Dönci8771

Magenta Home Box, Technicolor FGA2233 WiFi hiba

Kérdés

A fent említett routeremmel, ami kb 1 éve lett beszerelve, jó néhány hete problémát okoz, mert 10-20 szor/naponta, 1-10 percet kikapcsolja vagy a 2.4GHz, vagy a 5GHz vagy mindkét WiFi sávot. Ez nagyon kellemetlen.

A WiFi LED-ek rendesen pillognak, vagy néha nese :o

A "Management" > "Event Viewer"-ben semmi üzenet a WiFi-vel kapcsolatban, de mégis mindíg sok hibák vannak (kernel.warn, deamon.warn, deamon.err ).

Azért vagyok bistos hogy az FGA2233 WiFi-vel van baj, mert a LAN Port-ba egy ASUS RT-AC66U routert kapcsoltam, és itten minden nagyon jól müv.ködik, úgy a 2.4 mint a 5GHz sáv. Itten látom ha valami baj van a WiFivel, ha automatikusan inicializálva lett, minden clientent, stb.stb.

Sajnos ez a digitális elosztó egy szegény elosztó, nincsennek LED-ek az RJ-45 el bekapcsolt gépek ellenörisésére, nem lehet sheduled standby-ba tenni (na de mégis van az Enable/Disable all LEDs), a beállítások elég szegények, Monitoring client nem lát minden bekapcsolt gépet a sávokban. 

Ha valakinek volt egy ilyen problémája és egy megoldása elöre köszi. Még várok itt pár napot, mielött a Telekomhoz fordulok.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Dönci8771

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

4 válasz erre a kérdésre

@rmcz

Hát WPA2-PSK van és volt beállítva mert van smartphonunk ami WPA3-PSK-val nem müködik.

Köszi!

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

@Telekom szakértő

Köszi a választ!

 

Mielőtt kikapcsoltam a routert, az adatokat rögzítettem. Még 5 percet is kikapcsoltam, a transzfót is,  majd bekapcsoltam.

Semmi frissítés nem jött. Minden müködik, de úgy mint azelőtt, tehát ugyanaz a hiba, naponta töbször a wifi hülyéskedik, kikapcsol. Na nállam az a helyzet, hogy, külön 2 sávval dolgozok az egyik wifi2, a másik wifi5. Ahogy látom, a 5GHz-es sáv sokkal töbször kikapcsol mint a 2.4Ghz, de van amikor a két sáv kikapcsol ugyanabban az pillanatban. Ezt látom a WiFi Analyzer-rel és a PC-n is.

Még az én régi ASUS ART-AC66U- is sokkal jobban megy mit ez az amateur Technicolor. Még az Event Log's ban is több mindent és jobban lehet látni mint az FGA2233-ban, sokkal messzebre sugárzik és igazán, 6-7 éve semmi, semmi baj vele.

A régi DSL emmel baj volt, azután a Fiber Sagemcommal, most ezzel.
Soha semmi nem ment tökéletesen, kicserélték, de semmi külömbség nem lett.

Sajnos itten, a M-Telekom szegény routereket  igazán nagy közönséges és nem megbízható modeleket ad 10 éve franciákat (Sagecom, Technicolor, etc), ami egy óriási külömség a Nyugati országokkal viszonlatban, még a franciákkal viszonlatban is mert ott a megbízható modeleket és nem nagyon franciákat adnak (francia Telekom operátörökröl beszélek).

Még várok 1-2 napot, nem is hívom fel a Telekomot, mert, ha ha ha... pontosan Prémium szervicet akarnak.

Kevesebbe kerül nekem és sokkal jobb lesz, és megbízhatóbb, ha kikapcsolom a Technicolor WiFi-t és egy másik jó Asus, Netgear vagy Ciscot veszek és teszek. Ezzel kevesebb lesz a baj mint a M-Telekommal.

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia @Dönci8771!

Meg tudnad mondani, milyen beallitasokat vegeztel a WiFi-n, ami eltero a gyaritol? 
Megnezned, hogy a Security mod atallitasa sima WPA2 PSK-ra nem segit-e?

 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Szia! Köszönjük megkeresésedet. Javasoljuk, hogy első körben most végezd el a modem/vevőegység újraindítását 2-3 percre ki-bekapcsolást. Nagyon sok esetben ez a lépés megoldja a hibajelenséget, mivel megkapják a frissítéseket és a beállításokat a készülékek. A modemet kapcsold majd vissza, és ha a rendszer helyreállt, utána a set top boxot és tekintsd meg a működéseket. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, a weboldalunkon felugró chat ablakban tudod jelezni a hibát munkatársainknak. Egyéb műszaki kérdésben és beállításban állnak rendelkezésere a Prémium Help desk kollégáink a 1422 telefonszámon. Köszönjük. ^Noel 

Bejegyzés megosztása


Link a bejegyzéshez
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy fiókot vagy jelentkezz be a kommenteléshez

Ahhoz, hogy kommentelhess, tagnak kell lenned.

Fiók létrehozása

Hozz létre a közösségünkben egy új fiókot. Igazán egyszerű!


Új fiók regisztrálása

Bejelentkezés

Már van fiókod? Jelentkezz be itt!


Bejelentkezés most