Ugrás a tartalomhoz
  • 0

TV GO - kilépés nem egyenlő a kijelentkezéssel...

TamaS-51p62KXh

Kérdés

A TV GO weboldalon bejelentkezett állapotban a jobb felső sarokból elérhető menüben ott a kilépés, 

amire rákattintok, majd ez után ez a képernyő fogad:
Image3.thumb.png.0474e94d6c81d602f7fb0c7ecdf5dfbb.png
ahol a kijelentkezés gombra kattintás után látszólag kijelentkezik:
Image4.thumb.png.fe125b0a2f4991144ad576b93cba61ad.png
de a "Bejelentkezés" gombra kattintva elérhető opciók közül:
Image5.thumb.png.67797f3a04ddc6bc961839d3ec717b99.png
a "Bejelentkezés e-mail címmel..." menü után:
Image6.thumb.png.52607dc6a05e198d1d2f02e3f8c8b528.png
egyértelmű, hogy valójában nem jelentkezett ki, hanem itt van eldugva a valódi "Kijelentkezés" gomb. (Az égszínkék rész helyén az e-mail címem látszódik, nem szerkeszthető szövegként.)
Ha itt a magenta "Ezzel folytatom" gombra kattintok, jelszó kérése nélkül érhető el minden funkció.
Ez a megvalósítás teljes mértékben logikátlan.
A menü struktúra Windows alatt Firefox -ban; Androidon Chrome -ban is ugyanígy néz ki, így a platform és böngésző specifikus hibajelenség valószínűsége alacsony.
A jelenség nem életbe vágó, csak teljes mértékben logikátlan és megtévesztő, mivel aki nem ismeri a weboldal ezen jelenségét könnyen hiheti, hogy kijelentkezett, miközben valójában nem.

Örülnék, ha nem kérnék el teljesen feleslegesen az összes személyes adatomat, csak megnéznék, mi is a jelenség oka.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: NTibor
Ütközik a Telekom Fórum Felhasználási feltételeinek 14. pontjával!
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

15 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0
16 órája, TamaS-51p62KXh írta:

A TV GO weboldalon bejelentkezett állapotban a jobb felső sarokból elérhető menüben ott a kilépés, 

A fent idézett sor alatti első kép adatvédelmi okból törölve llett. Mivel nem találok módot a szerkesztésre, utólag csak hozzászólásban tudom a képet adatvédelmi szempontokat is figyelembe véve pótolni:

Tvgo1.thumb.png.1d04f7bcbc74a2177c3339da9ad09125.png

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Ha egy fejlesztő esetleg foglalkozik ezzel:

Apró érdekesség a dologban:

A Firefox UserAgent átírása esetén, ha a "windows" TAG -et kiveszem a UAS -ből, vagy csak "win" -re rövidítem, akkor a Beállítások -> Kilépés -> Kijelentkezés menüpont után rögtön az a képernyő fogad, ami azt írja, Már be vagy vagy lépve egy Telekom Fiókkal, és az ottani Kijelentkezés gombbal egyből teljesen ki is jelentkezik... Ugyanez a menü működése Androidon a Chrome -ban eredeti UAS -el, illetve más böngészőben is. Sőt, Linux alatt Firefox -ban is ugyanez a menü működése az eredeti UAS -el.

Olyan, mintha a weboldal nem szeretné a "windows" TAG -et a UAS -ben... Ez úgy elég érdekes, hogy a tartalom lejátszás viszont Linux alatt nem működik...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Az azért kissé idegesítő, amikor Windows -on csak úgy "érvénytelen token" -re hivatkozva kijelentkeztet függetlenül attól, épp mit csinálok...
Ez nem először fordul elő, viszont amikor telefonon jelentettem, akkor azt mondták, azért mert Firefox -ot használok... Na már most, amikor elvileg kb univerzális kellene legyen az internet, miért nem mindegy egy oldalnak, milyen böngészőt használ valaki?
A webfejlesztők csak 1 böngészőre tudnak fejleszteni? Kétlem. Akkor miért is van a hiba?
Ezt már egyáltalán HIBA -ként kell értelmezni?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Kedves @TamaS-51p62KXh!

Először is köszönjük szépen ezt a rendkívül részletes és alapos hibajelentést! 🙏 Ritkán kapunk ennyire jól dokumentált visszajelzést, külön köszönet a csatolt képernyőfotókért és a különböző platformokon, illetve böngészőkben végzett tesztelésért. Logikusan a "Kijelentkezés" gomb funkciója valóban az kéne, hogy legyen, hogy bontsa az aktív munkamenetet és léptessen ki a Telekom Fiókból is. A jelzésedet a leírtakkal és a fotókkal együtt továbbítottuk műszaki csapatunk felé mélyebb kivizsgálásra. 🛠️ Amint válaszuk megérkezik, itt jelentkezni fogunk. Addig a türelmed kérjük. A teljes kijelentkezéshez átmeneti megoldásként a böngésző gyorsítótárának/sütijeinek törlését, vagy inkognitó ablak használatát javasoljuk, bár tudjuk, hogy ez kényelmetlenebb a sima gombnyomásnál. Emellett a beállításokban az Eszközök menüpont alatt van arra lehetőég, hogy eltávolítsd azokat az eszközöket/böngészőket, amelyeken nem akarod használni a TV GO-t. Ha onnan törlöd az adott eszközt, akkor azon biztosan ki fog léptetni fiókodból. ^Zsolti

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Keeves @Telekom szakértő

A UAS kis átírásával rövidítettem a kijelentkezés lépésein, ahogy korábban írtam. Innentől a sütik törlése (pláne tényleges kijelentkezés nélkül) szükségtelen és a TVGO rendszerben továbbra is ott maradna bejelentkezett eszközként a törölt sütis munkamenet.

Kliens és szerver oldalról is jobb a sütik törlésénél a kijelentkezés, amit pár lépéssel tudtam rövidíteni.

Ami ennél kellemetlenebb, hogy "lejárt token" -re hivatkozva jelentkeztet ki időnként indokolatlanul a rendszer. Pont emiatt gondoltam, ha ki- és bejelentkezek, a munkamenet idő nullázódik és talán nem dob ki a rendszer olyan hamar. Tegnap 5 perc sem kellett a bejelentkezés után ahhoz, hogy kidobjon a rendszer...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Kedves @TamaS-51p62KXh! Egyeztettünk a műszaki kollégákkal a jelzéseid alapján, az alábbi válaszokat kaptuk a két felvetett témában:

A kijelentkezés működése 🔐: A fejlesztők visszajelzése alapján a jelenlegi működés szándékos, nem technikai hiba. A rendszer logikája szerint a TV GO felületről való kijelentkezéskor a TV GO szolgáltatásból kiléptet a rendszer, de a háttérben futó Telekom Fiók munkamenet aktív marad. Ennek kényelmi oka van: így, ha átnavigálsz egy másik Telekomos felületre, nem kell újra beírnod a jelszavadat. Ezért látod a "Már be vagy lépve..." képernyőt. Ez nem hiba, csak a rendszer működési sajátossága.

Az "érvénytelen token" hiba ⚠️: Ahhoz, hogy a kollégák a szerveroldali naplókban pontosan be tudják azonosítani a Te esetedet (és kizárhassák a memóriakezelési vagy sütikkel kapcsolatos egyedi gondokat), szükségük lenne pár konkrét adatra. Kérjük, privát üzenetben küldd meg nekünk a következőket:

• MT azonosítód
  • Készülék típusa és az operációs rendszer verziója
  • Böngésző pontos verziója
  • Mobil eszköz esetén a Telekom TV GO app verziószáma
  • Hálózati környezet: Honos hálózaton vagy külföldön, WiFi-n vagy mobilneten voltál a hiba pillanatában?
  • Csak egyes konkrét csatornát műsorának lejátszásakor jön elő a probléma vagy véletlenszerűen?

Ha ezeket az információkat megkapjuk, célzottan rá tudnak nézni a munkamenetedre. Előre is köszönjük a segítségedet! ^Zsolti

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Most bejelentkeztem a telekom.hu -ra a telekom fiókommal. A procedúra:
1 e-mail cím beírása
2 jelszó beírása
3 rendszer által küldött kód (e-mail -ből) megadása.
Bent vagyok.

telekomtvgo.hu megnyitása (új lapon, ugyanabban a böngészőben) után:
"Bejelentkezés gomb" -> Bejelentkezés e-mail címmel... -> e-mail cím megadása -> Tovább gomb -> jelszó megadása -> Belépés gomb.
Bent vagyok.

Nincs átjárás a két telekomos oldal közt.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: TamaS-51p62KXh
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Új fejlemény az ügyben:

Korábban azt ígérték, itt a felületen tájékoztatnak ebben az ügyben.

Erre felhívnak megkérdezni azokat, amiket itt leírtam és képeket is csatoltam... (Privát üzenetben hivatkoztam is erre a kérdésre, így a hívás is logikátlannak hatott.) Plusz kérdezték mi a helyzet a TVGO alkalmazással és próbálták megerősíteni, hogy ez a fent vázolt működés nem hiba, hanem kényelmi oka van...

Azt nem tudom, mi kényelmes abban, hogy megtévesztően mutatja az oldal, hogy kijelentkezett a felhasználó és plusz lépéseket igényel a valódi kijelentkezés. Utána a bejelentkezéskor (pont az a lényeg, hogy) újra meg kell adni a mail címet és jelszót... (Aki kényelemre vágyik, elmentheti ezeket a böngészőbe és az kitölti a mezőket...)

Nos, a kérdés kiírása óta annyi változott, hogy androidon már (feljebb írtam róla) pár lépéssel rövidebb a kijelentkezés. Illetve, ahogy írtam, a UAS -ben a "windows" TAG -re reagál úgy az oldal, hogy több lépéses lesz a kijelentkezés. Olyannyira, hogy Linux alatt is a UAS -be beírt "windows" TAG ugyanúgy több lépésessé teszi a kijelenktezést. Eredeti UAS -el Linux alatt is rövidebb a folyamat. Erre írtam korábban, hogy a TVGO weboldal olyan, mintha nem szeretné a UAS -ben a "windows" TAG -et...

Korábban azt a tájékoztatást kaptam

hogy a jelen működés valóban logikátlan...

Csak aztán (gondolom) a fejlesztő megmondta a frankót, nem lehet hibás, mert ő készítette... Csakhogy korábban volt egy sokmindent egyszerre említő panaszom e-mail -ben, ami után meg tudták oldani kis időre a logikus működést (és egy másik probléma is megoldásra került, szintén ideiglenesen)... Valószínűleg egy másik fejlesztő látta, hogy elrontották a "művét" és úgy döntött, csakazértis vissza állítja (ugyanez volt a másik problémánál). Csakhogy ezzel ismét kiváltották a korábban jelentett jelensége(ke)t. Így kénytelen voltam/vagyok újra jelenteni.

Mivel a menü működése továbbra is megtévesztő, logikátlan és kényelmesnek sem nevezhető, így szerintem ez még mindíg hiba.

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Nemrégiben tapasztalt hibák:
2025.12.26 21:30 (CET) -körül (pontosan nem tudom) az egyik csatorna tartalma az adott műsor elejére volt tekerve. A műsort később próbáltam elindítani, addig az a képkocka látszódott, ahol megállítottam a műsort. Az elindításhoz a képernyő közepén lévő lejátszás gombra kattintottam, ekkor egy pillanatra eltűnt a korábban látható képkocka és az aktuális időpontra, vagyis élő TV adásra ugrott a rendszer. Ekkor már az adott műsor egy jelentős része lement, de még nem ért véget, így vissza tudtam tekerni az elejére...

2026.01.01 21:00 (CET) kezdődő műsort indítottam el, amit hosszabb időre szüneteltettem, majd éjfél után próbáltam elindítani (közben egy másik műsort néztem végig). Ahogy a fenti esetben, ekkor is a lejátszás gombra kattintás pillanatáig az a képkocka látszódott, ahol a tartalmat megállítottam. Az elindítás után ekkor is élő adásra ugrott, viszont ekkor már másik műsor ment, így nem tudtam visszatekerni... *1

Valamikor a kettő hiba közt volt egy kísérletem arra, mi történik akkor, ha a böngésző gyorsítótárát törlöm... A lejátszás közepén töröltem a gyorsítótárat, ami miatt a böngésző megszakította a lejátszást és a következő hibaüzenet fogadott:
A lejátszás sikertelen. E:4-72-1300
(most, 2026.01.03 20:59 (CET) is kipróbáltam, ugyanaz a hibaüzenet.)

A teszt jellegű gyorsítótár törlésből kapott hibaüzenet gondolom a gyorsítótár hibára vonatkozik. Tehát erre a hibára van definiált hibaüzenet. ... Arra viszont nem találtam eddig magyarázatot, miért ugrik időnként (néha nem csak leszüneteltetett állapoptból, hanem lejátszás közben is) az élő TV adásra... Ráadásul mindezt hibaüzenet nélkül...

Az is előfordult többször, hogy csak úgy kijelentkeztetett a rendszer. Épp a véletlenszerű (akár lejátszás alatt is megtörténő) kijelentkeztetések miatt gondoltam, hogyha kézzel ki- és bejelentkezek, akkor talán nem dob ki a rendszer. De ettől függetlenül volt olyan, amikor kidobott, bár mintha kisebb eséllyel tenné új munkamenetben, mint amikor egyáltalán nem jelentkeztem ki napokig...

Egyéb megjegyzés:
A korábban képernyőképekkel is felvázolt menüben a sokadik lépésnél írja, hogy "Már be vagy lépve...", ahol az e-mail címet is írja a rendszer és ott a "Kijelentkezés" gomb. Annak a gombnak a hivatkozása "https://www.telekom.hu/ssologin/telekomfiok/logout?action=ssologout", amit elmentettem könyvjelzőként. Ha be vagyok jelentkezve és megnyitom az említett könyvjelzőt, a TVGO lejátszó főképernyőjére ugrik "https://player.telekomtvgo.hu/?clearSession=true" URL -el, ami után ugyanúgy tudok tartalmakat nézni és ez után, ha a tartalmak nézését befejeztem, az emberke piktogram után a "Kilépés" elem a menüből (a Beállítások alatti menüpont) ténylegesen kijelentkeztet. Ez után a "Bejelentkezés" -> E-mail címmel... menüpontnál már ténylegesen be kell jelentkezni, e-mail cím beírását kéri a rendszer. Ha először a menü "Kilépés" menüpontját választom, aztán az elmentett könyvjelző a "Kijelentkezés" gomb hivatkozásával, abban az esetben is ugyanúgy teljesen kilép. Ami furcsa, hogy a "Kijelentkezés" hivatkozása után NEM DOB KI a rendszer, pedig a logika azt diktálná, hogy azt tegye (vagyis jelentkezzen ki). Mindenesetre a könyvjelző használatával a sok plusz lépést úgy is tudom rövidíteni, ha a böngészőben nem módosítom a UAS -et. ... Ettől függetlenül mindez a működés szerintem még mindig hibák halmaza...

*1:
Tisztában vagyok vele, hogy a TVGO rendszere nem korlátlan idejű pufferrel dolgozik, azt is tudom, hogy a puffer idő 5 óra. Ezt nem léptem át, de ha meg is történik, akkor is az történik csak, hogy az aktuális időpont előtti 5 órátol folytatódik a lejátszás. Mivel van ilyen puffer, ráadásúl 5 óra tartalomra vonatkozóan, az sem lenne rossz megoldás, ha a lejátszó felületen lenne opció az aktuálisan futó műsor előtti időpontokra ugrásra, vagyis ha kihasználható lenne utólag is az a bizonyos 5 órás puffer...

Summa:
Észleltem azokat a hibákat, amikor véletlenszerűen kijelentkeztetett a rendszer és véletlenszerűen ugrik az élő adásra. Ennek hatására gondoltam úgy, hogy az új munkamenet indítása (ki- majd bejelentkezés) talán segíthet. Viszont ekkor a menürendszer hibáját vettem észre, de a valódi probléma nem szűnt meg... Így most itt tartunk, hogy a hiba elvileg jelentve, elvileg dolgoznak rajta, viszont a probléma megoldása még nem látható (számomra) a láthatáron... Talán a pufferidő kihasználhatósága jó megoldás lenne az esetleges véletlenszerű kijelentkeztetések és az élő adásra ugrás ellen...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...