Legutóbbi Bejegyzések

témák mutatása

Ez a folyam magától frissül   

 1. Ma
 2. Gondolod, hogy ezen nem vagyok túl? Minden lehetőt megpróbáltam. Már teszteltek is egy ilyen típust, de azon az enyémnél eggyel korábbi fw volt, azzal működött. Az érdekes az, hogy Linux Mint és Manjaro Linux alatt kap natolt IP címet az eszköz, Win 7 Pro alatt nem, bár az internet manager program jelzi az aktív LTE hálózatot, a Windows hálózatkezelőjében pedig látszanak a bejövő és kimenő csomagok, de semmit nem lehet megpingelni. A Mac-es internet manager is működött addig, amíg le nem tiltották a 32 bites alkalmazások használatát. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy Telekom által forgalmazott eszközt a vásárlás után közvetlenül Win 7 alatt is tesztelni kellett volna. Eredetileg ugyanis Mac-hez vettem.
 3. A témát érintően érdemes ezt https://www.nytimes.com/2019/02/23/business/cell-phone-addiction.html elolvasni.
 4. Ez lehetséges, de a szolgáltatónál is jó lenne olyan, hogy számtartományokat lehessen blokkolni, ahogy az emeltdíjas számoknál erre van lehetőség.
 5. És ennek mi köze van a topic cínében megadott témához?
 6. Azért azt tudni kell, hogy a rendőrségi eljárással, vagy határozattal kapcsolatban is panasszal lehet élni a rendőrségen, ha nem adnak neki helyt, akkor az illetékes ügyészséghez kell továbbítaniuk, aki elbírálja. Ekkor ha ők is elutasítják, akkor ennek az ügyészségnek is van fellette ügyészségi szeve, a legutolsó ilyen szerv a Leggfőb Ügyészég. Ha itt sem adnak helyt akkor a magyar jogrednszer lehetővé teszi ennek az elutasító határozatnak a bírósági felülvizsgálatát, és adott esetben a bíróság határozhat úgy is, hogy le kell folytatni az eljárást, ha meg nem akkor van további jogorvoslati szerv, de ennek a hosszú volta miatt nem írom le.
 7. Nem tudom, mit nem értesz? Látom csak vitatkozni akarsz. Ha kicsit normálisabban állnáll hozzá, akkor tudnék segíteni de így nem. Ismerem a központokat, azok programozását, és jogi ismereteim is vannak, tehát a jogzsabályi részét is ismerem. Ha nem hagyod hogy segítsek, akkor old meg magad. Ha mégis meggondoltad magad, akkor jelezd prívátban, de csak ha nem vitatkozni akarsz.
 8. Ilyesmi. Nem tudom Steve Jobs vagy Bill Gatse is ezt mondta volna-e, hogy ördögtől való, de az letagadhatatlan tény, hogy interjúban vallották pl. ők is, hogy nagyon erősen lekorlátozták bizonyos tinédzser korukig gyermekeiknek az okoseszközök használatát, (heti pár hétvégi óra). Illetve neves pszichológusok is kifejtették a társadalmi veszélyeket ezzel a témával kapcsolatban, vagy a NASA-nal konkrétan az egy szűrőkérdés, hogy gyermekkorodban milyen szinten ismerkedtél a számítógéppel? És ha a válasz, hogy alapvetően sokat használtam (mint általános felhasználó), akkor bizonyos területű állásokra alkalmatlanak is ítélnek. Bele lehetne menni szakmai szemmel, de mindenesetre attól, hogy a nemszakmai közege alapvetően közröhejként titulálja, ha valaki tudatosan korlátozza magának és gyerekeinek különböző módszerekkel, hogy mennyire legyen független a virtuális vagyis magyarul mondva képernyőélettől és benne mértékletes az még nem jelenti azt, hogy egy lenézendő problémaként értékelhető az enyémhez hasonló. Aminek jelen információim alapján nincs konkrét indoklása a szolgáltató közönyösségén kívül.
 9. @Wolfi, üzleti csomagod van? ha igen, akkor azok némelyikében a privát-céges hívások szétválasztása miatt lehet ilyen mégis (mármint konkrét számok szűrése). mindenesetre lassan elvarrunk minden szálat, de nem nagyon jutunk a megoldás közelébe. ha gondolod, írd le privátban kicsit részletesebben a hátteret (nem kellenek adatok, csak általában, hogy mi van, hogy van, gyanakodsz-e valakire, beleszól, nem szól, milyen gyakoriak, lehet-e összefüggésben a plakáttal, ilyenek), aztán hátha tudok valami tippet (unokahúgomnál volt ilyen, azt intéztük)
 10. airties

  Hello, @Oberon, akkor egy cipőben
 11. Pontosan ezt írtam és írták mások, hogy nincs ilyen. Amiről te írsz, az okostelefon képesség. De azt nem szeretnéd, mert ördögtől való
 12. Ajj, ez nem jó hír
 13. airties

  Csak okulásul. Kollégával összebeszéltünk, ő vett egy Strong szettet, én egy AirTiest. Ő az USB csatlakozó, én a név miatt választottam. Mindkettő duo és baba. Csak nálam nagyobb a ház, így kevés a duo Azon gondolkodtam, hogy visszaadjam és cseréljem egy jó nagy ax-es routerre vagy vegyek hozzá még egy párat. Használtan persze. Végül mivel árban ugyanott lett volna mindkét megoldás, de lefedettségben a sok mesh szerintem biztos nyerő, ezért efelé megyek...
 14. Pontosan ennek az anonim fajtának a hiányára hívtam fel a figyelmet, mert konkrét számszűrés viszont van. Felajánlotta az ügyintéző, hogy adjak meg feketelistára számokat, de aztán lassan megértette, hogy nem konkrét szám szűrését kérem, hanem a rejtett típusba tartozó hívásokat szeretném blokkoltatni. Erre hosszan elgondolkodva ennyit mondott, hogy ő nem tudja, hogy azt hogy kellene, mert a számítógépe nem ajánl fel neki ilyen fajta szűrési lehetőséget.
 15. Az EHT pl. az információgyűjtést szabályozza és ez esetben nyilvánvalóan nem erről van szó. A rejtett számok szűrésére semmilyen konkrét kitérés nincs benne. Egy ismerős meghallgatása és más fórumok olvasás alapján úgy láttam jelenleg, hogy kb. értelmetlen időtöltés ez ügyben a rendőrséghez fordulni, mert rendszerint azt szokták ajánlani, hogy váltsak számot, ha nincs olyan szintű indoklásom (életveszély), hogy pert indítsak. Magyarán nem fog segíteni semmit a rendőrség.
 16. Nincs ilyen szolgáltatás, valahol lent ezt is megírta már valaki...
 17. Személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy rohadjon meg minden zaklató... Viszont nem tudom a részleteket és nem én mondom meg, hogy mi legyen velük. Az biztos, hogy nem is az EHT által szabályozott Telekom, ahogyan ezt előttem már többen bölcsen leírták. BTK kategória, menj a rendőrségre, a többi lehetőség meg szintén lent...
 18. Üdv! Köszi a választ! Nekem a belépéssel nincs gondom. Egyetlen probléma, hogy bármilyen háttértároló csatlakoztatása esetén folyamatosan újraindul. Másik gond, hogy ugyanezt csinálja ha az ip kamerát csatlakoztatom, de ha switchet teszek rá, és abba dugom a kamerát, akkor semmi gond nincs.
 19. Nem értem az ok-okozati összefüggést az indoklásodban. Az hogy úgy szűrje a rejtett számokat (az összes rejtettet), mint egy konkrétat (,és ilyen utóbbi szolgáltatást lehet igényelni jelenleg is), azzal hogy adja ki nekem a rejtett fél számát? Marhára nem érdekel senki rejtett hívásának a száma, csak egyszerűen szűrje meg ezeket a fajta hívásokat! Ez a hihetetlen nagy kérésem.
 20. @zoli62 With PPPoE Enabled, I connected the IPTV STB directly to the Sagemcom router. It did not appear to work. I should do more testing. I may have turned off DHCP server on the Sagemcom as well. Are you saying that the STB will continue to work when connected to the Sagemcom and PPPoE is enabled?
 21. Csá! Nézd meg te is a BTK-*t, mert nem tudod, mi a zaklatás fogalma. Számtalan esetben volt olyan, hogy hívtak engem vagy ismerőst, nigériából vagy zominézából. Ezt még a sima butatelón is beálítottuk így, hogy ezeket blokkoltuk: +9*, +8*, +7*, +6*, +5*, +4*, +39*, +38*, +37*, +35*, +34*, +33*, +32*, +31*, +30*, +2* , +1* Ezzel minden külfölről jövő bejövő hívást visszautasítottuk, csak a +36 .. számokról érkezőket engedtuk. Mondjuk az lehet, hogy a 1??? rövidített számokról sem jön hívás, de az meg miért hívna.
 22. 1. A rendőrség a BTK-ban megjelölt "Zaklatás" miatt indít eljárás, mivel az a BTK szerint búncslekmény, és mint ilyen az hivatalból üldözendő, tehát a feljeletésed alapján, a rendőrségnek hivatalból kell a törvény szerint az eljárást elindítani. 2. A telekom nem tudsemmit, azt jelenti, hogy nem is fog tenni semmit, mert: 2.a. A rejtett számokat neked nem adja ki, mivel azzal ha kiadná a hívó tényleges számát, azzal személyes adattal való jogosulatlan visszaéllést követne el, ami a BTK szerint szintén bűncselekmény. 2.b. Az fogják javasolni, hogy a mobilodon állítsd be. 2.c. A "Büntetőeljársi Törvény" suerint ha a szolgáltatót egy megketesi egy hatóság, vagy hivatalos szerv, akkor e törvény szerint a szolgáltatónak adtaszolgátatási kötelezettsége van, amit nem tagadhat meg. Amúgy még annyit tehetsz, ha a telfonod megengedi, akkor a rejtett számról való hivásokat elurasítod, vagy blokkolod, ekor csak az tud hívni, akinek a számát kiírja, tehát engedélyezte a hívószmának az elküldését. A zaklatás definiciója a BTK szerint az, ha valaki más magánéletébe RENDSZERESEN beleavatkozik. Itt a RENDSZERES alatt azt kell érteni, hogy nem 1-2 alkalommal véletlenúl mellényomta a számot, hanem az is RENDSZERES, ha pld bizonytala időközönként felhív. Az nem kell a tényálláshoz, hogyx beleszólljon, elég az ha csak hívogat és leteszi, mivel azzal a ZAKLATÁS tényállását megvalósította. UI: Root-olt telefonra lehet írni olyan programot, ami megjelenítit a telefonszámot. Ezt pld olyan módon lehet mevalósítani, hogy: 1. Van egy olyan telefonod a mi a te tuléajdonodban van. 2. Letöltöd a JailBreak utilt android telefonra és Root-olod vele a telefonodat. 3. Letöltötd az "Android Studio" fejlesztő rendszert és írsz egy olyan programot, ami a bejevő hívások esetén, a bejővő adatokból keszedi a telefonszámot és megjelenití. A bejövő hívás esetén a szolgáltató kiküldi a hívó telefonszámát is, de ha a szám megjelenítését a hívó nem engedélyezte, akkor ezzel együt küld egy olyan adatoto is elött, hogy megjeleníthető-e a telefonszám vagy sem. Ha nem, akkor hiába kapoja meg a telefon a hívó számát, azt nem fogja kiírni, de ezt az alatt futó "Telefon" alklamazás intézi, tehát ezt kell megkerülni és akkor megjeleníthető a hívó száma. Üdv.
 23. Szia! Probál meg a Win7-nél az eszközkezelőben az újra telepítést, és a felbukkanó ablakban kacsold be a "keresés a Windows Update-n". Üdv.: Mc.Bélabá
 24. You should try to connect the IPTV STB not to your own switch, but directly to Sagemcom. So what bandwidth are you experiencing?
 25. Nekem az okostelefonom ha nem is bírja egy töltéssel 3-0-40 napig, de 10-14 napig biztosan.
 26. Nos a szolgáltatónak a törvényalkotóval is van módja egyeztetni ilyen, és ehhez hasonló ügyekben, ami még nem zaklatás, de zavaró tényező, hogy jogszabállyal szabályozzák a szolgáltató hatáskörét ilyen ügyekben. Sajnos nem ez a valóság. Sőt a szolgáltató még azt is nehezen küszöböli ki, ha nagyszámú nigériai, angol számról hívogatják, hanem ilyen esetekben is a rendőrségre szeret mutogatni, hogy ő egyéni feljelentésekre nyomozza ki, és akkor leveszi a válláról a felelősséget, holott a híváslisták nála vannak.
 1. További aktivitások betöltése