sec

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

sec a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. sagemcom

    Fogtam és megint sorba kötöttem a cuccokat. Asztali gép - Airport Express - Sagemcom. Tökéletesen működik, az Airport Utility is látja 5 perc után is. Be tudok jelentkezni a Sagemcomra is. Mint írtam, annak idején sokáig így volt. Amennyire értek hozzá, ez a setup nem okozhat semmi problémát. A korábbi esetben hallgattam az ügyfélszolgálatra és a gépet közvetlenül kötöttem a Sagemcomra. Ha legközelebb probléma lesz, akkor hazudjam azt az ügyfélszolgálatnak, hogy közvetlenül a Sagemcomra van kötve a gép? (Egyébként ettől függetlenül kiváncsi lennék rá, hogy az El Capitan miért látja mindig és a Windows 8.1 miért dobja el a kapcsolatot, ha nem sorba vannak kötve.)
  2. sagemcom

    Közben kipróbáltam és 5 perc után nem látja az Airport Utility, de a zene szól. Ha újraindítom az iTunes-t, már az sem látja.
  3. sagemcom

    Mire gondolsz pontosan?
  4. sagemcom

    Kikapcsoltam a tűzfalat. Újraindítottam a gépet. (Jól gondolom, hogy elméletileg nem kellene újraindítani?) Ugyanaz a jelenség. Airport Utility nem látja, iTunes nem látja. Airport Express kikapcsol, majd bekapcsol. Utána látja. Hoppá. Amíg írtam ezt a kommentet, addigra megint nem látja az Airport Utility, de a zene szól és iTunes-ban kék az AirPlay ikon. Airport Utility-ben hiába nyomkodom a rescan gombot, nem látja.
  5. sagemcom

    Sziasztok, Volna nálam egy megoldandó probléma. Remélem tudtok segíteni. Használt hardverek: - asztali gép - ipad - Sagemcom - Airport Express Az összeállítás lényege, hogy az Airport Expressre van kötve egy erősítő. Elindítom az iTunes-t és szól a zene az erősítőre kötött hangfalakon. Közben a gépre kötött hangfalon vagy fülhallgatón a youtube/játék/egyéb hangja szól. Az asztali gép vezetékkel van összekötve közvetlenül a Sagemcommal, amire vezetékkel van rákötve az Airport Express. Sagemcomon wifi kikapcsolva, azt az Airport Express adja. Az asztali gépen OS X El Capitan és Windows 8.1. A probléma a következő: OS X esetén elindítom az iTunes-t, ki van választva az Airport Express és tökéletesen működik minden. Windows esetén amikor indítanám, akkor kiírja az iTunes, hogy "waiting for AirPlay devices" és nem látja az Airport Express-t. Már felraktam az Airport Utility-t is. Azt elindítva az sem látja. Mindeközben az iPad kap netet, tökéletesen működik a wifi. És most jön a lényeg! Ha kihúzom az Airportot és a Sagemcomot összekötő kábelt és újra összedugom, akkor látja az Airport Utility az Airport Express-t, de indítás után kifagy az iTunes. Viszont, ha az Airportot újraindítom úgy, hogy a Windows már bebootolt, akkor tökéletesen működik egy darabig. Egy idő után néha az AirPlay ikon átvált zöldre és ilyenkor már nem látja az Airport Utility az Airport Express-t, de a zene még szól a hangfalakon. Az IPV6-ot már kikapcsoltam a Windows-os net beállításoknál is és az Airport Express-ben is. Korábban nem volt ez a jelenség. Korábban alatt úgy értem, hogy több, mint egy éve. Aztán egyre gyakrabban, és mostanában állandósult. Régebben sorba voltak kötve a cuccok, tehát asztali gép - Airport Express - Sagemcom, de egy netszakadozás/lassú net/stb. hibabejelentéskor természetesen az ügyfélszolgálat mondta, hogy úgy nem jó, azóta nem úgy van. Ezt a megoldást most még nem próbáltam. +1 dolog: Windows Firewall alatt a Bonjour Service kétszer szerepel, de mindkettő engedélyezve van (private és public is bepipálva) Előre is köszönöm a segítséget!