Imre David

F@st 3890V3 - NAS

Kérdés

Sziasztok, 

Másfél évig használtunk egy jó kis F@st 3686AC-s sagemcom modemet. Ház tele van biztonsági kamerákkal, így jó megoldás volt, hogy az pendrive-ot a modembe dugba NAS-ként használtam. Történt a minap, hogy gigabites netre váltottunk, s ehhez meghozták a F@st 3890V3 routert/modemet. 
A nagyon fancy kis Telekom-os UI mögött egy csomó hasznos funkciót elrejtettek! Számomra felháborító, hogy a jobb szolgáltatás mellé lebutítják az eszközöket...  Van valami megoldás, hogy életre tudjam bírni a NAS funkciót is az új modemben? Jelenleg csak a File Sharing engedélyezett, ami ugye nem jó pl a Xiaomi Mi Home kameráknak, amiket egyébként a T forgalmaz...

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Igen. Magam is így csinálnám. Sajnos azonban a Xiaomi Mi Home Security 360-as kamerak, amiket a telekom forgalmaz, csak NAS-ra tudnak menteni...

Kozben kideritette, hogy a kamerak SMB1 protokollon keresik a storaget, mig a modem smb 3.02-t hasznal,

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Üdv!

Biztonsági kameráknak érdemesebb lenne FTP tárhelyre menteni SDkártya helyett, egyrészt mert ha betörnek, akkor akár a felvételeket is elvihetik, másrészt az ilyen adatmozgás hosszútávon kivégzi az SD-t.

Ha mindenképpen ehhez ragaszkodsz, akkor saját eszköznél érdemes maradni, a szolgáltatói eszközökön nincs garancia arra, hogy minden ilyen és ehhez hasonló "egzotikus" funkció működjön.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most