Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Port Forwarding elakadás.

matyasalmond

Kérdés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy problémában, amibe beleütköztem. A routeremen szeretnék portot nyitni, de egyszerűen nem működik. A port forwarding beállításokat a router kezelőfelületén elvégeztem, és a szabályokat érvényesítettem, viszont amikor egy külső weboldalon vagy akár a helyi hálózaton próbálom ellenőrizni, a port továbbra is zártnak minősül. Próbáltam több különböző portot is megnyitni, de ugyanaz az eredmény.
Itt egy példa: amikor egy Minecraft szerverhez szükséges portot (25565) próbálok megnyitni, ugyanúgy zártnak mutatja, hiába van a szabály beállítva.  
Itt a kép róla: https://postimg.cc/G9Swzh7d

Van esetleg valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt, és hogyan lehetne megoldani? 

Előre is köszönöm a segítséget!

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0
  • Telekom

Kedves matyasalmond! 

Szeretnénk segítségedre lenni, ezért arra kérünk, hogy privát üzenetben írd meg nekünk az alábbi adatokat:

-érintett MT-azonosító,

-a routere gyártója és modellszám,

-milyen eszközzel teszteled a portnyitást?

-Minecraft szerver a routerrel összekötött gépen fut?(Fontos, hogy a szervergép IP címe statikus legyen, vagy DHCP foglalást állítson be a routeren. A szervergép tűzfalában is engedélyezni kell a 25565-ös portot.)

Végül érdemes ellenőrizni a dupla NAT-ot. Ha a router egy másik router mögött van, az dupla NAT-ot okozhat, ami megnehezíti a portnyitást. Ebben az esetben a külső routeren is be kell állítani a portátirányítást. 

Illetve egy egyszerű újraindítás is megoldhatja a gondot. 

Együttműködésedet köszönjük! ^Szilvi

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...