julcsi

autópálya matrica

Kérdés

Telefonon keresztül éves autópályamatrciát vásároltunk kollégámnak, ám a válasz sms-ben 2016.01.31. a matrica lejártának dátuma. Meg tudja valaki mondani miért ezt a dátumot jelölték meg és nem augusztust?

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

2 válasz erre a kérdésre

Hello, az érvényesség vége meg azért 01.31., mert az éves pályamatricák a következő év január végéig érvényesek (jelen esetben ez nyilvánvalóan nem vigasztal, de ha év elején veszed, akkor ezzel kapsz gratisz egy hónapot)...

 

megnéztem a Té honlapján, szerencsére éves változatban csak a megyei matricák elérhetőek, így ha személyauróra vetted, akkor az 5000 Ft ídőarányos részét "buktad", ami kb. egy heti matrica ára, biztosan sokkal kevesebb, mint heti-havi matricákból összerakni az évből hátralévő időszakot.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Sajnos az éves matrica nem 12 hónapra szól, hanem egy adott (pl. 2015) naptári évre. Minél később veszi meg valaki, annál rosszabbul jön ki. Bizonyára megtévesztő lehetett, hogy például a hivatalosan 30 napos matricát sokan havi matricának hívják, pedig az valóban nem az adott hónap elejétől végéig érvényes.

Reklamálni csak akkor lehetne, ha az éves matricát 365 naposnak árulnák.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most