McBelaba

Tag
 • Tartalmak

  99
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

McBelaba a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag

Profil megtekintések

422 profilmegtekintés
 1. Szia! Én ezt használom már régóta és bevált: NoRoot FireWall https://apkpure.com/noroot-firewall/app.greyshirts.firewall Be lehet állítani az alkalmazásokat külön-külön, hogy csatlakozhat-e az internet-re, és az külön-külön állítható, hogy WIFI vagy MobilNet kapcsolatoto használhat-e, mindkettő, vagy csak az egyikat, illetve egyiket sem. Az alkalmazásnak a felső főmenüjében a jobboldali legutolső menüben látható az, hogy melyik alkalmazás mit csinált, illetve az is látható, hogy a blokkolt alkalmazás mit szeretett volna csinálni. Én azok a játékok miatt raktam fel, amik orrba-szájba reklámokat dobnak fel, egyszerűen ezeknek az alkalmazásoknak megtíltottam a WIFI és MobilNet használatát, a NoRoot FireWall-ban letyltottm őket. Pár kép az APP-ról:
 2. Végre valaki megmondta nekik, amit én már régóta szóvá tettem, de mindeki csak T-t védte. Ez a fórum nem a telekom hivatalos támogatását hivatott ellátni, csupán pár önjelölt polihisztor van aki megprobál a kitörölhetem tanácsaival megoldást adni, azokra a valós problémáékra, amiket máshol már évek óta megoldottak. Sajnos itt azt tapasztaltam, hogy akinek ezt nem tetszik, arro mennek ezekj a polihisztorok vamzerkodni a moderátohoz, és az meg valótlan tének alaján hoz egy igazságtalan döntést. A telekom nem róbert bácsi, üzleti kapitalista alapokon müködö profit orientált cég, csak az érdekli, hogy a befektetett pénzéért minnél többet profitáljon, az ügyfél az nem igázán érdekli öket. Ezt egy személyes email levelezésből saját tapasztalatomból tudom. Azt is kétlem hogy egy vezérigazgató ezért menjen el a telekomtól, mert állítólag ezekután mással akar foglalkozni, persze többmillás havi jövedelmet csak azért dob el magától, mert ő ilyen ...
 3. 4K

  Én a tablet-et kötöttem össze HDMI-vel egy 4K-s projectorral, azzal egész jó, csak nem árt elötte a falat fehérre tapétázmi.
 4. Egyszerű példa a minősgére: Szünetmentes tápegységbe gondozásmentes zselés-ólom akkuimlátorkból elég sokat lehet kapni, de azok mind "Méd ín csájna", nálam 2-3 év után sokszor az ilyen akku felpuffad és az oldala kireped, pld Panaszkodik Fijam, és társai. De amióta Yuasa akksikat vezsek csak kizálólag, azóta nincsenek ilyen problámáim az akkukkal, a Yuasa Europe cég, az egy Angliai cég, semmi sem gyártanak csájnában vagy csájnaijakkal. A csájnai akkuk jó esetben 3 évig ah bírják, most van 2-db 12V/7Ah ami már 4,5 éve van a szünetmentesekben és semmi bajuk sincs.
 5. Én is sok problémás hozzászollást tatláltam, nem csak itt, hanem más oldalakom is az IPTV-vel kapcsolatban. Eléggé bosszantó az, amikor az ügyfél fizet is a felvételi opcióért, és amikor az IPTV STB-nek fell kellenne venni az időzítőben bállítot adást, akkor éppen intenet-szünet van, esetleg karbantartás, vagy hálózatbővítés, no meg az IPTV STB éppen akkor romlik el. A DVB-C sokkal megbízhatótt, de ezt a Telekom elöbb-utóbb megszünteti, mert nincs belőle bevétele.
 6. Igaz régen volt ilyen mi is aranykártyások voltunk, aztán egyik napról a másikra megszüntette ezt a Telekom.
 7. internet

  A jelszintek ránézésre rendben vannak. Az IPTV és a net külön van, mármint az IPTV az egy belső hálózat, a kábelmodem nem ad IP címet a boxnak, ahhoz egy 10.x.x.x -es címet rendel a telekom. Ha a NET szskadozik, akkor azt a SageCom LOG-jában létni kell, erre utaló bejegyzés, pld connection is broken, stb ... Lehet a WiFi jel gyenge, vagy az a WiFi csatorna amit használtok túl zsúfolt, probáld meg esetleg egy másik WiFi csatornára allítani a routered.
 8. Ez akkor van, amikor az álltalad megadott adatok és az adabázisban lévő adatok nem egyeznek meg. Nálam a személyi igazolványom cseréje volt, a régi kártyás és az új már chip-es, és én is így jártam. Ilyenkor be kell menni személyesen egy üszi-be és kijávítják az adatbázisukban.
 9. Az üszi mit mond a 1414-ev vagy a 1430-on?
 10. Szia! Nálam otthon be van állítva a wifi a Samsung-okon, ha elmegeyek akkor az otthonira kiírja a beállítások wifi menü alatt, hogy "hatótávon kívűl", és ha van szabad wifi, akkor felkinálja azt. Ekkor rákattintok arra, és azt állítka be alapértelmezettnek. Ha hazajövök, akkor meg amit másholt talált arra írja ki ezt az üzenetet, ilyenkor a beállítások wifi menüben az otthonira kattintok és azt állítom lapértelmezettnek. Nézd meg a beállítások wifi menüben, hogy az otthoni amikor ott vagy az legye az alapértelmezett.
 11. És miért kell az okostévéhez 2db UTP kábel?
 12. Ha érdekel itt van egy példának: 85.66.148.226 , berettyo-cmts1.fibernet.hu
 13. Oke, akkor már jó. A gyorsítótár úrítés nálam a beállítások, tárhely, összes hely, gyorsítőtár adatok menűben van. Azt szoktam ilyenkor kiúríteni, majd lefuttatom a "cleaner Master"-t és kész is. Ha egy alkalmazást eltávolítasz, akkor a gyorsítótár adatai megmaradnak, ha ezeket nem csinálod végig. Ki próbálhatod, pld a GMail-t eltávolítod, majd nem űríted ki a gyorsítótárat, ezek után újratelepíted a GMail-t és a GMail beállításai alatt megnézheted, hogy az eltávolítás elötti beállítások megmaradnak. Ha eltávolítás után kiüríted a gyorsítótárat, makd ujratelepíted, akkor viszotn a alapbveállításokkal települ fel.
 14. A letöltés még így is nagyon a határéték manimumának a közelében van, a feltöltés még mindig magas inkább 40 közelében kellen lennie max. A 9 db-es csillapítóval a feltöltés érthező, mert ammenyit csillapit, annak betudható, hogy modemnek hagosabban kell kiabálnia. Télire meg vegyél még egy 9 db-est, habár ha azt beteszed, akkor a feltöltésnél a modemnek anniyra kiabálnia kell, hogy éjszaka nem tucc majd aludni tőle. És mi van a log-gal T3 -ra utaló bejegyzések vnnak benne? :-) UI: Én most készítek egy automatikus koax átkapcsoló cuccot, a neten értekeztem róla, 35 Mhz-től 1000 Mhz-ig müködik, a csatornánkénti csillapitás elnyomása (áthallás) -60 és -75 dB/mV között van. Ennek az lesz a feladata, hogy 2 koax jelét multiplexeli egy koaxra, a miérjére most nem térek ki, mert hosszú. Utánna néztem a neten és találtam olyan hibrid IC-t ami 20 Mhz-től 1000 Mhz-ig megoldja a vonali illesztést minkét irányban és beállítható a az erősítése automatikusra, referencia értékkel szintezve egy szintet kell beállítani és azt a szintet tartja beállíthatóan írányonként. A legnagyobb kihivás az árnyékolás megoldása, mert az egyész nyákot horgyanyzott acéll lemezekkel, egységenkény elválaszva árnyékolni kell már 1000 Mhz-es frekvenciáknál.
 15. Az lehet kontakt hiba is valahol a vonalon. A kábel azért törik el mert az olyan Törős kábel. Azt tudni kell hogy a KFÜ (Kábel Fenntartó Üzem) egy kábelhibánál, ami lehet beázás, szakadás, zárlat, idegen folyam, stb.. nem az egész kábelt cseréli, hanem szakaszolással és mérésekkel behatárolja a hibás kábel szakaszt és csak azt a szakaszt cserélik ki, ha ez egy régiótvaros kábel, akkor a hibás része ugyan kicserélésre kerül te a többi az marad a régi. Azér érdekelne, hogy van-e modem logjában T3-al kapcsolatos bejegyzés és ha igen akkor mi az.