Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Saját routerm NAT, IP kamera

CzZsolt

Kérdés

Sziasztok! 
Tudom, hogy van néhány topic ebben a témában, de egyikben sem találtam konkrétan a kérdéseimre a választ. Illetve több eltérő választ is találtam. 
Szóval van egy gigabites internet elérésem, IPTV-vel, Sagemcom routeren. Szeretnék saját Mikrotek routert használni, illetve a most vásárolt IP kamerámat is publikus internetről elérni. 

1.  Ha jól olvastam akkor lehetséges saját routert használni és az IPTV is menni fog, ha az IPTV-t hagyom a telekom routeren, a Mikrotek WAN portját pedig összekötöm a Sagemcommal. Ha minden igaz pppoe-t kell használnom, de ehhez kellene felhasználó/jelszó amit én nem találok sehol. Az online felületen nem jelenik meg, a dokumentumok között sincs. Honnan tudom meg?

2. Kell központilag bármit állítani telekom oldalon, vagy egyszerűen csak rádugom a Mikrotek-et a LAN portra és menni fog? 

3. Ha azt szeretném, hogy a saját routerem ossza az IP címeket akkor kikapcsolhatom a DHCP-t a telekom routeren? Menni fog az IPTV? Vagy statikus címet kell rá beállítanom? Erre van lehetőség? 

4. Ha eltérő IP címet látok a showmyipaddress.com oldalon mint amit a Sagemcom mond magáról  (Internet connectivity/Basic/Public IP address) akkor NAT-olva vagyok, ugye?  Mivel IP kamerát szeretnék használni, gondolom ki kéne venni a NAT-ból a telekom routert. Ezt legegyszerűbben a 1414-en lehet elintézni? Vagy van valami műszakis telefonszám? Régen mintha lett volna. 

Előre is köszönöm

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

7 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0
  • Telekom

Kedves  @CzZsolt!

Köszönjük a türelmedet! 

Illetékes csoportunk válasza szerint sajnos ez tényleg így van. :( Amennyiben az adott végponton Fix IP, vagy IPTV előfizetés van, ott kimondott Bridge módot nem tudunk bekapcsolni a Telekom-os modemen. 

Ebben az esetben a publikus IP címet az általunk biztosított router kapja meg. Saját routert használhatsz mögötte, de az csak egy alhálózatot képez, vagy switch-ként tudod használni, de ha port átirányítást szeretnél, azt betudod állítani az általunk biztosított router konfig felületén. Abban az esetben, ha pedig véletlenül NAT-olt az IP cím, akkor azt központilag ki tudjuk kapcsolni. Így megoldható a távoli elérés.

Ezt kollégáinknál a 1414-es telefonszámunkon kérheted. Megértésedet és együttműködésedet köszönjük! ^Zoltán

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kedves Zoltán!
Köszi a választ! A NAT-ból már kivetettem a publikus címet.
Akkor már csak annyi kérdésem lenne, hogy

1. Az IPTV-t hagyjam a telekom router LAN portján, igaz?

2. A saját routeremet bedighatom a LAN 2-es portjára és a továbbiakban oszthatom innen a wifit, az IP címeket mindent. Illetve ugyanígy kikapcsolhatom a wifi-t és a DHCP-t a telekom routeren. De akkor hogyan kap IP-t a saját roterem, illetve az IPTV?

3. Ha már működik a IP kamera, klíma public internet felől (azt hiszem upnp segítségével), akkor az továbbra is menni fog, ehhez max a saját routeremen kell beengednem a forgalmat?

Előre is köszönöm válaszát.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Meg is érkezett a válasz kollégáinktól:

1. Igen, az IPTV-t a Telekomos router LAN portján kell hagyni
2. A saját routert a LAN1-es portba érdemes dugni a Telekomos routeren, illetve utóbbin kikapcsolhatod a Wifit és azt oszthatod a saját eszközödről. Egyéb opciót ne kapcsolj ki a Telekom routeren, így ez fogja osztani az IP címet az IPTV és a te routered részére
3. A fentieket követően is működnie kell a kamerádnak.

^Dániel

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...