Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

nemere

Tag
  • Tartalmak

    8
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

nemere eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Rendben, úgy már érthető lenne. Van megoldás?
  2. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Köszönöm, hogy megnézted. Valójában a Lan1,2,3 csatlakozókra van kötve 2 db PC és egy Linksys router (gondolom ez a eth0,1,2) Na most az Lan 1 (eth0) -ra maga a "fő" PC amiről állandóan netezek, letöltök stb. Szóval ha ez a Half akkor az eléggé gáz. Mondjuk én pont az eth1-re (amin a Linksys router és utána a médiaplayer van) tippeltem volna Half duplexet hiszen azzal van másolási sebesség gond a HGW csere óta. OK, mit lehet ezzel kezdeni? Kinek kell ezt hibára le jelenteni? Miért lett Half?
  3. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Üdv! Nos a Sagemcom CM MAC címe: *8:**:4d:**:f2:** .
  4. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Ok. Megnézem a MAC cimet, csak valahogy egyeztessünk mert gondolom a csatlakoztatott eszközöknek áram alatt kell lenniük hogy rá tudjál nézni.
  5. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Üdv emberek! Előfordult már valamelyikőtöknél olyan jelenség hogy a Sagemcom 3686-os HGW csak Half duplexen kommunikál valamelyik helyi hálózatos eszközötökkel? Egy hónapja már felvetettem itt egy problémát a Cisco-ról Sagemcomra váltás miatt előbukkant feleződött helyi hálós sebesség kapcsán. Most kaptam egy olyan infót, hogy lehetséges olyan eset hogy a Sagemcom HGW-m és a Linksys routerem csak Half duplexen csatlakozik egymáshoz Ezt valamilyen hálózati programmal tudom igazolni vagy átállítani?
  6. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Értem. És ez miért is lenne jó az én problémámra? Bocs ha értetlenkedem.
  7. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hali! Mire gondolsz elvárt elrendezés alatt?
  8. nemere

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Üdvözlet! Tavaly novemberben váltottam 250 Mbites netre. Ennek hozadéka volt a Cisco EPC3925 típusú kábelmodemem Sagemcom Fast 3686 V2 HGW-re cserélése. Házamban a HGW az emeleten található itt csatlakozik rá egy pc majd egy LAN kábel fut a födémen keresztül a földszintre ahol egy Cisco Linksys E1200 v2 router gondoskodik az összeköttetésről az IPTV STB és egy WD TV Live Hub média lejátszó felé. A novemberi cseréig az eltelt öt évben mióta ez a kiépítés megvan minden frankón ment. A csere után viszont az emeleti gépről pontosan az eddigi 100 Mbit (a Linksys router portjai 100 Mbit-esek) felével azaz 50 Mbittel tudok csak fileokat a média lejátszóra másolni. Ez egy 10-20 Gbyte méretű mozinál bizony fájú hosszú ideig tart, az eddigi elviselhetővel szemben. A földszinten kiiktatva a Linksys routert és közvetlenül a média lejátszót összekötve a Sagemcommal, így a pc-vel a sebesség a jól megszokott 100 Mbit. A Linksys router Bridge módban van, így látható csak a pc-m számára a Sagemcomon keresztül. Ötlet egy beállításra? Linksys factory reset már megvolt eredmény nélkül. Köszönöm!
×
×
  • Új...