Ugrás a tartalomhoz
  • 0

D-link router beállítása Sagecom modem és tv közé


dulkap

Kérdés

Sziasztok!
Próbálok érthetően fogalmazni. :)

Adott egy Sagecom F@st 5655v2 DTAG modem a ház földszintjén. Az emeleten egy D-link DIR-842 (AC1200) router. 
A stabilabb sávszélesség miatt lett összekötve a kettő földszintről jön fel a telefon(?) kábel be a routerbe és abból megy egy másik a set-top-boxba, plusz a laptopba. Van tv-adás is és az internet is működik, viszont a set-top-box úgy viselkedik, mintha nem lenne a hálózaton egy másik winchesteres vevő, pedig van. Nem tudok élő adás tekerni vagy megállítani, se felvenni és nem látom a korábban felvett műsorokat. 
Korábban egy szerelő említett valami beállításokat a routeren belül, ami megoldja, de nem emlékszem rá. Ipv6-ról, meg DHCP beállításokra emlékszem, de nem pontosan. Ha valaki tudja mit kell beállítani a routeren, azt nagyon megköszönöm.
Péter

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: dulkap
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

A gyári leírás alapján úgy tűnik, hogy a D-Link nem tudja az IGMP-Snooping funkciót, ami az IPTV esetén szükséges. Enélkül az is csoda (bár nem lehetetlen) hogy akadás nélkül megy az IPTV, a HDD-s box elérése viszont valóban nem lehetséges.

Amennyiben a router szükséges fent (mondjuk wifi miatt), akkor váltani kell egy másikra, ami biztosan tudja a fenti funkciót. Ha a wifi szórás nem cél, akkor  switch is jó, de annak is tudnia kell az IGMP-t (pl. TP-Link TL-SG105, az 1005 nem jó). A legjobb persze a kábeles összekötés  lenne a Sagemcom-mal, de ez nyilván nem egyszerű.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
7 órája, dulkap írta:

Tudja a router, mert egyszer egy Telekom-os szerelő segített beállítani

A neten talált leírás szerint a router kezelő felületére a böngészőbe beírt 192.168.0.1 címen lehet belépni, de lehet hogy kér nevet és jelszót. Nekem nincs routerem, ezért ennél többet nem tudok róla. Lehet hogy üresen kell hagyni a jelszó helyét, kivéve ha korábban már adtak meg jelszót. Egy újabb reset után valószínűleg az üresen hagyás lenne a jó. Egyes esetekben a routeren lévő címkén adják meg a belépési adatokat. Amennyiben sikerülne belépni, akkor valószínűleg valamilyen Haladó (Fejlett, Advanced stb.) helyen kellene lennie IGMP (Snooping, Proxy) beállításnak. Esetleg még IPv4 Multicast is lehet, amit be kell kapcsolni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...