Kardiii

Fehérvár, elérhető internet (villanyoszlopon lévő berendezés)

Kérdés

Sziasztok!

Hamarosan költözünk Székesfehérváron a Zágoni utcába. Sajnos a szomszédoktól még nem tudtam tájékozódni, hogy milyen internet és TV szolgáltatás érhető el az adott részen, de feltűnően sok a parabola.. A 2 párhuzamos utcában biztos, hogy van szélessávú internet (talán másik szolgáltatóktól is), valamint most húzták a merőleges utcába is a konkurens szolgáltató kábelét.
Telefonon érdeklődtem az ügyfélszolgálatostól, de nem sok infoval rendelkezett a hölgy.
A kérdésem az lenne, hogy miből tudom meg, hogy esetlegesen egy villanyoszlopon Telekomos berendezés van? Az utca egyik feléről látom, hogy néhány beton villanyoszlopon a villany vezeték alatt kb fél-1 méterrel lejjebb megy egy másik vezeték amin néhol ilyen kerek harang alakú cucc van. Az lehet a Telekomos osztó?
Érdekesség, hogy a weblapon megjelenített szolgáltatás keresővel 30MBes szolgáltatást találok néhány házszámra, de mivel újra lett számozva az egész utca ezért ez nekem tökre nem releváns.

Honnan tudnám meg, hogy milyen szolgáltatás érhető el nálam?
Esetleges önálló befektetéses hálózat fejlesztés milyen nagyságrendű összegbe kerülne? Mi lenne, ha összefognánk az utca lakóival és szétosztva a költségeket megkérnénk a Telekomot, hogy húzzon be optikát vagy szélessávú netet. 30 körüli családi ház van egy kb 500m hosszú utcában.

 

Válaszotokat előre is köszönöm!

 

Üdv,

Gábor

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Szia!

Helyi kiérkező szerelők ezt kiszállás után műszaki vizsgálattal, de még lehet, hogy előtte is, pontosan meg tudják mondani, mit tudnak adni az adott utcában.

Nem hiszem, hogy lenne az a pénz, amit egy lakossági előfizető kiperkálna egy ilyen fejlesztésért. Akár milliós költsége is lehet egy ilyennek. Na meg engedélyek hosszú sora, mire kivitelezhető, műszakilag átadható stb stb...

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most