McBelaba

Tag
 • Tartalmak

  92
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

McBelaba a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag

Profil megtekintések

326 profilmegtekintés
 1. Ez akkor van, amikor az álltalad megadott adatok és az adabázisban lévő adatok nem egyeznek meg. Nálam a személyi igazolványom cseréje volt, a régi kártyás és az új már chip-es, és én is így jártam. Ilyenkor be kell menni személyesen egy üszi-be és kijávítják az adatbázisukban.
 2. Az üszi mit mond a 1414-ev vagy a 1430-on?
 3. Szia! Nálam otthon be van állítva a wifi a Samsung-okon, ha elmegeyek akkor az otthonira kiírja a beállítások wifi menü alatt, hogy "hatótávon kívűl", és ha van szabad wifi, akkor felkinálja azt. Ekkor rákattintok arra, és azt állítka be alapértelmezettnek. Ha hazajövök, akkor meg amit másholt talált arra írja ki ezt az üzenetet, ilyenkor a beállítások wifi menüben az otthonira kattintok és azt állítom lapértelmezettnek. Nézd meg a beállítások wifi menüben, hogy az otthoni amikor ott vagy az legye az alapértelmezett.
 4. És miért kell az okostévéhez 2db UTP kábel?
 5. Ha érdekel itt van egy példának: 85.66.148.226 , berettyo-cmts1.fibernet.hu
 6. Oke, akkor már jó. A gyorsítótár úrítés nálam a beállítások, tárhely, összes hely, gyorsítőtár adatok menűben van. Azt szoktam ilyenkor kiúríteni, majd lefuttatom a "cleaner Master"-t és kész is. Ha egy alkalmazást eltávolítasz, akkor a gyorsítótár adatai megmaradnak, ha ezeket nem csinálod végig. Ki próbálhatod, pld a GMail-t eltávolítod, majd nem űríted ki a gyorsítótárat, ezek után újratelepíted a GMail-t és a GMail beállításai alatt megnézheted, hogy az eltávolítás elötti beállítások megmaradnak. Ha eltávolítás után kiüríted a gyorsítótárat, makd ujratelepíted, akkor viszotn a alapbveállításokkal települ fel.
 7. A letöltés még így is nagyon a határéték manimumának a közelében van, a feltöltés még mindig magas inkább 40 közelében kellen lennie max. A 9 db-es csillapítóval a feltöltés érthező, mert ammenyit csillapit, annak betudható, hogy modemnek hagosabban kell kiabálnia. Télire meg vegyél még egy 9 db-est, habár ha azt beteszed, akkor a feltöltésnél a modemnek anniyra kiabálnia kell, hogy éjszaka nem tucc majd aludni tőle. És mi van a log-gal T3 -ra utaló bejegyzések vnnak benne? :-) UI: Én most készítek egy automatikus koax átkapcsoló cuccot, a neten értekeztem róla, 35 Mhz-től 1000 Mhz-ig müködik, a csatornánkénti csillapitás elnyomása (áthallás) -60 és -75 dB/mV között van. Ennek az lesz a feladata, hogy 2 koax jelét multiplexeli egy koaxra, a miérjére most nem térek ki, mert hosszú. Utánna néztem a neten és találtam olyan hibrid IC-t ami 20 Mhz-től 1000 Mhz-ig megoldja a vonali illesztést minkét irányban és beállítható a az erősítése automatikusra, referencia értékkel szintezve egy szintet kell beállítani és azt a szintet tartja beállíthatóan írányonként. A legnagyobb kihivás az árnyékolás megoldása, mert az egyész nyákot horgyanyzott acéll lemezekkel, egységenkény elválaszva árnyékolni kell már 1000 Mhz-es frekvenciáknál.
 8. Az lehet kontakt hiba is valahol a vonalon. A kábel azért törik el mert az olyan Törős kábel. Azt tudni kell hogy a KFÜ (Kábel Fenntartó Üzem) egy kábelhibánál, ami lehet beázás, szakadás, zárlat, idegen folyam, stb.. nem az egész kábelt cseréli, hanem szakaszolással és mérésekkel behatárolja a hibás kábel szakaszt és csak azt a szakaszt cserélik ki, ha ez egy régiótvaros kábel, akkor a hibás része ugyan kicserélésre kerül te a többi az marad a régi. Azér érdekelne, hogy van-e modem logjában T3-al kapcsolatos bejegyzés és ha igen akkor mi az.
 9. 4K

  És Budapest XIV. kerületében meg nézzék a 4K-t az 1998-ban kiépített 0,6 mm rézérpáron 192Kb/64Kb-el, mivel ott a Magya Telekom Nyrt annyit tud adni, de persze az EU-s pénzekből lenyúltakból még tellik a T-nek egy 30 Mbites 4G modemre ami napi 5Gb és aztán a meg az 1998-as Telekom hálozaton cammognak a bitek a PSVBN (Primitiv Service Very Bad Network) hálózaton. Jah, igen és persze Budapest XIV. kerület az ugye Kelet -Pest amire a Telkom EU-s támogatást kapott, csak félreértelmezte, hogy az Hálózat fejlesztésre kapta és nem a 30Mb-es 4G modemekre. <{[:-(
 10. Ismerős a helyzet, én úgy jártam, hogy a Telekomtól egy vezetékes számot átvittem a négybetűs szollgátatóhoz, felszerélés a nléygbetűs számával majd a Telekom értesített, hogy a számhordozás számátadása aznap este 22:00-24:00 között történik majd meg. Másnap még semmit. A 4 betűs felhív hogy megcsinálták és a Telekomtól hordozott számon hívtak. Mellettem ismerősnek a Telekom vezetékes száma volt, felhívtam magamat és a Telekom számom hangposrafiókja jeletkezett be azon a 4 betúshöz hordozott számon ami már szerintük jó. Abban az az esetben ha 0630-at nem tudnak hívni 0670-ről és SMS-t se tudnak küldeni 0670-ről a 0630-ra, akkor a 0670-es szolgáltatójánál nincs berendezve rendesen az, hogy a 0630-as szám melyik szolgáltatóhoz trartozik. Ebben az esetben a 0670-es szolgáltatónál kell jeleteni annak, aki a 00670-ról hív 0630-at, hogy nem jó, vagy a 0630-as előfizetőnek kell bejelenteni a szolgáltatójánál (telekom) hogy 0670-ről nem tudják hívni. Ekkor a Telekomnak meg kell vizsgálnia, hogy 0670-ről miért hibás, ha a Telekom részéről rendben, akkor a Telekomnak a "2003. évi. C. Hírközlési Tőrvény" valamint a Telekomnak a saájt ÁSZF-ben leírtaknak megfelelően a 0670-es Társszolgáltó felé kell továbbitani a hibát, a hiba kijavítás miatt. Álltalában ez az eset amit leírtál azoknál a számoknál szokott előfordulni amiket hordoztak egyik szolgáltatótól a másikhoz és a hordozás során az egyik szolgáltatónál nem jól lett berendezve a telefonszám.
 11. Azon a mibil telefonon, ahol csak tesztelted, távolítsd el az alkalmazást, utánna egy gyorsítótár ürítés a mibolin és újraindítás. Az esetek többségében ez segít, na mégsem akkor marad a 1414.
 12. Amit te keresel az: abuse@telekom.hu címen érhető el.
 13. PS4

  Hyvd fel ügyfélszolgálatoto és kérdezd meg.
 14. @SafranyFerenc86 Nálam a ** játszotta ezt el, a net szakadozott, csomagveszteségek voltak, a VOIP-s telefon is elment időnként vadászni. Kijött egy emberük, ránézett azt mondta ez szerinte, jó, 2 nap múlva kijött egy másik emberük az betett egy 9db-es csillapítótt, pár nap múlva kijött egy harmadik és azt mondta ki volt ez az okos ako ezt betette, kivette, ... ez így ment 6 hónapig, írtam az NMHH-nap és megbírságolták öket 50000 HUF + 50000 HUF, 1500000 HUF-ra, a hibabejelentések nem megfelelő szakszerű kezelése és a rendszeresen visszatérő hibák miatt. At ARWILL kft-nlé találtam én is ilyent: F csillapító tag, 75R, 5-2500MHz, -9dB, 1db F apa, 1db F anya. https://www.arwill.hu/termekek/csatlakozok/rf-koax/f/f-csillapito-tag-9db-265415/ Nem tudom milyen eszköz van nálad, de nálam ilyenkor nég elég sok T3 -al kacsolatos hibák is voltak, amikor az eszköz kérelmet küld a hálózati eszköznek hogy szintezés kérést kér. Ezt rendszeresen végzik az eszköz bizonyos idönként 6-8 óránként, a kérelemre a hálózati eszköznek válaszolnia kell a nálad lévő eszköznek, hogy milyen jelszinteket állítsanak be. Valószínúleg az eszközöd logja tle van "T3 time out error" bejegyzésekkel, mert a hálózati eszköz nem válaszol neki egy megadott időn belül, tehát nem tudnak jelszintezést szinkronizálni. A vonal meg rendben van-ra, megjegyezném hogy valószínúleg valamit a vonalon hegesztetttek, de ez nem egyenértékü az erősítők szintezésével.
 15. Ismerő a helyzet, ez azért van, mert az erősítő nincs rendesen beszintezve. Időnként ellenőrizni kellenne, főleg amikor valaki sorozatosan ilyen jellegű hibát jelent be. Nemek van 3db, 6db és 9db szűrőkből pár darab, mér a *****is korszkból, mert ott is ugyanez volt a hiba, de ott még a VOIP telefon is kiakadt a magas jelszintek miatt. Szóval 10db értek felett már torzítással kell számolni, ezért kell beállítani a jelszinteket. A gyártó álltalában +10db és -10db között garantálják a hibamentes müködést.