Ugrás a tartalomhoz
  • 0

MoCA adapter - házon belül


SublimePhilosopher

Kérdés

Sajnos olyan helyen van a TV a házban, ahol csak a régi hagyományos coax antenna kábel vezet, nincsen UTP hálózati kábel odavezetve. Azt szeretném megtudni, hogy ha MoCA adaptert csatlakoztatok a coax kábel két végére, és az egyikbe a Telekom routerből  dugok UTP kábelt, a másik adapter UTP csatlakozását pedig a set-top boxba dugom, akkor ezzel ki tudom váltani a  hálózati kábel csatlakozást? (Most Powerline adaptereket használok, azzal működik, de az eszközök megbízhatatlanok, túl messzi vannak egymástól, a kapcsolat sokszor megszakad és olyankor újra kell indítani az adaptereket mindkét oldalon - a MoCA megbízhatóbbnak tűnik és nagyobb sávszélességet tud, mint a Powerline).  Elnézést kérek a szövegezésért, gondolom kiderült már, hogy *****ira nem értek az ilyesmihez.

Szóval MoCA adapterrel kiváltható házon belül a hálózati kábel coaxra a set-top boxhoz?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Engem a technikai megvalósíthatóság érdekelne, mármint hogy a modem észreveszi-e, hogy nem UTP-n, hanem MoCA-n kapja a delejt. Elnézést az alkalmatlan fogalmazásért, a MoCA-val a hálózat biztosan működik coaxon, szárnyal, mint a szél. De valahol olvastam valami kommentben egy olyan Telekomos szakértői közlést, hogy "nem támogatjuk a MoCA eszközöket" amiből nekem nem jön át, hogy mit jelent, pl.

a) nem tudjuk, hogy az mi, nem is érdekel minket vagy

b) tudjuk, hogy mi az, és nem működik

c) tudjuk, hogy mi az, és nem érdekel minket, hogy működik-e

d) tudjuk, hogy mi az és tudjuk, hogy belső hálózati felhasználásra jó lehet, de TV-t nézni nem lehet vele

Szóval ilyesmit akartam csak megkérdezni, de hülyén fogalmaztam... eddig én azt hittem, hogy amin egy eszköz IP címet kap és ahol megvan a sávszélesség, azon az IPTV is menni fog, akkor is, ha a Telekom nem támogatja.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0

Nagyon köszönöm a választ és nagyon bíztam, hogy ez így van. Sajnos nem tudom megerősíteni. Az 500-as Powerline hibátlanul viszi a set-top boxot, csak a két elem közül az egyik úgy évente-kétévente fagyós lesz (Netgear, naponta-kétnaponta-háromnaponta újra kell indítani). A gigabites MoCA viszont jónak tűnő hálózati kapcsolatot ad, a set-top box megkapja az IP címet, de az élő kapcsolatban csak egy csatorna jön át és nem lehet csatornát váltani. Eddig szilárdan hittem, hogy a két készülék között az erősáramú és a coax kapcsolat megszakítás nélküli, de be kell látnom, lehet, hogy a falban valahol van coax csatlakozás. Mérni sajnos nem tudom, mit kell és hogy lehet, nagyon régen volt a coax végén TV (akkor hibátlanul működött) úgyhogy marad a Powerline, most abból is gigásat veszek a MoCA meg megy tartalékba vagy a nyaralóba. Mégegyszer köszönöm a törődést a kérdéssel.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...