Legutóbbi Bejegyzések

témák mutatása

Ez a folyam magától frissül   

 1. Az elmúlt órában
 2. Nem értem az ok-okozati összefüggést az indoklásodban. Az hogy úgy szűrje a rejtett számokat (az összes rejtettet), mint egy konkrétat (,és ilyen utóbbi szolgáltatást lehet igényelni jelenleg is), azzal hogy adja ki nekem a rejtett fél számát? Marhára nem érdekel senki rejtett hívásának a száma, csak egyszerűen szűrje meg ezeket a fajta hívásokat! Ez a hihetetlen nagy kérésem.
 3. Ma
 4. @zoli62 With PPPoE Enabled, I connected the IPTV STB directly to the Sagemcom router. It did not appear to work. I should do more testing. I may have turned off DHCP server on the Sagemcom as well. Are you saying that the STB will continue to work when connected to the Sagemcom and PPPoE is enabled?
 5. Csá! Nézd meg te is a BTK-*t, mert nem tudod, mi a zaklatás fogalma. Számtalan esetben volt olyan, hogy hívtak engem vagy ismerőst, nigériából vagy zominézából. Ezt még a sima butatelón is beálítottuk így, hogy ezeket blokkoltuk: +9*, +8*, +7*, +6*, +5*, +4*, +39*, +38*, +37*, +35*, +34*, +33*, +32*, +31*, +30*, +2* , +1* Ezzel minden külfölről jövő bejövő hívást visszautasítottuk, csak a +36 .. számokról érkezőket engedtuk. Mondjuk az lehet, hogy a 1??? rövidített számokról sem jön hívás, de az meg miért hívna.
 6. 1. A rendőrség a BTK-ban megjelölt "Zaklatás" miatt indít eljárás, mivel az a BTK szerint búncslekmény, és mint ilyen az hivatalból üldözendő, tehát a feljeletésed alapján, a rendőrségnek hivatalból kell a törvény szerint az eljárást elindítani. 2. A telekom nem tudsemmit, azt jelenti, hogy nem is fog tenni semmit, mert: 2.a. A rejtett számokat neked nem adja ki, mivel azzal ha kiadná a hívó tényleges számát, azzal személyes adattal való jogosulatlan visszaéllést követne el, ami a BTK szerint szintén bűncselekmény. 2.b. Az fogják javasolni, hogy a mobilodon állítsd be. 2.c. A "Büntetőeljársi Törvény" suerint ha a szolgáltatót egy megketesi egy hatóság, vagy hivatalos szerv, akkor e törvény szerint a szolgáltatónak adtaszolgátatási kötelezettsége van, amit nem tagadhat meg. Amúgy még annyit tehetsz, ha a telfonod megengedi, akkor a rejtett számról való hivásokat elurasítod, vagy blokkolod, ekor csak az tud hívni, akinek a számát kiírja, tehát engedélyezte a hívószmának az elküldését. A zaklatás definiciója a BTK szerint az, ha valaki más magánéletébe RENDSZERESEN beleavatkozik. Itt a RENDSZERES alatt azt kell érteni, hogy nem 1-2 alkalommal véletlenúl mellényomta a számot, hanem az is RENDSZERES, ha pld bizonytala időközönként felhív. Az nem kell a tényálláshoz, hogyx beleszólljon, elég az ha csak hívogat és leteszi, mivel azzal a ZAKLATÁS tényállását megvalósította. UI: Root-olt telefonra lehet írni olyan programot, ami megjelenítit a telefonszámot. Ezt pld olyan módon lehet mevalósítani, hogy: 1. Van egy olyan telefonod a mi a te tuléajdonodban van. 2. Letöltöd a JailBreak utilt android telefonra és Root-olod vele a telefonodat. 3. Letöltötd az "Android Studio" fejlesztő rendszert és írsz egy olyan programot, ami a bejevő hívások esetén, a bejővő adatokból keszedi a telefonszámot és megjelenití. A bejövő hívás esetén a szolgáltató kiküldi a hívó telefonszámát is, de ha a szám megjelenítését a hívó nem engedélyezte, akkor ezzel együt küld egy olyan adatoto is elött, hogy megjeleníthető-e a telefonszám vagy sem. Ha nem, akkor hiába kapoja meg a telefon a hívó számát, azt nem fogja kiírni, de ezt az alatt futó "Telefon" alklamazás intézi, tehát ezt kell megkerülni és akkor megjeleníthető a hívó száma. Üdv.
 7. Szia! Probál meg a Win7-nél az eszközkezelőben az újra telepítést, és a felbukkanó ablakban kacsold be a "keresés a Windows Update-n". Üdv.: Mc.Bélabá
 8. You should try to connect the IPTV STB not to your own switch, but directly to Sagemcom. So what bandwidth are you experiencing?
 9. Nekem az okostelefonom ha nem is bírja egy töltéssel 3-0-40 napig, de 10-14 napig biztosan.
 10. Nos a szolgáltatónak a törvényalkotóval is van módja egyeztetni ilyen, és ehhez hasonló ügyekben, ami még nem zaklatás, de zavaró tényező, hogy jogszabállyal szabályozzák a szolgáltató hatáskörét ilyen ügyekben. Sajnos nem ez a valóság. Sőt a szolgáltató még azt is nehezen küszöböli ki, ha nagyszámú nigériai, angol számról hívogatják, hanem ilyen esetekben is a rendőrségre szeret mutogatni, hogy ő egyéni feljelentésekre nyomozza ki, és akkor leveszi a válláról a felelősséget, holott a híváslisták nála vannak.
 11. Ez az eszköz egy vacak. Windows 7-en feljelentkezik GSM-re, de LTE-re nem, Mac-en meg azért nem működik, mert nincs rajta 64 bites internet manager program.
 12. Tegnap
 13. * rejtettet
 14. @btz I'm continuing to research IGMP support... I'm not able to test it until I return. I have noticed a difference in speed tests since configuring as PPPoE passthrough. Prior to configuring PPPoE passthrough, my speed test was about 913/928 Mbps (down/up). After configuring PPPoE passthrough, my speed test is about 400/900 Mbps (down/up). Perhaps I need to do testing over a longer period of time. I do not believe this is an issue with my Unifi Security Gateway... others report 1000 Mbps performance. When I can, I'll do more performance testing. Any thoughts? Is this a limitation of the Sagemcom router when using PPPoE passthrough? I'm looking into pros/cons of disabling PPPoE passthrough and configuring my firewall behind the Sagemcom (i.e. double NAT configuration).
 15. Semmi probléma, vannak más módszerek is, amivel megkerülhető ez a rootolt eszközös mizéria. Lehet kifejezetten trükközésre buzdítanak.
 16. iptv

  Valószínű eszköz csere lesz. Általában nem szokott 72 óra lenni a hibaelhárítás.
 17. iptv

  Áramszünet után az IPTV nem tud internethez csatlakozni. Router, set top box újraindítva többször, de semmi változás. A helyi hálózathoz csatlakozik, az IP címet nem találja. Mit lehet tenni ilyenkor? 1414-en Vanda van csak, türelmesen végigviszem, nem tud segíteni, kapcsolni akar szakembert, de mindig bemondja egy automata, hogy a szolgáltatás nem elérhető. A hibát csak a Telekom oldalán, chat-ben tudtam bejelenteni, több, mint 2 órányi várakozás után. Elszomorító, hogy egy szolgáltató ennyire ellehetetleníti a hibabejelentést, a kommunikációs lehetőségeket az ügyfelek részére! És most várhatok a hiba elhárítására, max. 72 órát!... De a havidíjat gondolom, kiszámlázzák! Kedves Szolgáltató, tudna javítani az elérhetőségen és a gyorsabb hibaelhárításon?! Megköszönnénk.
 18. Nekem nem jött át ez a hasonlatod, mert az hogy megoldja a Telecom, hogy nemcsak konkrét számot szűr meglévő szolgáltatásában, hanem rejtett is, talán nem egyenértékű azzal, hogy az önkormányzat megoldja, hogy időpont egyeztetés nélkül nem autózhat hozzám senki, hogy az általam hirdetett non-stop fodrászat csengőjét nyomogassák. Amúgy meg szeretem a mobilomban, hogy 30-40 naponta kér töltést, és nem szemeteli tele lényegtelen h*lyeségekkel az elmémet, viszont nagyon jó telefonálásra... Az hogy egyeseknek meg már természetes, hogy presszionálják az embert birka módjára a hülyítő okostelóra, hogy aztán továbbmenve még a gyerekei is szerencsétlenebbek legyenek stb. szerintem nem egy olyan dolog, amit mosolyogva kell elfogadni.
 19. „Rádugtam egy penit, de nem ismerte fel. Sőt azóta be se tudok lépni a Sagembe …” Legalább be tudsz még lépni? Digitális elosztó nem egy mindenre jó multifunkciós eszköz. Ha internetezésre és IPTV-re használod, teljesen jól működik még a WiFi része is. Nem kell feleslegesen csesztetni. A megoldást sajnos a másik kísérletező sem írta le. 1414 műszaki segítség.
 20. Nem tudom, hogy mi az oka (pontosabban mi volt, mert ahogyan írtam jó ötlet ugyan, de ma már a túlnyomó többség okostelót használ, ha lenne is ilyen szolgáltatás, nem kapkodnának érte). a plakátos dolog alapján meg vannak kétségeim, hogy a rendőrség mit kezd vele. és ha kezd, ráadásul az illetőt nyakon is csípik, pillanatok alatt kivágja magát azzal, hogy a plakátos hirdetésre jelentkezett, és azért hívogatott, mert hirdetsz, de nem vetted fel (sakk-matt). azért én a helyedben megpróbálnám szóval rendőrség vagy felveszed, és megbeszéled vele, vagy nem foglalkozol az ilyen hívásokkal, vagy némítod vagy kikapcsolod éjszakára, vagy veszel végre egy okostelót, amin lehet ezeket a hívásokat szűrni (mindenesetre a Tét okolni a helyzetért külső szemmel kicsit úgy néz ki, mintha a közútkezelőt vagy az önkormányzatot vádolnád, hogy nem akadályozzák meg az időpontegyeztetés nélkül hozzád autózókat, hogy az általad hirdetett non-stop fodrászat csengőjét nyomogassák)
 21. Engem igazán nem zavarna, ha más se érne el rejtett számról, mert még jó szándékú ember sose hívott ilyen telefonbeállítással. Szóval maximálisan elégedett lennék egy ilyen T-mobil szolgáltatással, amivel az összes rejtett számot szűrhetném és biztos nem az az oka, hogy technikailag ez egy megoldhatatlan feladat a szolgáltató rendszerében. A számcsere hosszútávon nem volna megoldás, mert okkal helyi dolgok ügyében plakáton is hirdetve van a számom.
 22. Természetesen az egész GDPR/PSD2 hivatkozás egy büdös nagy hazugság. Az EU szabad szoftver direktíváinak értelmében jogom van a tulajdonomban lévő eszközön lévő szoftvert módosítani, innentől sérül az egyenlő elbánáshoz való jog. Ez az egyik. A másik, hogy természetesen a hivatkozott „A biztonság megfelelő szintjének meghatározásakor kifejezetten figyelembe kell venni az adatkezelésből eredő olyan kockázatokat, amelyek különösen a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítéséből, elvesztéséből, megváltoztatásából, jogosulatlan nyilvánosságra hozatalából vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférésből erednek.” szöveg nagyon okosan hangzik, de tisztázzuk: AZZAL HOGY A TELEFONOM ROOTOLT, ILYEN KOCKÁZAT NINCS ÉS NEM IS LEHET. A kockázat csak akkor állna fent, ha a Telekom teljes ügyfél-adatbázisához hozzáférnék a Telekom app segítségével, ami elég durva biztonsági hiányosság lenne. Tekintettel arra, hogy a telekom app a saját adataimhoz fér csak hozzá, amit a saját telefonommal érek el! Nézzük: - Továbbított, tárolt, kezelt adatok védelme - ez ugye NÁLUK nem sérülhet, mivel azt a Telekom app nem módosíthatja! Épp ezért náluk nem történhet semmi. - Ha ÉN semmisítem, veszítem, változtatom vagy hozom nyilvánosságra, az meg NEM LEHET jogosulatlan hozzáférés, hisz azok az ÉN adataim! (És ha a telefonom hiba/vírus/root miatt ezt megtenné, az olyan mint ha ÉN tenném ezeket!!) Ha a root miatt pl. egy androidos vírus miatt ezek az adatok kikerülnek (megjegyzem, ennek a valószínűsége pontosan kerek 0% - mármint hogy a root miatt történne ez meg), az NEM a Telekom GDPR sértése, innentől kezdve erre való hivatkozásnak helye sincs. Ilyen erővel előírhatnák hogy böngészőből nem is netbankolhatok vagy be se léphetek a Telekom oldalára sem rendszergazda jogú felhasználóval Windowsos gépen, hisz annak SOKKAL nagyobb (=valós, létező) kockázata van. Innentől kezdve ez egy *****ság, porhintés, és felháborító. Valójában már az is túlzás és hátrányos megkülönböztetés (ugye, ugye EU egyenlő elbánás joga???) hogy ha figyelmeztet, de egye fene, érthető. Korlátozni azonban sem JOGA sem OKA nincs.
 23. Üdv! A kérdésem a következő lenne: Nemrég váltottam magasabb netcsomagra, az eddig jól működő huawei routert sagemcomra cserélték, amin van DLNA lehetőség is. A router hiba nélkül működik, az egyetlen probléma, ha rákötök bármelyik USB portjára egy külső HDD-t, akkor folyamatosan újraindul, van hogy fél óra múlva, van hogy fél nap múlva. Először azt gondoltam, hogy a router nem ad elég áramot a HDD nek, ezért kipróbáltam egy olyan usb hubbal, amin áramot is kap a HDD, de ugyanaz történt. Transcend Storjet 1TB külső hdd vel próbáltam először, majd utána kipróbáltam egy 500 GB-os Seqagate HDD-vel is, amit külső házba tettem, de ugyanez a hiba jelentkezik. Van erre esetleg valami megoldás? Köszönöm!
 24. Mielőtt bármihez hozzányúlnak, ezt a borzalmas Sagemcom ONT-ot kellene gatyába rázni. 10 éve vagyok IPTV előfizető, előtte két Huawei gatewayem volt (ADSL, utána bindelt VDSL), azok atomstabilan működtek. Ezt a sz@rt, nincs rá szebb szó, szinte naponta kell újraindítani, mert még a TV-t sem képes normálisan kiszolgálni. Elkezd akadozni az adás, újraindítás után bizonytalan ideig megint jó, aztán találomra megint elkezd hülyéskedni. Nem hiszem el, hogy nem lehet ezt a hibát 1-2 év alatt kijavíttatni...
 25. Ott a pont!
 26. Hello @Wolfi, szerintem ha egy bizonyos személy hívogat (és nem valami automata vagy hirdetésre jelentkezők pl.), akkor a BTK szerint ez egyértelműen zaklatás, azon belül a legenyhébb, az 1 évig terjedő tételű vétség. viszont nem tudom, hogy hogyan értelmezi, kezeli ezt a rendőrség, mert bizony csak ők léphetnek (attól tartok egyébként, hogy igaza lesz annak, aki kételkedett benne). jogállamban szerencsére csak a nyomozati szerveknek van joga turkálni a szolgáltatók hívásrekordjaiban a Ténél van valami letiltó csomag (remélem, régen használtam), amivel hívásirányokat tilthatsz. pl. az összes bejövőt. ennél szofisztikáltabb tiltás sehol a világon nincs szolgáltatás szinten. minden más készülékmenüből vagy appon keresztül oldható meg. az más kérdés, hogy ha technikailag megvalósítható, akkor szerintem is tök jó ötlet lenne egy névtelen bejövő hívások tiltás szolgáltatás. viszont ez az összes névtelenre vonatkozhatna, a szolgáltatók nem vizsgálhatják, hogy ki hív a földre visszaszállva meg a helyedben én tennék egy próbát a rendőrségen. ha nem megy, akkor számcsere. csak titkosítsd az új számot, és vigyázz, hogy kinek, hol adod meg
 27. Hello @anonymus, köszi, akkor jól sejtettem (illetve jól dobta a Google) @CharlesKind, a Gárdonyi járás tudtommal sajnos önerős terület (senki sem kapott rá támogatást, nincs rá semmilyen vállalás, így nincs mit számonkérni) ez nem jelenti azt természetesen, hogy nem fognak fejleszteni, csak ez alapján szinte biztos, hogy ha igen, akkor a támogatott területek, így 2020 után jön, mert azokból van még fejlesztendő bőven
 28. 2014 szeptemberben is nemsokára volt, de lehet rosszul emlékszem és 2016-bsn jött először
 1. További aktivitások betöltése