Sabroso

IPTV + Powerline

Kérdés

Sziasztok! 

Új bekötésnél az IPTV jelet Powerline-nal viszem a TV-ig, TP-Link PA4010P adapterrel. Három fázis van a házban. Az emeletről megy a jel a nappaliba, de a nappaliban is két külön kör van, két külön fázison. A TV kijelölt helye T-n van, oda tettem az egyik adaptert és a STB-t, és T-be dugtam a modem melletti adaptert is az emeleten. Laptoppal ellenőriztem, Speedtest szerint 50Mbit/s a sávszélesség (a modemtől kifelé 150, azt is ellenőriztem), a 192.168.0.1—ig <10ms a ping. Viszont az IPTV szaggat, HD-n is, SD-n is (de bejön, tehát valamit azért érzékel). 

A fura viszont a következő: ha a nappaliban a másik sarokba teszem a STB adapterét, ami S-en van, akkor (szinte egyáltalán) nem szaggat az IPTV HD-n sem! A ping egy kicsivel magasabb, de jobbára <10ms, Speedtest szerint ~25 Mbit.

Mit csinálhatok rosszul? Fogok még játszani, mert jön villanyszerelő, tudok fázisokat cserélgetni, ill az emeleten is van több kör, amibe be tudom dugni az adaptert, de erre nem számítottam, hogy objektíve rossz(abbnak) tűnő kapcsolaton jobban jön az IPTV

Üdv 

Sabroso

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Köszönöm, erre gondoltam én is, és a laptopos mérés igazolta is, ahogy írtam (amennyiben a külön fázison rosszabb volt a kapcsolat, mint azonoson, illetve azt nem írtam, de csomó konfigurációban meg nem is kapcsolódott fázisok között, ahogy várni is lehet). Amit nem értettem, hogy a jobb(nak mért) kapcsolaton hogy lehet rosszabb az IPTV.

Aztán ez a része megoldódott, mert ma délután a másik dugaljból is elkezdett szaggatni az adás 😁

Szóval abbahagytuk a rendszer korlátainak a tesztelését, egy kismegszakítóra kötöttük a két kört, és azóta minden rendben. Kis kósza szaggatások vannak, de már vállalhatók, és különben is, ennél jobb már nem lesz, szóval a következő lépés max az, hogy kihúzok egy UTP-t valamelyik földszinti aljzatból (van az is, csak nem akartam első próbálkozásként körbekábelezni az ajtót). 

Köszönöm a segítséget! 

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia

Biztos, hogy nem fordítva van (azaz a TV kijelölt helyén van másik fázis)?

Régebben a  powerline adapterek működéséhez az kellett, hogy a két eszköz egy fázison legyen. Ha külön fázisra tetted őket, elvileg össze s kapcsolódtak. Ha ez így jó és működik eltérő fázisokon is, akkor valószínűleg a régebbiektől intelligensebb, jobb technika van bennük vagy közel van a trafó csillagpontja.

Egy SD csatornához kb 2-5 Mbit/s, HD-hez kb a duplája kell. Ha akadozik egy adott helyen, azt azt jelenti, hogy abban a konnektorpárban nem tud olyan jó minőségű linket felépíteni.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most