Winkusz

Sagemcom f@st 5655v2 routeres probléma

Kérdés

Sziasztok, 

Nem rég kaptunk egy Sagemcom f@st 5655v2 modemet, amiről megy 2 db IPTV, illetve menne egy Tenda AC9 router, és egy Synology S211j NAS a routerre kötve. Namost ez előtt ment minden gond nélkül, de mióta ez a modemünk van, a NAS Download station programjában az UL speed egyáltalán nem akar mozdulni...megoldás lenne, ha a modemre kötném direktben a nast, viszont a router csinál itthon wifit, illetve nyomtató szervert, ezzel együtt ebben a formában az eszközök nem látják a DLNA szervert sem, amit a nas hoz létre. 

 

Szóval az lenne a kérdésem, hogy mit tudok csinálni annak érdekében, hogy az IPTV boxok a modemről menjenek, a modem nekik, meg a routernek osszon IP-t, és onnantól minden mást a router csináljon? Illetve persze a fő kérdés, hogy mit kell elvarázsolni, hogy a NAS-on az az UL speed megmozduljon? 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Atesz,

köszönöm a termék ajánlást, elteszem talonba, ha ez tönkremegy, akkor megfontolom azt. :) Viszont egyelőre kiszolgál ez is minket, itt egy jóval kisebb hálózatról van szó, tehát, eddig nem volt probléma egyáltalán vele. :)

Ennyi volna a megoldás? DMZ-t kell beállítani a routerre? Hát ezt megpróbálom. A Többi egyébként ugyanaz a beállítás, ahogy látom, ez az egy, ami különbség.

Most megcsináltam mindent, ahogy írtad. Hát majd meglátjuk, hogy mennyire akar majd működni :)
 

Köszönöm a segítséget, remélem bejön a művelet így :)

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hali!

Első körben keresnék valami erősebb routert. A Tenda sajnos AC9 nem a legerősebb fajta. Talán egy kis háló minimális terheléssel és kész.
Javasolnék egy Asus RT-AC65P modelt, jelenleg ez ár érték arányban a legjobb router. Csalódás nincs vele.  Hosszas tanakodás és utána járás után ezt választottam és bevált nagyon. 

A szolgáltatói eszközre van kötve a 3 beltéri az IPTV-hez. LAN 1 portba pedig a Asus router.  A szolgáltatói eszközön a DMZ-t beállitottam a router IP-re. Természetesen a router fix IP címet kapott. Továbbiakban a router intézi az otthoni hálózatot.
Van rajta egy szerver folyamatos kapcsolattal fel és le töltéssel. Oda megy minden back up.  és még vagy 5 PC. Wifi szolgáltatóin kikapcs. Asuson be és van még egy dlink covr. mesh háló itthon tökéletesen le fed mindent. 

Routeren jelenleg 22 db eszköz lóg kábelen és wifin. Meg se kottyan neki.  

Ha így csinálod a NAS uploadja is tökéletes lesz. :)

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most