K.Zoltán

A sávszélesség nem csökken, de estére a letöltési idő 10-szeresére emelkedik. MI EZ?

Kérdés

Sziasztok.  Nem tudom, hogy mi ez a jelenség, és nem is nagyon értek hozzá.
Adott Budapest 18. kerület kertvárosi részén egy 100 Mbs coax - kábelnet előfizetés, IP TV-vel. 


Nagyjából 1-2 hónapja észlelem azt, hogy az esti időszakban 18:00 - 0:00 óra között  a letöltési idő a 10 szeresére nő számos weboldalon. (nem torrent)
1,5 Gigás sorozat részeket töltök le, napközben ez 10-12 perc alatt lejön,  esti időszakban 1,5-2 órát ír a rendszer.  MINDEN ESTE!
Hétvégén jobb a helyzet akkor 40-50 perc a letöltési idő.

Az IP TV zavartalan, és a youtube sem szaggat full HD-n, szóval nem értem hogyha a sávszélesség megvan akkor mitől nő meg ennyire szinte minden oldalon a letöltési idő? 

Másik gond, hogy előfizetésem van néhány stream oldalra, melyek az esti időszakban pont emiatt használhatatlanok, csak homokórázik a rendszer.  
Anydesken az oldalon rámcsatlakoztak az oldal üzemeltetői, megnézték a rendszer, - nem tudják mi az oka, de a szolgáltatói oldalon mérésük alapján nagyon kevés az internet sebessége ( miközben a speestest nekem továbbra is 90/10 -et jelez) . A 2 utcával arrébb lakóismerősöm Digin netezik, nála tökéletes minden program esténként, tehát még az sem lehet, hogy le vannak terhelve a letöltő oldalak, mert egy időben mértük. 

 Egyszerűen nem értem mi lehet a gond.  A telekomnak kétszer is jeleztem, megvizsgálták a vonalat, semmi hibát nem találtak!
Több  speedtest programmal is megmértem a sávészélességet,  szerint az internet letöltési sebessége 90 Mbs / fetöltés 10-12 MBS  ping 5 körül van. 

Mással is előfordult már ilyen jelenség? Mi lehet a megoldás? 
Mindig csak este 18 óra után van ilyen.  

 

Várom a Telekom segítségét, ötletét is, a hibát lezárták mai napon, ma este sem működik megfelelően a net :(

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Szia

Ha 1.5GB-ot 15-20 perc alatt töltesz le, az ~15Mbit/s sebességnek felel meg. Ez lehet azért is, mert a ekkora a szerver vagy tárhely feltöltése vagy csak ennyi sebességgel küldi egy felhasználónak az adatokat.

A YT HD streamje se igényel 10Mbit-nél többet.

Ezen adatokból nem lehet leszűrni semmit a kapcsolat minőségére vonatkozóan.

Vezetékes kapcsolat van az eszköz és a számítógéped között? Jó a kábel? Hálózati kártya beállításai jók? A hálózaton lévő esetleges többi eszközök is ugyanezen jelenséget produkálják?

Keress egy olyan szervert, ahonnan 100+ Mbit-el lehet letölteni bármit, akár egy ISO képfáljt és nézd meg, hogy mennyivel szedi. Pl itt indítsd el az 1GB-os teszt állomány letöltését és figyeld, hogy mennyi idő alatt és milyen sebességgel tölti le.

Csak a szolgáltatói kábelmodemet használod, vagy van saját routered is?

 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most