Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Kimaradó adatcsomagok

jozso1020

Kérdés

Tisztelt Telekom!

Kb 1 hónapja volt egy egész napos internetkiesés a településen ahol élek (augusztus 12). Azóta folyamatos ingadozást tapasztalok az internetszolgáltatásban. Nem teljes szakadást, csak ingadozást. Főleg az esti időszakban, de van hogy nap közben is. Korábban is tapasztaltam hasonlót de az pár nap elteltével megjavult (pár havonta 2-3 nap, max 1 hét) 

A routerem pedig kb napi rendszerességgel újra is indult. Bejelentettem a hibát, törttént router csere is, ami az újraindulás problémáját megoldotta, de a csomagkimaradásokat nem. 

Gondoltam a Telekom nyár miatt megnövekedett forgalom okozhat problémát, de szeptember kezdetével mikor minden visszaállt a régi rendszerre a hiba továbbra is tapasztalható maradt.

Jelenleg se speedtest , se cmd ping vagy trace segítségével nem tudtam lényeges hibát kimutatni (1% packet loss ami nem feltétlen okozna ekkora ingadozást. Több címmel is tesztelve). Viszont valami van a háttérbe, mert az olyan szolgáltatások amelyek folyamatos kapcsolatot igényelnek nem működnek rendesen. Ilyen például a Discord, Teams, bizonyos esetekben a youtube vagy a twitch is. 

Az egyetlen dolog amivel kézzelfogható hibát tudtam mérni, az a twitch sávszélesség tesztje. De ahogy mondtam több irányból is tapasztalom a problémát.

A hiba nem feltétlen állandó, pl szeptember 7-én semmit nem tapasztaltam, míg tegnap 8-án teljesen összeomlott minden, illetve még ma reggel is tapasztaltam a hibát (reggelre általában javulni szokott a helyzet).

Csatoltam képet a szeptember 7 tökéletes eredményről és a tegnapi rosszról is. Nagyjából azonos időben történtek a mérések.

Csináltam tesztet másik eszközről is, illetve wifi hálózaton keresztül is. Az eredmény ugyanaz maradt.

Jelenleg nem mertem új hibajegyet nyitni az ügyfélszolgálaton avégett hogy nem tudom a hibát reprodukáltatni, vagy rendesen kimutatni, illetve tervezett karbantartás lesz 9.21 és 10.02 között ami érinti az én szolgáltatásom is. Esetleg ez a karbantartás javíthat-e az én szolgáltatásminőségemen?

Képernyőkép 2026-09-09 102859.png

Képernyőkép 2026-09-09 102909.png

Képernyőkép 2026-09-09 104119.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: jozso1020
Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

1 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Új...