Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Telekom FGA + Unifi (UDM) + Android TV


urc

Kérdés

Sziasztok!

Nagyon sok bejegyzést olvastam itt, és van már sok információm, de még teljes a kép. A közösség segítségét szeretném kérni az alábbi konkrét esettel kapcsolatban.

Az épülő otthonunkba a következő összeállításon gondolkodom:

  • Telekom FGA2233/2235 (FGA)
  • Unifi Dream Machine SE (UDM)
  • 2 db Telekom Android TV (FGA-hoz csatlakoztatva)
  • 2 x Unifi AP (UDM-hez csatlakoztatva)

Olvastam az Unifi UDM és az IPTV (Telekom Android TV) problémáiról. Ha jól értem, úgy tud működni, ha a Telekom Android TV közvetlenül csatlakoztatva van a Telekom FGA-hoz, az UDM előtt. A hálózat többi része az UDM mögött lehet. A kérdéseim:

  • Megbízhatóan működik a fenti megoldás?
  • Ha a fent leírt módon működhet a megoldás, akkor az FGA-t Bridge módba kell állítanom, vagy nem lesz Bridge módban? Ha nem kell Bridge módban lennie, akkor kikapcsolhatom a DHCP-t az FGA-ban és bekapcsolhatom az UDM-en?

Úgy tűnik, a Telekom nem könnyíti meg az ügyfelek számára a saját router használatát, ha Telekom Android TV-vel rendelkeznek. Nem akarok órákat tölteni a megoldás kitalálásával, ezért részemről rendben van, ha az FGA létrehozza az internetkapcsolatot és futtatja az Android TV dobozokat, de a hálózat többi részét az UDM-mel szeretném kezelni.

Ha ez nem lehetséges, akkor egyszerűbb megoldást fogok keresni, például Asus Pro routereket vagy ZenWifi-t, amely képes VLAN-ok létrehozására vendég és/vagy IoT eszközök számára.

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

 

Részletek ezen a diagramon:

urc_tk.thumb.png.9d7c7aa0cf7965c9c72f45b5a6de7ae3.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0

Szia

 

  • Megbízhatóan működik a fenti megoldás? - IGEN
  • Ha a fent leírt módon működhet a megoldás, akkor az FGA-t Bridge módba kell állítanom, vagy nem lesz Bridge módban? Ha nem kell Bridge módban lennie, akkor kikapcsolhatom a DHCP-t az FGA-ban és bekapcsolhatom az UDM-en? - PPPoE passthrough mód egész pontosan, ezt kell bekapcsolni a Technicolor-ban. Utána az UDM-ben kell beállítani, hogy PPPoE-val kapcsolódjon az internethez. Ez annyit jelent, hogy az UDM építi fel az internetkapcsolatot, nem pedig a Technicolor. A DHCP-t azért ne kapcsold ki a Technicolor-on, mert akkor a Telekom box-ok nem fognak kapni IP címet, ergo nem fognak működni. Az UDM mögötti hálózatban meg teljesen mindegy, hogy a Technicolor oszt-e DHCP-n címet vagy nem, mert az UDM-től fognak kapni IP címet.
Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: uzman
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...