nemere

Tag
 • Tartalmak

  8
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

nemere a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Rendben, úgy már érthető lenne. Van megoldás?
 2. sagemcom

  Köszönöm, hogy megnézted. Valójában a Lan1,2,3 csatlakozókra van kötve 2 db PC és egy Linksys router (gondolom ez a eth0,1,2) Na most az Lan 1 (eth0) -ra maga a "fő" PC amiről állandóan netezek, letöltök stb. Szóval ha ez a Half akkor az eléggé gáz. Mondjuk én pont az eth1-re (amin a Linksys router és utána a médiaplayer van) tippeltem volna Half duplexet hiszen azzal van másolási sebesség gond a HGW csere óta. OK, mit lehet ezzel kezdeni? Kinek kell ezt hibára le jelenteni? Miért lett Half?
 3. sagemcom

  Üdv! Nos a Sagemcom CM MAC címe: *8:**:4d:**:f2:** .
 4. sagemcom

  Ok. Megnézem a MAC cimet, csak valahogy egyeztessünk mert gondolom a csatlakoztatott eszközöknek áram alatt kell lenniük hogy rá tudjál nézni.
 5. sagemcom

  Üdv emberek! Előfordult már valamelyikőtöknél olyan jelenség hogy a Sagemcom 3686-os HGW csak Half duplexen kommunikál valamelyik helyi hálózatos eszközötökkel? Egy hónapja már felvetettem itt egy problémát a Cisco-ról Sagemcomra váltás miatt előbukkant feleződött helyi hálós sebesség kapcsán. Most kaptam egy olyan infót, hogy lehetséges olyan eset hogy a Sagemcom HGW-m és a Linksys routerem csak Half duplexen csatlakozik egymáshoz Ezt valamilyen hálózati programmal tudom igazolni vagy átállítani?
 6. sagemcom

  Értem. És ez miért is lenne jó az én problémámra? Bocs ha értetlenkedem.
 7. sagemcom

  Hali! Mire gondolsz elvárt elrendezés alatt?
 8. sagemcom

  Üdvözlet! Tavaly novemberben váltottam 250 Mbites netre. Ennek hozadéka volt a Cisco EPC3925 típusú kábelmodemem Sagemcom Fast 3686 V2 HGW-re cserélése. Házamban a HGW az emeleten található itt csatlakozik rá egy pc majd egy LAN kábel fut a födémen keresztül a földszintre ahol egy Cisco Linksys E1200 v2 router gondoskodik az összeköttetésről az IPTV STB és egy WD TV Live Hub média lejátszó felé. A novemberi cseréig az eltelt öt évben mióta ez a kiépítés megvan minden frankón ment. A csere után viszont az emeleti gépről pontosan az eddigi 100 Mbit (a Linksys router portjai 100 Mbit-esek) felével azaz 50 Mbittel tudok csak fileokat a média lejátszóra másolni. Ez egy 10-20 Gbyte méretű mozinál bizony fájú hosszú ideig tart, az eddigi elviselhetővel szemben. A földszinten kiiktatva a Linksys routert és közvetlenül a média lejátszót összekötve a Sagemcommal, így a pc-vel a sebesség a jól megszokott 100 Mbit. A Linksys router Bridge módban van, így látható csak a pc-m számára a Sagemcomon keresztül. Ötlet egy beállításra? Linksys factory reset már megvolt eredmény nélkül. Köszönöm!