Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Optika bekötése segédoszlopon


imeszaros

Kérdés

Sziasztok! Nemrég vettünk egy családi házat, amit most teljesen felújítunk. Ennek részeként a teljes elektromos hálózat is cserélődik. Került a telekhatárra egy villanyoszlop, mert az EON hálózata az út másik oldalán megy, illetve az oszlop mellé egy szekrénybe fog kerülni a mérőóra, és nemsokára a házhoz menő földkábeleket is lefektetjük.

Az utcánkban elérhető a telekom optika (a telekom honlapja szerint is, meg hát látom is, hogy ki van építve). A terv az lenne, hogy az elektromos kábelek mellé fektetnék egy behúzószálas 40mm-es védőcsövet is az optikának, így a telekhatáron levő villanyoszlopra az optika is áthúzható lenne az út felett (a telekom hálózata is az EON oszlopain fut), és onnan meg a védőcsőben mehet tovább be a házba.

Mennyire általános megoldás ez? Szoktak így telepíteni? Azért nem akarok egyelőre telekomos szakit felmérésre kihívni, mert még évek is eltelhetnek mire beköltözünk, addig meg nem akarom fizetni a netet.. :)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: imeszaros
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 0
  • Telekom

Szia @imeszaros!

Köszönjük a megkeresésedet és szép napot kívánunk! 

Kérdésedhez tartozóan felvettük illetékes műszaki csoportunkkal a kapcsolatot. Amint megkapjuk a választ, tájékoztatunk róla. Addig is kis türelmedet kérjük! Megértésedet köszönjük! ^Zoltán

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 0
  • Telekom

Szia! 

Műszakis kollégáinktól az alábbi válasz érkezett:

"Minden attól függ hogy onnan fogják-e behúzni az optikai kábelt is lehet hogy van más oszlopon is csatlakozó ez csak helyszínen derülne ki. Egyébként ha onnan fogják tudni bekötni kollegák megoldható lehet a behúzás a védőcsdőben. de ha valóban évekről van szó akkor sokminden változhat addig, így valóban nem érdemes jelenleg felmérést végezni. Költségoldalon ha ügyfél amúgy is védőcsövezik, úgy érdemes otthagynia egy behúzót, de nem biztos hogy azon keresztül meg tudjuk majd csinálni.  De ha igen ez mindenképp meg könnyíti majd mindenki dolgát."

^Dániel

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...