Ugrás a tartalomhoz
  • 0

internet szakadozás


Ferenc Szûcs

Kérdés

Adott egy asztali gép 1Gb hálókártyával és 1 usb WiFi sticks (ami a nyomtatóval van kapcsolatban), továbbá laptop WiFi kapcsolattal.

A laptopon a telekom TV nézem, az asztalin böngészek. Esetenként előfordul.hogy egyes weblapok nem jönnek be, majd megszakad az internet DNS hiányt mutat. Ilyenkor  telekom tv is megszakad. Enyhébb esetben csak a laptopon megy el az internet. Ez a probléma csak a WiFi stick letiltása után nem jelentkezik.

Véleményem szerint a szolgáltatói router kavar a dologban, nem tudja kezelni az eszközöket és ezért dobja  az internetet. Esetleg tud valaki ezt kezelő beállításokat.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

8 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Nem én arra gondoltam, hogy a laptop próbál csatlakozni az asztali számítógép wifi stick-jéhez (bár így látatlanban nem tudom, hogy milyen beállításokkal megy).

Másrészről, biztos, hogy szükséges a wifi stick az asztali gépbe? Említetted, hogy a nyomtatóhoz kell. Nem lehetne közvetlenül a Telekom modem/HGW wifijéhez csatlakoztatni a nyomtatót és ekkor a többi számítógép/mobiltelefon is elérné.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 08. 16. at 14:56, Ferenc Szûcs írta:

A laptop nem hiszem, hogy bekavar a stick és a nyomtató is 2,4ghz, a laptop 5Ghz. Ha nyomtatni akarok vele 2,4Ghz-re kell átállni. A nyomtatónak igaz van IP címe HGW által de csak WiFi-n tudok kommunikálni vele. Nincs USB kapcsolat az asztali géppel.

Azt gondolom, hogy van egy kis zűrzavar a hálózatban, ez miatt lehet a szakadozás.

A nyomtató onnantól, hogy felkapcsolódik a hálózatra, a többi eszköznek látnia kell - ergo nem kell a wifi stick az asztali gépbe - elég neki a vezetékes hálózati kapcsolat.

Milyen nyomtató ez egész pontosan?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
Ekkor: 2021. 08. 18. at 7:21, Ferenc Szûcs írta:

Canon TR4550 tip. nyomtató. Hiába van a nyomtató bejelentkezve, csak WiFi látják a gépek, így lehet nyomtatni.

Ha feljelentkezik a wifi hálózatba a nyomtató, látnia kellene azt a hálózatra csatlakozó többi számítógépnek, akár még mobiltelefonnak is.

Szerintem valamilyen konfigurációs hiba van, ezért vannak ilyen anomáliák. A legjobb volna 0-ról újrakezdeni (resetelni a szolgáltatói eszközt meg újracsatlakoztatni minden eszközt)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Újfent itt vagyok. Csináltam egy kis fejlesztést. Asztali gépbe tettem PCIE ax-es WiFi, a laptopba eleve az volt. Közbe iktattam Huawei ax3-as routert, ami egyesíti a 2.4-es és 5-ös WiFi-t ezzel nyomtató kérdés kilőve. Az viszont továbbra is fentáll, hogy időközűnkként a net megszakad, továbbá böngészés közben amennyiben nem mindjárt olvassa be az oldalt annyira lefogja az 1 gigás netet, hogy  stream szolgáltatás leáll, a Telekom Tv megszűnik. Ha nem tudja betölteni az oldalt megszakad a net, ha pedig sokára bejön az oldal helyreáll. A hiba okának mindig a DNS hibát adja. Szerintem a HGV gyengült el, az nem tudja kezelni a dolgokat. A HGV cserét lehet kérni?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...