Ugrás a tartalomhoz
  • 0

IPTV + Powerline


Sabroso

Kérdés

Sziasztok! 

Új bekötésnél az IPTV jelet Powerline-nal viszem a TV-ig, TP-Link PA4010P adapterrel. Három fázis van a házban. Az emeletről megy a jel a nappaliba, de a nappaliban is két külön kör van, két külön fázison. A TV kijelölt helye T-n van, oda tettem az egyik adaptert és a STB-t, és T-be dugtam a modem melletti adaptert is az emeleten. Laptoppal ellenőriztem, Speedtest szerint 50Mbit/s a sávszélesség (a modemtől kifelé 150, azt is ellenőriztem), a 192.168.0.1—ig <10ms a ping. Viszont az IPTV szaggat, HD-n is, SD-n is (de bejön, tehát valamit azért érzékel). 

A fura viszont a következő: ha a nappaliban a másik sarokba teszem a STB adapterét, ami S-en van, akkor (szinte egyáltalán) nem szaggat az IPTV HD-n sem! A ping egy kicsivel magasabb, de jobbára <10ms, Speedtest szerint ~25 Mbit.

Mit csinálhatok rosszul? Fogok még játszani, mert jön villanyszerelő, tudok fázisokat cserélgetni, ill az emeleten is van több kör, amibe be tudom dugni az adaptert, de erre nem számítottam, hogy objektíve rossz(abbnak) tűnő kapcsolaton jobban jön az IPTV

Üdv 

Sabroso

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Szia

Biztos, hogy nem fordítva van (azaz a TV kijelölt helyén van másik fázis)?

Régebben a  powerline adapterek működéséhez az kellett, hogy a két eszköz egy fázison legyen. Ha külön fázisra tetted őket, elvileg össze s kapcsolódtak. Ha ez így jó és működik eltérő fázisokon is, akkor valószínűleg a régebbiektől intelligensebb, jobb technika van bennük vagy közel van a trafó csillagpontja.

Egy SD csatornához kb 2-5 Mbit/s, HD-hez kb a duplája kell. Ha akadozik egy adott helyen, azt azt jelenti, hogy abban a konnektorpárban nem tud olyan jó minőségű linket felépíteni.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Köszönöm, erre gondoltam én is, és a laptopos mérés igazolta is, ahogy írtam (amennyiben a külön fázison rosszabb volt a kapcsolat, mint azonoson, illetve azt nem írtam, de csomó konfigurációban meg nem is kapcsolódott fázisok között, ahogy várni is lehet). Amit nem értettem, hogy a jobb(nak mért) kapcsolaton hogy lehet rosszabb az IPTV.

Aztán ez a része megoldódott, mert ma délután a másik dugaljból is elkezdett szaggatni az adás 😁

Szóval abbahagytuk a rendszer korlátainak a tesztelését, egy kismegszakítóra kötöttük a két kört, és azóta minden rendben. Kis kósza szaggatások vannak, de már vállalhatók, és különben is, ennél jobb már nem lesz, szóval a következő lépés max az, hogy kihúzok egy UTP-t valamelyik földszinti aljzatból (van az is, csak nem akartam első próbálkozásként körbekábelezni az ajtót). 

Köszönöm a segítséget! 

 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...