McBelaba

Tag
 • Tartalmak

  112
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

McBelaba a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  3
  3

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

Profil megtekintések

721 profilmegtekintés
 1. Helló! Erről kicsit bővebben írnál privátban?
 2. Szia ! Adok 2 kontatot a Telekom-hoz itt megoldottak sok olyan problémát amire az üszi csak a vállát vonogatta. Privátban küldön a 2 elérhetőséget. Elküldtem privátban.
 3. A https://www.4everproxy.com/ próbál ki azzal mennie kell a ha a Magentázott Lilapacacache nélkül is.
 4. Csá! Nem home médiszervert akarok, hanem az érdekel, hogy a Telkom álltal adott HGW-k felismerik-e és kezeil-e az USB portkötött Ext2Fs, Ext3Fs, vagy Ext4Fs-re formázott háttértárakat, vagy pendrivokat. Az USB porthoz való hozzáférés a belső és a külsö hálózatról megoldható, de mivel a háttértár 4GB vagy annál nagyobb, ezért mindenképpen ExtFs valamelyik fornméátumát használnám, mert megbizhatóbb és gyorsabb. Gondoltam, mivel a HGW-k FW-jének alaja Linux kernel ezért esetleg kezelik. A STB-ok hiába Linux alapúak, csak NTFS és FAT32 formátumokat kezelnek.
 5. A G betúvel kezdődvel az a baj, hogy könnyú feltőrni a G-t és akkor reklamálhacc a G-nél, persze megvizsgélják, és mjd értesítenek, csak nemtudom min, mert akkor a G-n nem tudnak, mert egybe van a tárhely a mail, a fiók, és pld Y-s fiók is. Most már csak annyi a bajom, hogy 421-es hiba fogad, ha belépek FTP-vel mert nincs home directory, azt nem hozták létre. Amúgy meg ha pld felteszem az Apach-ot, akkor én is megoldhatnám, de a mostani tápok álltalában olyan 350-450 watt minimum, és monitor kikapcs, csak gép megy akkor is megeszik 250-300 watt-ot. Gondolkomo van egy NoteBook, lehet azt oldom majd meg nagyobb tárhelyeknél, mert annka a tápját bedugom és ha megy éjjel nappal, akkor sem fogyaszt annyit. mint egy Atom PC.
 6. Mivel mi a csomagot 2018 augusztusban váltottuk, tehát a 120Mb-os internetről (ami ugye megszünt) váltottunk a 100Mb-os otthoni netre, ezért ekkor még volt webtárhely és FTP tárhely. Akkor irok egy panaszt a Telekomnak, mert csak úgy simán sunyi módon lenyúlták a webtárhelyet és az FTP tárhelyet, mivel a 100Mb-os csomag 2018 augusztus közepétől van, akkor meg még voltak ezek.
 7. Sziasztok! Két kérdésem van: 1. Az otthoni internethez a Telekom álltal adott HGW USB-portja tud-e kezelni olyan háttértárólót (HDD, PENDRIVE, SSD, Stb..), amit Ext2Fs, Ext3Fs, vagy Ext4Fs-re formázok le? 2. 2018 agusztu közepén lejárt a hűségidőnk, addig Hoopá telefon és 120Mb-os internet vol. Ekkor csak úgy tudtunk 1 év húséget vállani (3 havi díj kedvezmény miatt), hogy a telefon hoppá plusz, és az internet 100Mb-osra váltottuk. Eddig még megvolt a webtárhely és az FTP tárhely, de kb 2-hete ez elktünt. A telekomot felhívta, és azt mondták, hogy ehhez az internethez már nincs webtárhely. Nem értem, hogy miért , mert 2018.90.11.-től van csak olyan módosítás, hogy az ezen időpont után kötööt új szerződs, vagy csomagválltás esetén nincs mát webtárhely. A telekom ÁSZF-jeit átnéztem, de sajnos a 2018 augusztusit nem tatláltam meg zat a mellékletet (mivel nicsn a weboldalon kint) hogy a 2018 agusztus közepén a 100Mb-os internethez pontosan leírva milyen egyébb dolgokat ad a Telekom, pld email.ek (összesen hány elsődlege, webtárhely, FTP tárhely) ? Üdb: Mc.Bélabá
 8. A sagecomnál nincs ilyen beállítás, ha kapsz mind IPV4-es és IPV6-os címet, akkor nálad is be van állítva d Dual Stack. Az IPV4-es bújtatatott IPV6 az a teredo.
 9. Vaószínűleg igen. A TP-Link oldalán megtalálod a beállítást.
 10. Te tévedtél el ! 2017 november óta rossz, Dula Stack az amikor min IPV4 és IPV6-os címet osztanak. Az IPV6-os cím nem teredo, hanem publikus IPV6.
 11. Ez a hiba akkor fordul elő, ha az internet kacsolat Dual Stack-es, vagyis IPV4 és IPV6 egyszerre van engedélyezve a szolgáltatónál. Addig nem is fogja megoldani a Telekom és azok a szolgáltatők, amíg ezt nem vizsgálják meg. Mivel a játék XBOX-ra van fejlesztve, ezért nem is fog müködni Dual Stack engedélyzése esetén. A telkom esetében ki kell próbálni, hogy a szolgáltató kikapcsolja a Dula Stack módót, vagyis csak IPV4 legyen engedélyezve, és akkor müködni fog. Gondolom utánna visszakapcsolják. Nem tudom kérhetik-e az ügyfelek, akiknél a Dula Stack ilyen hibát okoz, hogy kapcsolják ki álladóan. Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy a TP-LIN WR1043ND V4-ben az IPV6-ot engedélyeztem a WAN oldalon és IPV4 bújtatást állítottam be. Ha nem szükséges, akkor a LAN oldalon nem kell engedélyezni az IPV6-ot, ha viszont kell a belső hálózatnak is valami miatt az IPV6, akkor ha jól todom egy /64-es prefixből fogja osztani a WAN oldalon felvett IPV4-en bújtatott IPV6-os címet. Amúgy meg lehet harcolni a Telkommmal, mert szerintem nem fogja megoldani, mert neki nem érdeke az hogy pld 100000 előfizetőből 50-60 használja az ő halózatán ezt a játékot, neki mint üzleti vállalkozásnak ez nem érdeke, csak a profit érdekli, amit nem ezektől a játékokat használó felhasználóktől szed be.
 12. Azt nem tudom, hogy náled miélrt megy. Itt nálam volt SDagecom Fast386, azzal ment egésszen 2017 november elejéig, utánna nem volt jó. Erre telekom azt állapította meg, hogy modemet kell cserélni, és lecserélték egy EPC3829-re. De azzal sem megy a teredo. Nem rendszer függő, mert több rendszerrel Win és Linux, egyaránt nem ment. 1 hete teléepítettem frissen Win7-et de a teredo azzal sem megy, csak link lokál címeket oszt. Beteszek egy IPv6 routert és a fentikenben leírtaknak megfelelően beállítom azzal megy. Az érdekes az, hogy 2017 november eleje óta nem ment, azóta a DynDns -el si gondok voltak, de ezeket az IPv6 roputer megoldotta. Most válaszhatok hogy a router kezele a teredot IPv6-ot a tunellingen keresztúl (IPv4-en bújtatva), vagy natív IPv6-ot ad és azt osztja tovább a belső hálózaton lévő IPv6-os cuccoknak. Nem várok a Telekomre, mert ha ezt a hibát 1 év alatt nem tudták megoldani, akkor vagy nem értenek hozzá és nem tudják megoldani, vagy nem akarnak vele fogllakozni és letolják, mondván ott a natív IPv6 és miért kéne mellé teredo IPv6 .
 13. You Raggelt ! Ez már 2017 november óta nem müxik. Lásd itt, amit leírtam: Eccerű a hiba: A telekom 2017 November elején bevezette a Dual Stack-et (IPv4 és IPv6) azóta a MS teredo-ja nem müxik. Ezt a prolémát a telekom nem tudja vagy nem akarja kijavítani. Itt modemet is cseréltek egy másik tipusra, de azzal sem ment a terredo. Megoldásként és a következő tettem: - Kell egy Dual Stack-es ruoter, WAN oldalon engedélyezni kell az IPv6-ot protokol bujtatással (IPv4-en). - A Router LAN oldalán mindegy, hogy engedélyezitek az IPv6-ot vagy sem, ezután már rendesen müködnek ezek a dolgok. Csak arra nem tudnak válaszólni, hogy egy jól müködő dologba beletúrnak a fejlésztésre hivatkozva, és az ezzel okozott újabb hibájat lassan már 1 év eltelte (2017 november eleje) óta sem oldották meg.
 14. Szia! Én ezt használom már régóta és bevált: NoRoot FireWall https://apkpure.com/noroot-firewall/app.greyshirts.firewall Be lehet állítani az alkalmazásokat külön-külön, hogy csatlakozhat-e az internet-re, és az külön-külön állítható, hogy WIFI vagy MobilNet kapcsolatoto használhat-e, mindkettő, vagy csak az egyikat, illetve egyiket sem. Az alkalmazásnak a felső főmenüjében a jobboldali legutolső menüben látható az, hogy melyik alkalmazás mit csinált, illetve az is látható, hogy a blokkolt alkalmazás mit szeretett volna csinálni. Én azok a játékok miatt raktam fel, amik orrba-szájba reklámokat dobnak fel, egyszerűen ezeknek az alkalmazásoknak megtíltottam a WIFI és MobilNet használatát, a NoRoot FireWall-ban letyltottm őket. Pár kép az APP-ról:
 15. Végre valaki megmondta nekik, amit én már régóta szóvá tettem, de mindeki csak T-t védte. Ez a fórum nem a telekom hivatalos támogatását hivatott ellátni, csupán pár önjelölt polihisztor van aki megprobál a kitörölhetem tanácsaival megoldást adni, azokra a valós problémáékra, amiket máshol már évek óta megoldottak. Sajnos itt azt tapasztaltam, hogy akinek ezt nem tetszik, arro mennek ezekj a polihisztorok vamzerkodni a moderátohoz, és az meg valótlan tének alaján hoz egy igazságtalan döntést. A telekom nem róbert bácsi, üzleti kapitalista alapokon müködö profit orientált cég, csak az érdekli, hogy a befektetett pénzéért minnél többet profitáljon, az ügyfél az nem igázán érdekli öket. Ezt egy személyes email levelezésből saját tapasztalatomból tudom. Azt is kétlem hogy egy vezérigazgató ezért menjen el a telekomtól, mert állítólag ezekután mással akar foglalkozni, persze többmillás havi jövedelmet csak azért dob el magától, mert ő ilyen ...