Ugrás a tartalomhoz
  • 0

Kéretlen emelt díjas SMS


Törölt_tag5439

Kérdés

Kedves Fórum!

Ugye az lehetetlen, hogy a saját mobilszámomról a saját mobilszámomra két hónap alatt 21 db emel díjas SMS-t küldjek? Ez nekem eddig 40 ezer forintomba került, mivel csoportos beszedés útján fizetem az előfizetéses számlámat, tehát a bank adott napon leemeli a számlámról. Természetesen a kért vizsgálat eredménye, hogy nem találtak hibát. Nem hagyom annyiban, kérem a szokásos átalánydíj feletti összeg visszafizetését. Mit tegyek ennek érdekében?

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

3 válasz erre a kérdésre

Ajánlott posztok

  • 2

Hello Ágnes, sajnos nem csak hogy nem lehetetlen, ennyit akár egy óra alatt küldhetsz, vagy ha fogadott emeltdíjasról van szó, szintén egy óra alatt összeszedhetsz annyi regisztrációt, amivel egy órán belül összejön a fenti összeg (két hónap alatt meg gyerekjáték). a kettő között az a különbség, hogy a harmadik feles (Tével szerződött) szolgáltató

  • a küldésekért számláz (ekkor ugye 21 alkalommal kellett hozzá valamilyen emeldíjas számra sms-t küldened), vagy
  • az első (vagy az első pár) küldés csak regisztráció (ekkor ugye akár egy küldés elég volt), utána bizonyos időközönként üzeneteket kapsz, és ezek fogadásáért kell fizetned, amíg le nem mondod a harmadik feles szolgáltatónál, vagy az egésznek a lehetőségét le nem tiltod a Ténél.

szóval ha a jövőben nem akarsz ilyeneket igénybe venni (és fizetni értük), első körben a helyedben én letiltatnék minden emeltdíjas üzenet küldést és fogadást a Ténél. itt jól összeszedték, hogyan lehet.

csak úgy egyik harmadik feles szolgáltató sem számláz, illetve a teló sem küld magától emeltdíjas (egyáltalán semmilyen) üzenetet. valaki elküldte azt (vagy azokat) a telódról, így ha nem emlékszel ilyenre, ideje előszedni a családból, munkahelyen azokat, akik hozzáfértek ahhoz :)

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Szia Teherwagon!

Csak ott a bibi, hogy én egyetlen egy emelt díjast küldtem az utóbbi elmúlt években és azt ki is mutatta a kért vizsgálat, azt el is ismerem, kívülről tudom a számot. Ezek az SMS-ek ezt megelőzően jöttek. Senki nem férhet hozzá a telefonomhoz, ketten élünk a férjemmel, a kérdéses időpontban rokonok a közelben sem voltak. A férjem meg nem tudja használni az okostelefont, de nem is használná nélkülem. Az emelt díjas hívások le vannak tiltva amióta mobilom van. Kösz az aggódást, de tényleg nem értem a jelenséget. A mobil tudós is tanácstalan volt, mikor kérdeztem a Mamutban, bár azzal vígasztalt, hogy már én vagyok a harmadik ebben a hónapban, aki ilyen dologról panaszkodik. Nagyon megnyugodtam!!! Üdvözlet: Ági

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

  • 1

Kedves Ágnes!

Az alábbi dolgot fűzném hozzá az ügyhöz (sajnos saját tapasztalat).

A számlában úgy tudod megnézni, hogy küldted-e, vagy fogadtad ezeket az emelt díjas tartaqlmakat, hogy ha simán Emelt díjas tartalomként szerepel, akkor az küldött tartalomnak minősül, ha fogadtad, akkor a tétel előtt ki van írva, hogy MT emelt díjas tartalom.

Ha az utóbbi szerepel, akkor regisztrációt úgy is össze lehet szedni (és itt jön képbe az okostelefon és a saját tapasztalat), hogysimán böngészel a telefonnal, az kiírja, hogy vírusos a telefon és ott kér tőled egy szoftver telepítését. Amikor ezt megteszed, akkor ez a szoftver az, ami regisztrálja a telefonszámot ilyen tartalom fogadására (ráadásul van annyira gátlástalan, hogy jelzi a szolgáltató felé, hogy kapcsolja ki az ezirányú tiltást önkiszolgáló ügyfélszolgálat segítségével, ez pedig kvázi olyan, mintha te adtad volna ki a parancsot).

A második opció szintén egy ilyen felugró ablak, miszerint nyertél valamint (telefon, laptop, tablet, etc.) és ez az oldal kéri a telefonszámod megadását a nyeremény átvétele és regisztrációja miatt.

Mindkét eset vége az, hogy kapod az üzeneteket, úgy hogy legtöbbször nem is tudod, hogy regisztráltál. A szolgáltatód pedig ilyenkor csak számláz, mert erre kérés érkezett. Tehát azt javaslom, hogy ebben az esetben az adott emelt díjas szám üzemeltetőjével vedd fel a kapcsolatot az ügyedet illetően.

Remélem adtam ezzel némi segítséget.

Üdv

Link kommenthez
Megosztás más oldalakon

Csatlakozz a közösséghez!

Posztolhatsz regisztráció előtt is. Ha már van regisztrációd, jelentkezz be itt.

Vendég
Válaszolj a kérdésre...

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...