a hgw-en és a routeren lévő DHCP szerverek között, de nem volt ütközés, ebből kifolyólag nem adódott probléma. Viszont amikor kikapcsoltam a HGW-en a DHCP szervert és átdugtam a saját routeremre (IPTV-hez megvolt a portkonfig) akkor nem kaptak IP címet. Azóta visszakapcsoltam a HGW-en, működik minden de nem értem, hogy miért nem kaptak IP-t a saját routerről. (A DHCP poolt leszűkítettem, igy már biztosan nem lehet ütközés)

Illetve az sem világos, hogy miért nem érem el a HGW-t a "saját" subnetemről. Kezdetben azok a címek is ütköztek, a HGW címét megváltoztattam X.X.1.2-re.

Előre is köszönöm a választ

Üdv,

Movik Bence

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Üfv @mov1k

Pppoe passthrough módban nincs LAN kapcsolat a HWG (digitális elosztó) és a saját eszközöd között, így DHCP forgalom sem lehetséges, így mindkét eszközön szükséges DHCP szervert futtani. Mivel nincs LAN szintű kapcsolat a két eszköz között, így LAN szintű elérési lehetőség sincs a két különböző LAN-ra kötött eszközök között sem, így még az sem fordulhat elő, hogy LAN ip ütközés történne, ha két eszköznek azonos LAN IP címe van, nem szükséges két különböző DHCP tartomány beállítása

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most