Ugrás a tartalomhoz
  • 0

SIM cere után jelentkező plusz hiba.

TamaS-51p62KXh

Kérdés

SIM csere után először úgy tűnt, csak újraindításonként egyszer történik meg, hogy a SIM -be szolgáltató által beírt névjegyeket a SIM beírja a telefon névjegyzékébe. Ráadásul ha nem törlöm, 2 újraindítás után 2 példányban vannak meg, 3 újraindítás után 3 példányban, stb...

Azóta volt egy hosszabb idő újraindítás nélkül, aminek elején töröltem azokat a névjegyeket. Ma mégis több példányban is ott voltak a névjegyzékben az alábbi névjegyek:

Adategyeztetès
+36 80 630 045

DOMINO
1777

Feltöltès
1778

Segèlyhivàs
112

Ügyfèlszolgàlat
1414

Ezek a névjegyek ma 8 darabszámot értek el, ami alapján nem mind volt megkettőződve, de nem néztem meg részletesen, melyek szerepeltek duplán. Előző SIM -el ilyen nem fordult elő...

Mi lehet a probléma forrása?

(Megjegyzem, az Android oprendszerű telefon belső (offline) névjegy fiókjába íródnak be ezek a névjegyek, de a készülék offline névjegyzékét nem használnám, így oda feleslegesek ezek a névjegyek, pláne több példányban.) 

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

• 0

Talán releváns plusz információ:

Az én SIM kártyám volt másik Android rendszerű telefonban is, amiben előtte csak előfizetéses SIM volt. Abba a készülékbe is beírta a fent említett névjegyeket a SIM kártyám, de abban (mivel más alkalmazások vannak használalva rajta és nem az én eszközöm) nem tudtam pontosan megállapítani, melyik névjegy fiókba és hány példányban írta be a névjegyeket...

Volt a SIM kártyám nagyon buta (nyomógombos) telefonban is, abban viszont semmi nem jelent meg a fent említett névjegyek közül, sőt azt írta, a SIM -en 0 (nulla) névjegy van...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0
  • Telekom

Kedves @TamaS-51p62KXh! A leírásod alapján arról lehet szó, hogy ezek nem hagyományos, felhasználó által szerkeszthető névjegyek, hanem úgynevezett SDN (Service Dialing Numbers) vagy szolgáltatói bejegyzések, amelyek a SIM kártya egy védett memóriaterületén találhatóak.

Az Android operációs rendszer bizonyos verziói vagy beállításai hajlamosak arra, hogy újraindításkor automatikusan megpróbálják beolvasni ezeket a számokat a telefon memóriájába. A hiba ott keletkezik, hogy a rendszer nem ismeri fel, hogy ezeket egyszer már beimportálta, és "új" bejegyzésként hozza létre őket újra és újra.

Javasoljuk, hogy nézd meg a névjegyek alkalmazás beállításaiban, vagy a Fiókok menüpontban, hogy be van-e kapcsolva automatikus SIM importálás vagy szinkronizáció. Ha igen, ezt érdemes kikapcsolni.

Mivel említetted, hogy csak a belső (offline) fiókba kerülnek a számok, érdemes lehet törölni a névjegy-tároló alkalmazás adatait (ez törölheti a telefonon lévő névjegyeket, ezért fontos előtte biztonság mentést végezni).

Ha a szoftveres trükkök nem segítenek, és a probléma kizárólag ezzel a konkrét SIM kártyával jelentkezik (míg másikkal nem), akkor lehetséges, hogy a SIM kártya régebbi szériás, vagy a rajta lévő szoftveres konfiguráció okozza a problémát az Androiddal. Ebben az esetben egy SIM kártya csere véglegesen megoldhatja a gondot. ^Zsolti

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

• 0

Kedves @Telekom szakértő, Zsolti! Köszönöm a próbálkozást!

Éppen azt írtam, hogy ezek "szolgáltató által beírt névjegyek" (nem akartam szakszavakat, vagy azok rövidítését használni az érthetőség kedvéért)...

Mivel a készülékben a korábbi SIM nem produkált ilyen jelenséget, illetve ugyanez a SIM másik androidos mobilban (más gyártó, más android verzió) is ugyanezt csinálta, nem tartottam valószínűnek a készülék vagy android verzió vagy beállítás specifikus jelenséget. Ennek ellenére megnéztem, van -e olyan beállítás, ami hasonlít az említett automatikus SIM importálás vagy szinkronizációra, de nincs és emlékeim szerint eddig egy androidos mobilban sem láttam hasonlót (manuális importálásra van opció (de az sem a szolgáltatói bejegyzésekre vonatkozik), de automatizált nincs)...

A javasolt névjegy-tároló adatainak törlésére felkészülve (csak mert kiváncsi voltam, változtat -e bármin) készítettem biztonsági mentést a hívás előzményekről, mert az is törlődik ezzel és a névjegyzékről is, bár utóbbi két CardDAV fiókba is szinkronizálva van. Ahogy vártam, törlődtek a hívás eőzmények és a névjegyek is eltűntek az eszközről. A híváselőzményeket visszaállítottam bizt. mentésből, a névjegyzéket pedig szinkronizáltattam a CardDAV fiókokból.

Készülék újraindítása után, beíródtak ismét az említett névjegyek a belső névjegy tárolóba, ismételt újraindítás után még egy példányban, ahogy arra számítottam is. Viszont annyi változás történt, hogy mostmár a belső tárhely utolsó névjegyének törlésekor maga a névjegy tároló fiók is eltűnik. (Utóbbi gondolom a google próbálkozása, hogy használják a felhasználók a google fiókot... Nem jött be a dolog.) Ezek után, ha akarnék sem tudok a belső tárolóba névjegyet felvenni (bár nem is akarok)...

Január 10 -én történt SIM csere, azóta áll fenn ez a probléma az új SIM -el. Gondolom ez a SIM akkor nem régebbi szériás (inkább a rajta lévő szoftveres konfig okozza a problémát), hiszen az idén cseréltették ki velem teljesen feleslegesen... Így az, hogy ismét cseréljek SIM -et, nagyon nem tűnik túl jó ötletnek, mivel a korábbi SIM nem csinált ilyet (és a SIM csere az eredeti problémát se oldotta meg)...

Most lényegében ugyanott tartok, mint a téma kiírása előtt (törölgetnem kell kézzel), csak elment a próbálkozással és a válasz írással némi időm...

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...