McBelaba

Tag
 • Tartalmak

  105
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

McBelaba a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag

Profil megtekintések

481 profilmegtekintés
 1. A sagecomnál nincs ilyen beállítás, ha kapsz mind IPV4-es és IPV6-os címet, akkor nálad is be van állítva d Dual Stack. Az IPV4-es bújtatatott IPV6 az a teredo.
 2. Vaószínűleg igen. A TP-Link oldalán megtalálod a beállítást.
 3. Te tévedtél el ! 2017 november óta rossz, Dula Stack az amikor min IPV4 és IPV6-os címet osztanak. Az IPV6-os cím nem teredo, hanem publikus IPV6.
 4. Ez a hiba akkor fordul elő, ha az internet kacsolat Dual Stack-es, vagyis IPV4 és IPV6 egyszerre van engedélyezve a szolgáltatónál. Addig nem is fogja megoldani a Telekom és azok a szolgáltatők, amíg ezt nem vizsgálják meg. Mivel a játék XBOX-ra van fejlesztve, ezért nem is fog müködni Dual Stack engedélyzése esetén. A telkom esetében ki kell próbálni, hogy a szolgáltató kikapcsolja a Dula Stack módót, vagyis csak IPV4 legyen engedélyezve, és akkor müködni fog. Gondolom utánna visszakapcsolják. Nem tudom kérhetik-e az ügyfelek, akiknél a Dula Stack ilyen hibát okoz, hogy kapcsolják ki álladóan. Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy a TP-LIN WR1043ND V4-ben az IPV6-ot engedélyeztem a WAN oldalon és IPV4 bújtatást állítottam be. Ha nem szükséges, akkor a LAN oldalon nem kell engedélyezni az IPV6-ot, ha viszont kell a belső hálózatnak is valami miatt az IPV6, akkor ha jól todom egy /64-es prefixből fogja osztani a WAN oldalon felvett IPV4-en bújtatott IPV6-os címet. Amúgy meg lehet harcolni a Telkommmal, mert szerintem nem fogja megoldani, mert neki nem érdeke az hogy pld 100000 előfizetőből 50-60 használja az ő halózatán ezt a játékot, neki mint üzleti vállalkozásnak ez nem érdeke, csak a profit érdekli, amit nem ezektől a játékokat használó felhasználóktől szed be.
 5. Azt nem tudom, hogy náled miélrt megy. Itt nálam volt SDagecom Fast386, azzal ment egésszen 2017 november elejéig, utánna nem volt jó. Erre telekom azt állapította meg, hogy modemet kell cserélni, és lecserélték egy EPC3829-re. De azzal sem megy a teredo. Nem rendszer függő, mert több rendszerrel Win és Linux, egyaránt nem ment. 1 hete teléepítettem frissen Win7-et de a teredo azzal sem megy, csak link lokál címeket oszt. Beteszek egy IPv6 routert és a fentikenben leírtaknak megfelelően beállítom azzal megy. Az érdekes az, hogy 2017 november eleje óta nem ment, azóta a DynDns -el si gondok voltak, de ezeket az IPv6 roputer megoldotta. Most válaszhatok hogy a router kezele a teredot IPv6-ot a tunellingen keresztúl (IPv4-en bújtatva), vagy natív IPv6-ot ad és azt osztja tovább a belső hálózaton lévő IPv6-os cuccoknak. Nem várok a Telekomre, mert ha ezt a hibát 1 év alatt nem tudták megoldani, akkor vagy nem értenek hozzá és nem tudják megoldani, vagy nem akarnak vele fogllakozni és letolják, mondván ott a natív IPv6 és miért kéne mellé teredo IPv6 .
 6. You Raggelt ! Ez már 2017 november óta nem müxik. Lásd itt, amit leírtam: Eccerű a hiba: A telekom 2017 November elején bevezette a Dual Stack-et (IPv4 és IPv6) azóta a MS teredo-ja nem müxik. Ezt a prolémát a telekom nem tudja vagy nem akarja kijavítani. Itt modemet is cseréltek egy másik tipusra, de azzal sem ment a terredo. Megoldásként és a következő tettem: - Kell egy Dual Stack-es ruoter, WAN oldalon engedélyezni kell az IPv6-ot protokol bujtatással (IPv4-en). - A Router LAN oldalán mindegy, hogy engedélyezitek az IPv6-ot vagy sem, ezután már rendesen müködnek ezek a dolgok. Csak arra nem tudnak válaszólni, hogy egy jól müködő dologba beletúrnak a fejlésztésre hivatkozva, és az ezzel okozott újabb hibájat lassan már 1 év eltelte (2017 november eleje) óta sem oldották meg.
 7. Szia! Én ezt használom már régóta és bevált: NoRoot FireWall https://apkpure.com/noroot-firewall/app.greyshirts.firewall Be lehet állítani az alkalmazásokat külön-külön, hogy csatlakozhat-e az internet-re, és az külön-külön állítható, hogy WIFI vagy MobilNet kapcsolatoto használhat-e, mindkettő, vagy csak az egyikat, illetve egyiket sem. Az alkalmazásnak a felső főmenüjében a jobboldali legutolső menüben látható az, hogy melyik alkalmazás mit csinált, illetve az is látható, hogy a blokkolt alkalmazás mit szeretett volna csinálni. Én azok a játékok miatt raktam fel, amik orrba-szájba reklámokat dobnak fel, egyszerűen ezeknek az alkalmazásoknak megtíltottam a WIFI és MobilNet használatát, a NoRoot FireWall-ban letyltottm őket. Pár kép az APP-ról:
 8. Végre valaki megmondta nekik, amit én már régóta szóvá tettem, de mindeki csak T-t védte. Ez a fórum nem a telekom hivatalos támogatását hivatott ellátni, csupán pár önjelölt polihisztor van aki megprobál a kitörölhetem tanácsaival megoldást adni, azokra a valós problémáékra, amiket máshol már évek óta megoldottak. Sajnos itt azt tapasztaltam, hogy akinek ezt nem tetszik, arro mennek ezekj a polihisztorok vamzerkodni a moderátohoz, és az meg valótlan tének alaján hoz egy igazságtalan döntést. A telekom nem róbert bácsi, üzleti kapitalista alapokon müködö profit orientált cég, csak az érdekli, hogy a befektetett pénzéért minnél többet profitáljon, az ügyfél az nem igázán érdekli öket. Ezt egy személyes email levelezésből saját tapasztalatomból tudom. Azt is kétlem hogy egy vezérigazgató ezért menjen el a telekomtól, mert állítólag ezekután mással akar foglalkozni, persze többmillás havi jövedelmet csak azért dob el magától, mert ő ilyen ...
 9. 4K

  Én a tablet-et kötöttem össze HDMI-vel egy 4K-s projectorral, azzal egész jó, csak nem árt elötte a falat fehérre tapétázmi.
 10. Egyszerű példa a minősgére: Szünetmentes tápegységbe gondozásmentes zselés-ólom akkuimlátorkból elég sokat lehet kapni, de azok mind "Méd ín csájna", nálam 2-3 év után sokszor az ilyen akku felpuffad és az oldala kireped, pld Panaszkodik Fijam, és társai. De amióta Yuasa akksikat vezsek csak kizálólag, azóta nincsenek ilyen problámáim az akkukkal, a Yuasa Europe cég, az egy Angliai cég, semmi sem gyártanak csájnában vagy csájnaijakkal. A csájnai akkuk jó esetben 3 évig ah bírják, most van 2-db 12V/7Ah ami már 4,5 éve van a szünetmentesekben és semmi bajuk sincs.
 11. Én is sok problémás hozzászollást tatláltam, nem csak itt, hanem más oldalakom is az IPTV-vel kapcsolatban. Eléggé bosszantó az, amikor az ügyfél fizet is a felvételi opcióért, és amikor az IPTV STB-nek fell kellenne venni az időzítőben bállítot adást, akkor éppen intenet-szünet van, esetleg karbantartás, vagy hálózatbővítés, no meg az IPTV STB éppen akkor romlik el. A DVB-C sokkal megbízhatótt, de ezt a Telekom elöbb-utóbb megszünteti, mert nincs belőle bevétele.
 12. Igaz régen volt ilyen mi is aranykártyások voltunk, aztán egyik napról a másikra megszüntette ezt a Telekom.
 13. internet

  A jelszintek ránézésre rendben vannak. Az IPTV és a net külön van, mármint az IPTV az egy belső hálózat, a kábelmodem nem ad IP címet a boxnak, ahhoz egy 10.x.x.x -es címet rendel a telekom. Ha a NET szskadozik, akkor azt a SageCom LOG-jában létni kell, erre utaló bejegyzés, pld connection is broken, stb ... Lehet a WiFi jel gyenge, vagy az a WiFi csatorna amit használtok túl zsúfolt, probáld meg esetleg egy másik WiFi csatornára allítani a routered.
 14. Ez akkor van, amikor az álltalad megadott adatok és az adabázisban lévő adatok nem egyeznek meg. Nálam a személyi igazolványom cseréje volt, a régi kártyás és az új már chip-es, és én is így jártam. Ilyenkor be kell menni személyesen egy üszi-be és kijávítják az adatbázisukban.
 15. Az üszi mit mond a 1414-ev vagy a 1430-on?