Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

MirrMurr

Tag
  • Tartalmak

    51
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

Minden, amit MirrMurr posztolt

  1. MirrMurr

    M1 HD halk hang

    Én is megerősítem a hangerő változást. Azért jó lenne tudni, hogy ezt a csatorna korrigálta-e vagy a TELEKOM IPTV csapat.Azért az AnimalPlanetHD halk hangja megmaradt, emiatt is jó lenne tudni, hogy hol kellene reklamálni.Koax; IPTV Családi+HD; Netmánia L; VoIP; Cisco 3925 HGW
  2. MirrMurr

    M1 HD halk hang

    Nálam sajnos nem, mert a tévéről az optikai kimeneten küldöm ki a hangot egy DAC-ra, és onnan egy analóg 2.1-es aktív hangfalra. Az optikáról meg az jön ki - igazából módosítás nélkül - ami a tévébe bemegy. @anonymus Valóban volt egy ilyen javítás, de azzal az egészen elképesztően halk hangot javították, így most már kb. 10 hangerőfokozaton belül van minden csatorna.Koax; IPTV Családi+HD; Netmánia L; VoIP; Cisco 3925 HGW
  3. MirrMurr

    M1 HD halk hang

    Szia!   Kipróbáltam a másik LG tévénkkel is, amihez egy másik STB - cisco 2001 - kapcsolódik (a tegnap leírt készülékhez egy felvevős - cisco 6030 - van kapcsolva). A Stereó beállításnál lényegében azonos a tegnapival, viszont a Térhangzás esetén egy kicsit más. Itt is a DiscoveryShowcaseHD a leghangosabb, de ehhez képest a közszolgálati HD-k csak egy kicsivel halkabbak, sőt még az AnimalPlanetHD is hasonló hangerejű.   Ebből szerintem két dolog következhet: vagy a tévék kezelik eltérően az STB-ből a HDMI kábelen jövő audió jeleket, vagy az STB-k firmware-i eltérőek ebből a szempontból.   Igazából az átcserélés mutathatná meg, de nálam ez annyira bonyolult lenne, hogy nem tudom kipróbálni. Tulajdonképpen nem is lenne értelme, hiszen sem a tévék, sem az STB-k firmware-vel nem tudunk kezdeni semmit. Ezt csak a Telekom tudja módosítani, ha akarja (a menürendszer miatt szoktak rajta változtatni, de a műszaki részhez nem nyúlnak).
  4. Sajnos az éves matrica nem 12 hónapra szól, hanem egy adott (pl. 2015) naptári évre. Minél később veszi meg valaki, annál rosszabbul jön ki. Bizonyára megtévesztő lehetett, hogy például a hivatalosan 30 napos matricát sokan havi matricának hívják, pedig az valóban nem az adott hónap elejétől végéig érvényes. Reklamálni csak akkor lehetne, ha az éves matricát 365 naposnak árulnák.
  5. MirrMurr

    M1 HD halk hang

    Üdv!   Én már több helyen - a Telekomnál is - szóvá tettem az IPTV csatornáinak nagyon eltérő hangerejét. A Telekom annyit válaszolt, hogy az ő rendszerükben nincs hiba. Ebből arra gondolhatok, hogy a műsorszolgáltató paraméterei ilyenek, és ebbe a Telekom nem nyúl(hat) bele. Egyébként nálam elég sok csatornához (lehet SD és HD is) elegendő az STB távirányítóján a 4-es hangerő, ugyanakkor az M1HD és a DunaHD meg 14-es hangerőt igényel. De ugyanilyen például az AnimalPlanetHD hangereje is. Nem tudom próbáltad-e már az STB-n a digitális hangkimenetet a Stereo helyett a Térhangzásra állítani. Ott nincsenek ekkora eltérések, én azonban mégsem tudom használni, mert a DiscoveryShowcaseHD hangereje annyira magas, hogy nem lehet hallgathatóra beállítani. Mág az 1-es fokozat is túl hangos.   Sajnos még az sem kizárt, hogy az STB és a tévékészülék van valamilyen kompatibilitási gond. A jelenség eléggé hasonló mindkettőnknél, nekem egy három éves LG LED LCD tévém van.
  6. MirrMurr

    IPTV

    Szia!   A két beltéri közül csak az egyik felvevős. Mivel azonban hálózatban vannak, bármelyiken be lehet állítani a felvételt, és bármelyiken meg is lehet nézni. Ebből következően mindig nálatok fog zúgni a felvételkor, tudom hogy nem vígasztal, de szerintem ventillátor nincs ezekben, viszont a merevlemez tud elég hangos lenni. Amennyiben nincs HD csomagod (mert nincs rá igény), akkor csak két streamet kaphatsz, azaz nincs háromféle műsor egyidőben, csak kettő, akár felvételként, akár élő műsorként, vagy keverve.
  7. MirrMurr

    IPTV

    Nem Telekom téma, de esetleg érdekes lehet. A hétvégi házban Wayteq STB-vel (CRT tévém van) nézem a ****** TV**-t. Itt be lehet kapcsolni, hogy felirat is legyen, Nem tudom hogy az egyébként a Teletext felirata-e, a betűk nem olyan kinézetűek, mint TXT-n. Csak az ingyenes csatornákat nézem, azokon mindegyiknél van felirat.
  8. MirrMurr

    Analóg Kábel TV

    Szerintem a következők miatt használják a kétféle elnevezést:   Set-top boxnak írja a Telekom azt a készüléket, ami csak az általa adott kártyával használható, és így nézhetők a fizetős (és ezért kódolt) csatornák   Médiakonverternek (digitális jelátalakítónak) hívja azt az eszközt, ami a nem kódolt digitális csatornákat alakítja át a hagyományos (analóg) tévén nézhetővé. Ebben nincs, vagy legalábbis nem kell hogy legyen kártyafogadó hely.
  9. MirrMurr

    HD adás

    Amennyiben ez a pontosítás azt jelenti, hogy ez a tévé csak DVB-T tunerrel (meg persze analóggal is) rendelkezik, de DVB-C (azaz digitális kábeltévé) tuner nincs benne, akkor csak a box a megoldás. A modulba helyezett kártya csak a kódolt (fizetős) adás vételére jó, amennyiben a megfelelő tunerrel már rendelkezik a tévé.
  10. MirrMurr

    Digitális Kábel TV

    Szerintem nagyon nem mindegy, hogy az analóg eltüntetése miatti szabadon fogható digitális adásról beszélünk, vagy egy már meglévő digitális kábeltévé előfizetésről.   Az első esetben egy DVB-C tunerrel rendelkező tévékészüléken (a legtöbb "lapostévé" már ilyen) csak a használati útmutató szerint be kell hangolni a digitális csatornákat, és ennyi. Ez akárhány ilyen tévét is jelenthet, csak elegendő jelerősség (meg koax aljzat) kell hozzá.   A DVB-C tuner nélküli (régebbi) tévékhez kell médiakonverter (akár set-top boxnak is hívhatják), amit szerintem a Telekom nem ad, hanem boltban meg kell venni, mint a MindigTV vételéhez. Kártya nélküli jó, hiszen ezeket a csatornákat a Telekom nem kódolja.   Az előfizetett digitális kábeltévéhez a Telekom adja a saját, kártyás STB-jét, az ilyen további box ára biztosan benne van az ÁSzF-ben.
  11. MirrMurr

    Telekom honlap

    Nekem egy Telekomos szerelő mondta, hogy ez év vége a határidő, ez hasonlít a Te infódhoz. Arról viszont nem tudott (vagy nem akart) beszélni, hogy milyen rendszer szerint történik az áthelyezés (területi, névsor, előfizetett szolgáltatások stb.).   Én igazából (csak ismételgetem magam) a két HD stream lehetősége miatt várom, másra nem nagyon használnám a webes felületet.   Mondjuk még egy dologra, amit az IPTV-s set-top box valami miatt nem tud: figyelmeztetéseket írnék be, hogy váltsak át egy másik műsorra. Ezt korábban legalább a webes felületen meg lehetett csinálni.
  12. MirrMurr

    HD adás

    Lehet hogy nincs másik meglévő HD adás, amit kivennének miatta. Az új M4 HD is úgy kerül be, hogy eltűnik az MTV Live HD csatorna.   Szubjektív: az ATV HD-t simán agyon lehetne csapni (szerintem még SD-ben is:smileyhappy:), mert azon aztán egy szál HD műsor sincs.
  13. MirrMurr

    Díjváltozások 2015. július 1-jétől

    Arról már leszoktak, hogy valami kis indoklásfélét is beleírjanak? Mondjuk a horribilis inflációt, ami indokolja a 6-7 százalékos emelést. Vagy drága a 4G a Telenorral, esetleg egy kis fizetésemelés kéne a menedzsmentnek? Tudom el lehet menni oda - a Telekomtól is, meg akár valamelyik "fejletlen" európai országba - ahol jóval kevesebbért van a telefonálás.
  14. MirrMurr

    Telekom honlap

    Én is összehoztam a Telekom fiókot, van benne egy mobil valamint az otthoni IPTV+net+telefon előfizetés. A mobil rendben van, eddig sem volt semmi gond vele. Az otthoni viszont szintén a "a művelet során hiba lépett fel" üzenetet adja.   Szerintem az az oka, hogy a Telekom fiók csak egy újabb belépési mód, viszont az otthoni előfizetés ettől még továbbra is a régi rendszerben maradt. Ez így is lesz mindaddig, amig átkerülünk az új rendszerbe.   Az hogy ez a folyamat hány százaléknál tart legalább akkora "üzleti titok" a Telekomnál, mint az hogy hol milyen fejlesztések lesznek.
  15. MirrMurr

    LG Smart tv csatlakoztatása

    Helló!   Javaslom a következő fórumot:   http://mobilarena.hu/tema/lg_led_tv-k/friss.html   Ajánlott a tévé pontos típusának megadása, esetleg egy két képernyőről készült kép csatolása. A családban több LG tévé is van, eddig még nem volt gond a kábeles internet csatlakoztatással. Telekom IPTV-s illetve Digi kábeles előfizetések vannak.   Nem írtad, hogy a tévén a smart tartalmakat nem tudod elérni, vagy kiír valamilyen hibaüzenetet.  
  16. MirrMurr

    IPTV

    Nem írtad külön, hogy amit írtál az egy helyett két HD stream bekapcsolására vonatkozik-e?   Amennyiben igen, akkor néhány kérdésem lenne:   Milyen hálózaton jön a jel (optika, koax)? Áttettek-e már az új rendszerbe, esetleg a régiben vagy még, és így is megcsinálták? Működik-e folyamatosan (az STB készenlétibe kapcsolása nem befolyásolja)? Volt-e STB újraindítás (általad vagy központból)?   Köszönöm
  17. MirrMurr

    HD adás

    Egy hozzáértő ember biztosan el tudná magyarázni, hogy egy kábeles szolgáltatónak mekkora nyűgöt jelent egy-egy újabb HD csatorna betétele. Amúgy meg nyilván pénzkérdés is a műsorszolgáltató felé (gondolom az RTLK HD azért nincs, mert pofátlanul sokat kért volna érte a csatorna, amit az előfizetők meg nem nyeltek volna le). Nekem az ATV stúdiós marhaságai HD-ban sem kellenének (de adják:smileyindifferent:), és szívesen lecserélném az OzoneNetwork-re, ahol valóban van látvány. De én csak egy pénzszolgáltató vagyok a T számára, a továbbiakban meg kuss (elnézést) nekem.
  18. MirrMurr

    IPTV

    Amennyiben nem tervezel, vagy nem várható belátható időn belül 100 Mbps-nél gyorsabb internet kapcsolat, akkor, akkor jó megoldás. Ez így előnyös vétel, mert általában szállítás nélkül kezdődik ennyinél az ára.   IPTV-s boxot nem célszerű ebbe csatlakoztatni, mert ugyan működik vele, de az - ugyancsak a Switchbe kapcsolt - egyéb eszközön néhány Mbps sebességcsökkenést okoz. Ezért az IPTV kapcsolat feltétlenül a modemben legyen.
  19. MirrMurr

    IPTV

    Szia!   Neked Switch eszközre van szükséged. Elég lenne egy öt aljzatos, de célszerű gigabitest venni, mert később még jól jöhet, és nem sokkal drágább. Ez esetben a HGW négy portja közül egyet használna a PC, kettőt a két IPTV set-top-box, a negyedikbe csatlakozik a Switch. Az utóbbi egy-egy portjához kell csatlakoztatni a D-Link adaptereket. Tulajdonképpen akár a PC is mehetne a Switchről (az nyilván a mostani kábellel), de a mostani felállás miatt nincs rá szükség. Esetleg egy harmadik smart tévé esetén:smileyhappy:. Igaz ehhez az is kellene, hogy olyan hálózata legyen ott a Telekomnak, amihez adnak is 3 set-top-boxot.
  20. MirrMurr

    Telekom honlap

    Ez számomra elég furcsa, mert például nálam a Gázművek csoportos beszedéssel viszi el a díjat, de számlát mindig küld (csekket nem). A Telekom nálam a Távszámlán van, így papiron ugyan nem jön, de pont ugyanazt látom, mintha úgy küldenék. Mivel nekem telefon előfizetés is van, furcsa lenne ha nem láthatnám, hogy mennyi és mikori beszélgetést számláznak.   Számla nélküli teljesítésért még a piaci árusokat is megbírságolták (legalábbis kicsit régebben).
  21. MirrMurr

    Telekom honlap

    Na mégsem lesz lavór:smileylol:   Tegnap jött egy üzenet a tévére, hogy hamarosan lejár a hűségem, és hívjak föl egy megadott telefonszámot. Ez megtörtént, és hosszabbítottam két évet. Minden ugyanaz maradt, bár a díj kemény 90 Ft-tal megemelkedett, az 1%-os emelést még elnézem nekik.   A migrációval kapcsolatos kérdésemre az volt a válasz, hogy a kitűzött határidó ez év vége. Azon belül meg kiszámíthatatlan, hogy egy hét vagy december vége. Igazából a honlapra belépés nem nagyon izgat, de jó lenne a 2 HD stream a jelenlegi egy helyett.
  22. MirrMurr

    IPTV

    Ehhez azonban előtte kell az új rendszerbe való migrálás is, ha jól gondolom.
  23. MirrMurr

    Telekom honlap

    Nem, egy évig nem tart. Inkább tovább:smileysad:   Amúgy az sem biztos, hogy végigcsinálják. Tulajdonképpen minek is? A honlapon csak marhaságok vannak, oda nem érdemes belépni, az sem kap jobbat, akit már migráltak.   Én sem tudok belépni, viszont a lakcím szerint megnéztem, hogy mire fizethetnék elő. Azt írták, hogy csak SAT lehetséges, így aztán eltitkolom előlük, hogy most koaxos IPTV-m van, nehogy lavórt tegyenek a fejemre:smileylol:
  24. MirrMurr

    IPTV

    Gondolom nekünk földi halandó Telekomos előfizetőknek semmiféle rálátásunk nem lehet, hogy az új rendszerbe áttelepítés területi alapon, előfizetői törzsgárdaság, név szerinti ABC sorrend, vagy a szemünk színe szerint történik?   Ahogyan azt sem tudjuk, hogy a Cisco 3925 HGW fw frissítése milyen szisztéma szerint jut majd el a készülékünkre.
  25. MirrMurr

    Kábelnet

    Előrebocsátva hogy fw frissítés nálam még nem volt. Sokáig (másfél évig) csak egy US csatornám volt, fél éve lett belőle kettő. A fél év nagy részében 45 körüli volt mindkettő. Az utóbbi két hétben elkezdett felfelé araszolni, ma a CH1 48.0 a CH2 meg 50.5 volt. Azt olvastam, hogy az 50 feletti érték már nem igazán kedvező.
×
×
  • Új...