Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

MirrMurr

Tag
 • Tartalmak

  51
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

  soha

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

MirrMurr eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

 • Közösségépítő
 • Egyéb guru
 • 50 posztom van

Összes kitűző

 1. MirrMurr

  M1 HD halk hang

  Én is megerősítem a hangerő változást. Azért jó lenne tudni, hogy ezt a csatorna korrigálta-e vagy a TELEKOM IPTV csapat.Azért az AnimalPlanetHD halk hangja megmaradt, emiatt is jó lenne tudni, hogy hol kellene reklamálni.Koax; IPTV Családi+HD; Netmánia L; VoIP; Cisco 3925 HGW
 2. MirrMurr

  M1 HD halk hang

  Nálam sajnos nem, mert a tévéről az optikai kimeneten küldöm ki a hangot egy DAC-ra, és onnan egy analóg 2.1-es aktív hangfalra. Az optikáról meg az jön ki - igazából módosítás nélkül - ami a tévébe bemegy. @anonymus Valóban volt egy ilyen javítás, de azzal az egészen elképesztően halk hangot javították, így most már kb. 10 hangerőfokozaton belül van minden csatorna.Koax; IPTV Családi+HD; Netmánia L; VoIP; Cisco 3925 HGW
 3. MirrMurr

  M1 HD halk hang

  Szia!   Kipróbáltam a másik LG tévénkkel is, amihez egy másik STB - cisco 2001 - kapcsolódik (a tegnap leírt készülékhez egy felvevős - cisco 6030 - van kapcsolva). A Stereó beállításnál lényegében azonos a tegnapival, viszont a Térhangzás esetén egy kicsit más. Itt is a DiscoveryShowcaseHD a leghangosabb, de ehhez képest a közszolgálati HD-k csak egy kicsivel halkabbak, sőt még az AnimalPlanetHD is hasonló hangerejű.   Ebből szerintem két dolog következhet: vagy a tévék kezelik eltérően az STB-ből a HDMI kábelen jövő audió jeleket, vagy az STB-k firmware-i eltérőek ebből a szempontból.   Igazából az átcserélés mutathatná meg, de nálam ez annyira bonyolult lenne, hogy nem tudom kipróbálni. Tulajdonképpen nem is lenne értelme, hiszen sem a tévék, sem az STB-k firmware-vel nem tudunk kezdeni semmit. Ezt csak a Telekom tudja módosítani, ha akarja (a menürendszer miatt szoktak rajta változtatni, de a műszaki részhez nem nyúlnak).
 4. Sajnos az éves matrica nem 12 hónapra szól, hanem egy adott (pl. 2015) naptári évre. Minél később veszi meg valaki, annál rosszabbul jön ki. Bizonyára megtévesztő lehetett, hogy például a hivatalosan 30 napos matricát sokan havi matricának hívják, pedig az valóban nem az adott hónap elejétől végéig érvényes. Reklamálni csak akkor lehetne, ha az éves matricát 365 naposnak árulnák.
 5. MirrMurr

  M1 HD halk hang

  Üdv!   Én már több helyen - a Telekomnál is - szóvá tettem az IPTV csatornáinak nagyon eltérő hangerejét. A Telekom annyit válaszolt, hogy az ő rendszerükben nincs hiba. Ebből arra gondolhatok, hogy a műsorszolgáltató paraméterei ilyenek, és ebbe a Telekom nem nyúl(hat) bele. Egyébként nálam elég sok csatornához (lehet SD és HD is) elegendő az STB távirányítóján a 4-es hangerő, ugyanakkor az M1HD és a DunaHD meg 14-es hangerőt igényel. De ugyanilyen például az AnimalPlanetHD hangereje is. Nem tudom próbáltad-e már az STB-n a digitális hangkimenetet a Stereo helyett a Térhangzásra állítani. Ott nincsenek ekkora eltérések, én azonban mégsem tudom használni, mert a DiscoveryShowcaseHD hangereje annyira magas, hogy nem lehet hallgathatóra beállítani. Mág az 1-es fokozat is túl hangos.   Sajnos még az sem kizárt, hogy az STB és a tévékészülék van valamilyen kompatibilitási gond. A jelenség eléggé hasonló mindkettőnknél, nekem egy három éves LG LED LCD tévém van.
 6. MirrMurr

  IPTV

  Szia!   A két beltéri közül csak az egyik felvevős. Mivel azonban hálózatban vannak, bármelyiken be lehet állítani a felvételt, és bármelyiken meg is lehet nézni. Ebből következően mindig nálatok fog zúgni a felvételkor, tudom hogy nem vígasztal, de szerintem ventillátor nincs ezekben, viszont a merevlemez tud elég hangos lenni. Amennyiben nincs HD csomagod (mert nincs rá igény), akkor csak két streamet kaphatsz, azaz nincs háromféle műsor egyidőben, csak kettő, akár felvételként, akár élő műsorként, vagy keverve.
 7. MirrMurr

  IPTV

  Nem Telekom téma, de esetleg érdekes lehet. A hétvégi házban Wayteq STB-vel (CRT tévém van) nézem a ****** TV**-t. Itt be lehet kapcsolni, hogy felirat is legyen, Nem tudom hogy az egyébként a Teletext felirata-e, a betűk nem olyan kinézetűek, mint TXT-n. Csak az ingyenes csatornákat nézem, azokon mindegyiknél van felirat.
 8. MirrMurr

  Analóg Kábel TV

  Szerintem a következők miatt használják a kétféle elnevezést:   Set-top boxnak írja a Telekom azt a készüléket, ami csak az általa adott kártyával használható, és így nézhetők a fizetős (és ezért kódolt) csatornák   Médiakonverternek (digitális jelátalakítónak) hívja azt az eszközt, ami a nem kódolt digitális csatornákat alakítja át a hagyományos (analóg) tévén nézhetővé. Ebben nincs, vagy legalábbis nem kell hogy legyen kártyafogadó hely.
 9. MirrMurr

  HD adás

  Amennyiben ez a pontosítás azt jelenti, hogy ez a tévé csak DVB-T tunerrel (meg persze analóggal is) rendelkezik, de DVB-C (azaz digitális kábeltévé) tuner nincs benne, akkor csak a box a megoldás. A modulba helyezett kártya csak a kódolt (fizetős) adás vételére jó, amennyiben a megfelelő tunerrel már rendelkezik a tévé.
 10. MirrMurr

  Digitális Kábel TV

  Szerintem nagyon nem mindegy, hogy az analóg eltüntetése miatti szabadon fogható digitális adásról beszélünk, vagy egy már meglévő digitális kábeltévé előfizetésről.   Az első esetben egy DVB-C tunerrel rendelkező tévékészüléken (a legtöbb "lapostévé" már ilyen) csak a használati útmutató szerint be kell hangolni a digitális csatornákat, és ennyi. Ez akárhány ilyen tévét is jelenthet, csak elegendő jelerősség (meg koax aljzat) kell hozzá.   A DVB-C tuner nélküli (régebbi) tévékhez kell médiakonverter (akár set-top boxnak is hívhatják), amit szerintem a Telekom nem ad, hanem boltban meg kell venni, mint a MindigTV vételéhez. Kártya nélküli jó, hiszen ezeket a csatornákat a Telekom nem kódolja.   Az előfizetett digitális kábeltévéhez a Telekom adja a saját, kártyás STB-jét, az ilyen további box ára biztosan benne van az ÁSzF-ben.
 11. MirrMurr

  Telekom honlap

  Nekem egy Telekomos szerelő mondta, hogy ez év vége a határidő, ez hasonlít a Te infódhoz. Arról viszont nem tudott (vagy nem akart) beszélni, hogy milyen rendszer szerint történik az áthelyezés (területi, névsor, előfizetett szolgáltatások stb.).   Én igazából (csak ismételgetem magam) a két HD stream lehetősége miatt várom, másra nem nagyon használnám a webes felületet.   Mondjuk még egy dologra, amit az IPTV-s set-top box valami miatt nem tud: figyelmeztetéseket írnék be, hogy váltsak át egy másik műsorra. Ezt korábban legalább a webes felületen meg lehetett csinálni.
 12. MirrMurr

  HD adás

  Lehet hogy nincs másik meglévő HD adás, amit kivennének miatta. Az új M4 HD is úgy kerül be, hogy eltűnik az MTV Live HD csatorna.   Szubjektív: az ATV HD-t simán agyon lehetne csapni (szerintem még SD-ben is:smileyhappy:), mert azon aztán egy szál HD műsor sincs.
 13. MirrMurr

  Díjváltozások 2015. július 1-jétől

  Arról már leszoktak, hogy valami kis indoklásfélét is beleírjanak? Mondjuk a horribilis inflációt, ami indokolja a 6-7 százalékos emelést. Vagy drága a 4G a Telenorral, esetleg egy kis fizetésemelés kéne a menedzsmentnek? Tudom el lehet menni oda - a Telekomtól is, meg akár valamelyik "fejletlen" európai országba - ahol jóval kevesebbért van a telefonálás.
 14. MirrMurr

  Telekom honlap

  Én is összehoztam a Telekom fiókot, van benne egy mobil valamint az otthoni IPTV+net+telefon előfizetés. A mobil rendben van, eddig sem volt semmi gond vele. Az otthoni viszont szintén a "a művelet során hiba lépett fel" üzenetet adja.   Szerintem az az oka, hogy a Telekom fiók csak egy újabb belépési mód, viszont az otthoni előfizetés ettől még továbbra is a régi rendszerben maradt. Ez így is lesz mindaddig, amig átkerülünk az új rendszerbe.   Az hogy ez a folyamat hány százaléknál tart legalább akkora "üzleti titok" a Telekomnál, mint az hogy hol milyen fejlesztések lesznek.
 15. MirrMurr

  LG Smart tv csatlakoztatása

  Helló!   Javaslom a következő fórumot:   http://mobilarena.hu/tema/lg_led_tv-k/friss.html   Ajánlott a tévé pontos típusának megadása, esetleg egy két képernyőről készült kép csatolása. A családban több LG tévé is van, eddig még nem volt gond a kábeles internet csatlakoztatással. Telekom IPTV-s illetve Digi kábeles előfizetések vannak.   Nem írtad, hogy a tévén a smart tartalmakat nem tudod elérni, vagy kiír valamilyen hibaüzenetet.  
×
×
 • Új...