Ugrás a tartalomhoz
  • 0

5 GHz wifi hiba


Sam12

Kérdés

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni.

Még novemberben beszereltek egy Sagemcom F@ST 3896 modemet koax kábellel. Csak Gigabites internet és vonalas telefon szolgáltatás van rajta. (Meg egy másik modem utp kábellel a ház túlsó végében, de az eddig se zavart semmit.)

Egy darabig jól is működött a wifi, de egyik nap megjelent egy "Telekom-XY 2" nevű hálózat, amin nem volt internet kapcsolat. Ez nem jelent meg a választható hálózatok listájában, így törölni se tudtam. A gépem (Lenovo L340) pedig teljesen random kapcsolódott vagy erre vagy a működő "Telekom-XY" hálózatra. Néha több újraindítás is kellett, mire megtalálta a jót. Egyik megoldásként Regeditben kitöröltem a 2-es hálózatot, de nem ért semmit. Másik megoldásként azt találtam, ha kikapcsolom a band steeringet, az megoldja.
- A 2,4 GHz-es tökéletesen működik, betölt minden weboldalt, de csak 3 és 40 mega között hasít.
- Az 5 GHz-es 220 és 340 között mozog és valameddig jól is működött. Egy ideje viszont a játékindító kliensek (Steam, Gameforge), valamint bizonyos weboldalak (pl. Speedtest, Deviantart, 9gag, vagy a modem admin felülete) se jönnek be, hosszas töltés után időtúllépés hibát ad (Firefoxban és Chromeban is). Erre egy darabig megoldás volt az ipconfig /flushdns, de most már ez se oldja meg. (Se az, ha kábellel kötöm össze a modemet és a gépet.)

Nem vagyok se programozó, se technikus, csak egyszerű, halandó felhasználó. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, és konyhanyelven leírva tudom azokat követni. (Telefonálgatni nem fogok, nincsenek fölösleges félóráim se ezt elmagyarázni, se a "próbáltam újraindítani?/jó hálózatra próbálok kapcsolódni?/áram alatt van a modem?"-féle okosságokra.)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...