Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Portforward - Plex szerver hálózaton kívüli elérése

roundedhexagon

Kérdés

Sziasztok,

A következő problémába ütköztem: a gépemre (Mac mini) telepítettem egy plex szervert, amit szeretnék hálózaton kivülről elérni. Routeren (Sagecom F@st 5655v2 AC) beállítottam a portforwardot (csatolt kép) és rögzítettem az eszköz ip címét, hogy ne cserélődjön de nem működik.

1055802527_Screenshot2024-10-07at18_40_29.png.b37288dcf51b4e38b6424a1bb99b8d08.png

Ezt követően online próbáltam tesztelni, hogy a port nyitott-e, akkor tűnt fel, hogy a router beállításai között látható publikus IP cím 100.102.159.** más mint amit az ip cím detektálása használt weboldalak (whatismyipaddress.com) mutat: 217.65.120.***. Ez azt jelenti, hogy azért nem megy a port forward mert NAT mögött vagyok (nem annyira értek a technikai részéhez)? Ilyen esetben mit lehet tenni, hogy ha portot szeretnék nyítni? 

Köszönöm a segítséget!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0
  • Telekom

Szia @roundedhexagon!

IP cím szükséglet függvényében elképzelhető, hogy a rendszer a routerednek NAT-olt címet osztott. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy az internet felől nem tudod elérni a belső hálózaton lévő eszközöket (pl: távoli elérésű kamerarendszert). Javasoljuk, hogy ezzel kapcsolatban keresd ügyfélszolgálatunkat, akár a weboldalunkon elérhető chaten ( Milyen időszakban vehetem igénybe a Telekom chat-szolgáltatást? ), ahol munkatársaink tudnak segíteni a NAT-olás kikapcsolásában. ^Zsolti

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...