Dönci8771

Tag
 • Tartalmak

  15
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Dönci8771 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Végleges megjegyzésem: Az M-Telekom telefonált és azt mondta, hogy a Sagemcom F@at 5655v2 router egy egyszerű közönséges router és nem képes stabilan kezelni és elbírni 10-15 LAN-ra csatlakozott gépet, ahol több mint 4 kábeles Ethernet gép van bekapcsolva. Ezért, egy jó routert kell egyenesen a Sagemcom-ra tenni. Akkor hát ezért javasolták, hogy egy fizető megoldásért a 1422-övel kell beszélni. Az ember mondta. Hogy ez a Sagemcom nem kisvállalkozóknak van, ahol több állandó static IP és DHCP van, és még nem az a helyzet, mint a nyugati országokban. Biztosan ezért nem adják a készülékkel a teljes eredeti Sagemcom által készített Felhasználói kézikönyv és műszaki specifikációk -at (ez sehol sem találtam meg, se franciául, a cég francia, se angolul, informatika nyelve). Én felakartam használni a LAN-t, úgy, hogy a gépek ugyanabban a subnet -ben legyenek, úgy a Sagemcom WiFi-je mint az én Access Point routerem WiFi-je, és az Ethernet kábeles gépek, ahol az előny az is hogy ahogy az Access Point-om 20 méterrel messzebb van, így meghosszabbítom több mint duplájára a WiFi sugárzását (így egy WiFi készüléket megtakarítok). Mindezzel, most akkor tudom, hogy betudok fektetni egy jó routerre, amint teljesen és felsőfokúan menedzserelni tudok, felhasználva a mostani WiFi Access Point-ot és kikapcsolni a Sagecom WiFi-jét (vagy nem).
 2. Megjegyzés az ábrán. Hát a Sagemcom interfésze amatőr és nem felel meg a valóságnak ! Mindez ellenére, még az ARP -ben az adatok 8-9 óra után még mindig jók és minden működik.
 3. PS: Hozzáteszem azt is ha kikapcsolom a TCP/IPv6 protokollt a Windows OS PC -kből, minden jobban megy ! Még folytatom az optimalizálást... ide teszem ha még valami jobban megy, vagy ha éppen ellenzöleg megy.
 4. Na jó hírem vant, nem tudom miért, Telekom csinált-e valamit vagy nem, de ez nem látszik a Log -okban. Én még semmitt nem csináltam! Most nincs hiba, mindez kb. 15 nap után. Minden gépet látok (amik be vannak kapcsolva). Ezelőtt mindig hiányzott valami. Az ARP jó hibamentes. A DHCP is rendben van ! Hát mind ez érdekes. Most minden müködik. Na azt is meg kell mondani, hogy tegnap megint telefonáltam a M-Telekomnak és megmondtam, hogy 13-án amikor egy "szakértő" telefonált és teszteket csinált volna, én innen semmit nem láttam és a helyzet ugyan az maradt. Itten a LAN-WAN baj, ami azt jelenti hogy a Sagem GPON Router -rel, és erre egy szakértő kell analizálni a routert és nem a hálózatot. Lehet hogy valamit csináltak ami részemről nem lehet látni. Mondtam is hogy nekem a 1422 díjas szám nem érdekel, a telekommal vagy készülékével van baj, nem az én hálózatommal és gépeimmel. Minden esetre mostan minden rendben van.
 5. Igen, van egy router de ez AP (Access Point) módon van, ethernet kábellel a Sagemcom -ra, ami azt jelenti hogy meghosszabbítom a LAN -omat, mint ha ez a Sagemcom -ban lenne (a Sagemcom -nak csak 4 RJ45 -je van, ezzel 4-el több), több kábeles készüléket tudok bekapcsolni a LAN-be és egy másik WiFi hálózatot ad, ami kábellel messzibbén van. Így nagyobb a WiFi területe, messzebbre sugárzik, 2 másik SIDD-vel (2,5G+5G). Az AP -módban semmit nem lehet beállítani, a WiFi-n kívül. AP módus ~= "Ethernet hub" + WiFi. Na még csinálok teszteket. Kehet hogy szétszedem a Sagemcom -ot, biztosan van egy elem benne, ezzel teljesen reset- elve lesz, meglátom... Ha újdonság, jelentkezek... Köszönöm, hogy részt vett a kutatásaimban. A DHCP pool -on kívüli IP-k segítettek, sokkal jobb a helyzet. Egy másik gondolatom most jön, lehet hogy a Sagemcom nem tud több mint 4 ethernet LAN IP address -el dolgozni. Sehol nem találok egy igazi eredeti "Users manual"-t ami legalább 40-50 oldal, mert az útmutatót amit a M-Telekom ad az semmit nem ér, (ez nem az eredeti és csak néhány oldalt szedtek ki, semmi technikai adatok nincsennek), azoknak akit értenek ez kicsit az informatikához és a LAN-WAN hálózatokba.
 6. PS: Az SNMP használja ezeket a funkciókat... mint a merevlemez formázása, keresni egy felvételt, network, kamera, stb. stb. paramétereket beállítani, mint ha egyenesen a DVR-en lennék. Ezzel menedzserelek mindent távolról vagy a LAN keresztül, könnyebb mint a DVR + egér + TV.
 7. Ez egy DVR1108HC, 8 Channel, 4Tb, kínai, de Olaszban 2016-ban vettem és a DSL-en nagyon jól működött. 2 éve nem használtam és az optikai vonal lett, ezzel nem tudom beállítani. Úgy Androidon (mEye) mint weben (http, vagy https) mint PC-n egy VMS soft-al használom. Tudom PTLZ-el mozgatni a kamerákat (na nekem csak 2 motoros, a többi fix). Elküld emailt ha a "motion" detektál valamit, stb. Nagyon sok mindent lehet vele beállítani. A LAN környezetben jól megy, de WAN nem. Csak a PC-n levő VMS (Video Management System) megy 3 lábon, nem tudok sok mindent csinálni mert több "port" ot használ. Ide teszem a 161 port-al kapcsolatos "nem" működést, vagy be van zárva, vagy szűrve van. Pontosan ugyan ez a helyzet, már 37778 port -al. Megpróbáltam 64568-ra tenni, de nincs különbség.
 8. Még egy megjegyzés itten a képen. Itten mindig van hiba, vagy valami hiányzik. Soha de soha nincsen rendben. Minimum 1 gép, vagy STSTIC vagy DYNAMIC, vagy RESERVED hiányzik. Grrr itten a képen hibáztam, mert az inverter IP 192.168.1.9 és nem 2.9. Nekem nincs is 192.168.2.0 subnet-em.
 9. Hello uzman ! Jó az ajánlatod, köszi Az IP -k nem hülyéskednek mikortól a STATIC -okat a DHCP kívül tettem, de ellenére a Sagemcom hülyéskedik. Még mindig sokszor nem lát RESERVED IP-t vagy STATIC IP-t. Ezt az ARP táblában (cache) látom mert sokszor incomplete vagy nincsen benne ami kellene. Többször reboot-áltam, de az alig megy jobban. Ha 5 percet kikapcsolom OFF a Sagemcom -ot azután minden rendben néhány óráig, azután összekever mindent. Megpróbáltam a DHCP release -t a minimumra 60 -ra tenni majd 1440 -ra (24 óra) de ugyan a hiba visszajön. Minden esetre egy picivel jobb a helyzet. Na de bajaim vannak a Port -okkal. 2-öt lehetetlen kinyitni, ami nekem kell: UDP service: UDP 37778 és SNMP service: UDP 161, és ezek kellenek nekem, mert a client-emen nem lehet kicserélni. A tesztet https://www.ipvoid.com/port-scan/ csinálom. A többit kitudom nyitni és bezárni, de ezzel a kettővel még nem sikerült, mostanig lehetetlen.
 10. Ami érdekes, hogy a Sagem rossz IP-t mutat 192.168.1.8, amikor igazán ez a 192.168.1.7 / MAC A0:02:A9:AF:C8:95 és a Más érdekesség, a Reserved IP az 192.168.1.7 / MAC A0:02:A9:AF:C8:95 de Sagemcom az ARP ben 192.168.1.8 / MAC A0:02:A9:AF:C8:95 ami nem jó. Ahogy látom, a Magyar Telekom "szakértő" nem ürítette ki az ARP cache-t például. Én 100x reboot -áltam a Sagem router GPON-t de csak 20-30 után az IP/MAC úgy van ahogy kellene. Akkor minden jól megy egy darabig. Ha kikapcsolom a DVR-t vagy Sagem-et és vissza kapcsolom, nagyon ritkán jó az ARP tábla. Na, most még csinálok valamit, DHCP Release Time -t leteszem 60 percre, mert én több mint 1 hétre tettem, na meglátom
 11. Ok, btz Elnök, Érdekes lennék a válaszra! Sorba teszem a képeket, előbb a DVR, azután a router
 12. Szia, Ok, csinálok képeket és max. ide 1 óra múlva beteszem. Rajz nem kell, mert a DVR egyenesen a routerre van ethernet kábellel bekötve, semmi értelme ennek.
 13. Sziasztok! Van egy DVR-em (Digital Video Recorder kamera rendszer) ami a DSL-ell jól működött, most a Sagem GPON routerrel ritkán működik. Írtam a Telekomnak, felhívtam és azt mondják hogy minden rendben. Én ezt mondom hogy ez nem igaz és a baj a Sagemcom routerrel van, de nem akarják bevallani és egy fizető vonalat kellene felhívni, a 1422 -öt. Ezt nem akarom, mert nem akarok díjat fizetni valamire ami a Telekom hibája! A helyzet amit van: több gépem van (Router WiFi, DVR, Inverter, TV, stb.). Mindent Static IP-vel konfiguráltam, csak az okos telefonokat nem. Ezt a DHCP Reserved Address-be beírtam a MAC address-el. Megjelenten azt hogy 4 gépem Ethernet kábellel van. A többi WiFi. EZ RENDBEN! Nekem csak egyetlen egyet, a DVR-t kell hogy internetről (WAN) kérdezzem (kommunikálni). akkor beírtam mindent a DynDNS-be. EZ RENDBEN ! A Port Forwarding-ba mindent amit a DVR használ: Protocol, Internal host, External Port, Internal Port beírtam. Még az SSH és ICMP is bele tettem a teszteknek, amit rendszeresen beteszem és eltörölnöm. A Firewall-ba mindent engedélyeztem (Low), majd később Custom -izálom, mikor minden rendben lesz. A DMT -et bekapcsoltam és a DVR IP címére tettem. Na, a DVR kintről internettől néha megy de nagyon ritkán megy ! A baj és a magyar Telekom nem akar semmit tenni hogy megnézze mi a baj. Nem egy WAN scan és egy Restore settings ami meg fogja javítani a hibát, ha van. A további teszteket csináltam előbb a Sagekom F@ast 5655v2 AC Router interphace-on és ugyanabban az pillanatban megnéztem Advanced IP Scanner -al hogy mit talál a LAN-on, úgy WiFi mint Ethernet. Itt mindent megtalál az IP -vel és a MAC -al ! a Home page -on nincsen minden gép, vagy csak ritkán, és minden gép be van kapcsolva ugyanezen az oldalon a Sagem-ben megjelennek az IP address-ek, de nem jók és nem a valóság! Az Advanced IP Scanner megtalálja rendesen, Sagemcom nem! Meg is nézem a gépekben az IPconfig -al és Ping -el és Tracert -el. és nem felel meg a Sagemcom-éval. Első dedukcióm a Sagemcom oldalárólól, a router hibás! Pontosan a DVR IP address -ét másnak írja mint a valóság! Bemegyek az ARP oldalra, itten rossz IP Address-el találom meg a megfelelő HW Address -t (MAC Address). Megnézek minden oldalt és paramétert, minden rendben. Itten is a dedukció hogy a Sagemcom nem csinálja rendben a dolgát. Wireshark-al is analizáltam a TCP packet -eket és látni lehet: Goole Chrome-ban felkeresem a http:// címemen. a DNS Request jól megadja a Sagemcom router IP address-et a Sagemcom -nak kellene Forward -nia a 192.168.1.1 töl a gép IP address -ére, de nem csinálja és jól lehet látni amikor Sniff-elem a routert. Többször mindent ki kell kapcsolni, a Sagem routert többször reboot -elni addig amíg látom hogy a IP address/MAC address pár megfelel a valóságnak (amit IP scanner-el látok és beírtam a Sagemcom-ba), és ez több mint kellemetlen, mert néha órákat kell kikapcsolni, bekapcsolni, reboot-er. Nem tudom mi lehet, nem értem. Nekem 99,99%-ban a Magyar telekom Sagemcom-ja a hibás. Lenne valakinek ugyan ilyen helyzete, vagy egy véletlen megoldása? Ha igen, köszi előre
 14. A nagy baj a Magyar Telekommal az email elküldésével viszonlatban az hogy nem tartja be a "normákat" és "nemzetközi rendeleteket" ! 2006-tól az "RFC 2476 message submission" (http://www.rfc-base.org/rfc-2476.html) ígényeli hogy az internetszolgáltatók harcoljanak a SPAM-ok às s "zombie" számítógépek elle, és más SMTP "port" (kapu) kell használni a 25-ös helyet. Ahogy az internetszolgáltató cégek nagyon nagy része más "port"-ot használnak és a 25-ös kaput blokkolnak, a magyarok külföldön vagy még belföldön is, nem tudnak emailt elküldeni! Más baj, az is, hogy a magyarok, akiknek a M-Telekomnál van email címük, sokkal több SPAM-ot és fertözést kapnak mint a többiek. Így Magyarország az az ország ahol az elsökben van Európában ahol a legtöbb számítógép fertözve van. Magyarországon a PC-knel 46%-a van fertözve (Bulgária 58%, Slovákia 47%), amikor Ausztriában, Írorszógban, Finnországban, stb, kevesebb mint 20%. Sajnos, ahogy 2018-ban vagyunk, a Magyar Telekomnak több mint 10 éves késése van egy szimpla SMTP server beállításával.