McBelaba

Tag
 • Tartalmak

  128
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

McBelaba a fórumon

 • Rang
  Tudományos főtag
  3
  3

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  10+
  10+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  10+
  10+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  10+
  10+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

Profil megtekintések

812 profilmegtekintés
 1. Szia! Legegyszerűbben ezt pld egy sima 8cm-es 12v-os ventilátorral oldhatod meg. A ventillátor 12v-os tápját valahol elhelyezed és rákötöd a ventit, megoldható másképpen ellátva tápheszültséggel. Nálam 3-éve így megy a cucc, szerintem ha nem hűteném, már ronggyá egéett volna ebbne a melegben. Ismerődsőmnél egy SageCom cucc megpusztult, semmi életjelet sem adott, a ledek közül egyik sem világított. Kijött a szerelő és cserélte a cuccot, mondjuk a tápját nem, de szerintem a táppal együtt kellet volna cserélnie, mert mi van ha pld 1 hét múlva a táp is megpusztul? Érdekesége ennke az, hogy a lakásban klima van, ami folyamatosan tartja a 24 Celsius fokot a szobában, de a SageCom-ra az volt írra, hogy: Fabricated China ..., hát mondom nem csoda hogy nem bírt ki 1 évet sem a SageCom a szobában 24 Celsius fokon ha Kínában Fabrikálták össze ...
 2. Az IPv4 címedet érdemes lenne megnézni, hogy publikus IP vagy NAT-tolt IPv4 címet ad a telekomos hálózati egységnek. NAT-tol cím esetén is ezt a hibát adja vissza.
 3. Amíg müködik, addig ne foglalkozz vele, csak ha valamelyik szoplgáltatás hibás, akkor kell bejeléenteni. Amit még kipróbálhatzs, kikapcsolod és vársz kb olyan 10 percet, mejd visszakapcsolod. Esetleg ezt a ki és bekapcsolást még egy reset-tel kombinálva is kipróbálhatod.
 4. Nem dobják el, mert müködik. A telekom levelező szerverénél csak 15Mb lehet a csatolt féjl, itt meg annyi lehet a mérete, amennyi a memóri és szbad lapozóféjl mérte. 2004-óta ezt használo és müködik.
 5. Szia! Én az "ArGoSoft Mail Server Professional With IMap"-ot használom a saját gépen, nekem müködik, mert be van állítva a másodlagos SMTP port "Use Secondary SMTP Port" az alapértelmezett 587--re. Perszer ahhoz hogy ez müködjön, a távoli Mail szervernek nem csak a 25-ős SMTP portot, hanem az 587-es SMTP portot is tudni kell fogania, aza kell hogy támogassa és akkor minden müködök rendesen. Saját gépen a levelező programnak a 25-ös SMTP portoto kell megandi, és az "ArGoSoft Mail Server Professional With IMap" lekezeli, ha nem tud a 25 SMTP porton kommunikálni a távoli SMTP szerverrel, akkor az 587-es SMTP porton küldi ki az adatokat. A képernyő mentéseket csatolom.
 6. Budapesten vagyunk, a listában meg ez van: 2019. augusztus 13-án 09:00 és augusztus 13-án 14:00 között: Apc település egyes részein 2019. augusztus 13-án 07:30 és augusztus 13-án 15:00 között: Arnót település egyes részein 2019. augusztus 13-án 08:00 és augusztus 13-án 16:00 között: Diósviszló település egyes részein 2019. augusztus 13-án 08:30 és augusztus 13-án 16:00 között: Domaháza település egyes részein 2019. augusztus 13-án 08:00 és augusztus 13-án 16:00 között: Dunavecse település egyes részein 2019. augusztus 13-án 08:30 és augusztus 13-án 13:30 között: Pusztaszentlászló település egyes részein 2019. augusztus 13-án 10:00 és augusztus 13-án 16:00 között: Szuhakálló település egyes részein Akkot itt nagyon mellényúltak, vagy elhegesztettek valamit, mert a tervezett szerint köze sincs Budapesthez. Azért kösz. A Melóhelyemen a villanyszerelő annyira el volt tévedve, hogy a Szerverteren klima berendezését rákötötten szünetes bemenetére. A szünetmentes egy duplikált cucc volt, felválltava kapcsoltak egymás között bizonyos időközönkélnt. A klima is időzítve volt az is időnkénmt be és kikacsolt. Nyáron a nagy meleben gyakrabban és gondolom nagyobb terheléssel. Ennek eredménye az volt, elég gyakran a nagy melegben amikor elindult a klima, akkor a hálózatifeszültség lecsökkent, utánna meg lökött rajta egy és akkor meg felúgrott a feszültség. Ezt a szünetmentes meg túlfeszültségnek érzékelte és egyből lekalcsolt, nekünk meg szaladgálnunk kellet mindig a biztosítékot felkapcsolni és a szünetmentest és a szervereket újraindítani.
 7. Üdv.! Kábelmodem EPC3925, van internet 100/10-es internet és van a Line 1-es egy VOIP telefon. Ma 2019.08.13.-án 14-óra körül még jó volt, telefonáltam is róla. Később elmentem, majd hazafelé jövet kb 16:30-körül mobilról hívtam és foglaltat jelzett, gondoltam beszélnek. Később ismét ez volt a helyzetb 2 alkalommal is, ekkor mobilon csörögtem haza és monták, hogy a VOIP-s telefon teljesen süket. Hazajöttem megnézem a Cisco 3925-ót, és a Line-1 led kivételével minden oké, a VOIP telefon süket. Mobilról hívom a 1414-et, Wanda értetlenkedik, sokadik Igen válszt végre Wanda megérti, majd kapcsol a hibabejeletőhőz. Egy hölgy vette fel, és éppen mondani kezdem neki a hibát, amikor a Cico 3925-ön világítani kezd a Line-1, gyorsan odamegyek a telefon készülékhez és akkor már müködött. Mondom a hölgynek, hogy a VOIP-s telefon nem müködött, de közben megjavult, esetleg valami kartbantartás, vagy hiba nem volt-e, de nem tudott erről. Amikor még a VOIP-s telefon rossz volt az internet müködött, a 192.168.100.1-es IP címen a Cisco 3925-be belépve a Line-1 nél Disconnected volt. Én valami központi hibára gondolok, mert minden normális volt a Cisco 3925-ön kivéve a Line-1 Disconneted állapotát, ami olyan relytélyes körülmények elment vadászni, majd 1-2 óra múlva magátpl megjavult. Kérdésem az, hogyan lehet ennek utánnanézni mi volt hiba oka?
 8. intertnet sebesség

  Azért az még megér 1 próbát, hogy a hibabejelentéskor megkérdezed, hogy nem kapott-e SNR lock-ot a vonal. Amit én értek hozzá röviden annyi, hogy a külső modem (ez vanm nálad) és a beső DSLAM egység (ez bent van a központban) egy rövid kommunikáció során teszteli a fizikai DSL vonal maximális le és feltöltési sebességét, ha a tesz alatt valami zavar van a voplon, akkor amutomatikusan csökkenti az adataáviteli sebességet. Ez a csökkentett sebesség, nem áll automatikusan helyre, csak manuális beavatkozással állítható vissza a központban. Ezért javaslom telefonálj és jelents be újra és kérd meg hogy nézzenek rá, hogy van-e SNR lock a vonalon.
 9. Megnéztem, de ebben nem szerepel Budapest. Ezek szerint Budapest nem nyert semmit, még egy narancsszagú zsetont sem.
 10. Szia! Én is ezzel harcoltam, a megoldás a következő, ha csak link local címet kapsz: 2017. November elején megszünt a teredo.ipv6.microsoft.com szerver. 2017. December elejétől van helyette a win10.ipv6.microsoft.com szerver. Név: win10.ipv6.microsoft.com Address: 40.81.120.44 Aliases: trdovmssukwest.ipv6.microsoft.com.akadns.net, onpremwindows.ipv6.microsoft.com.akadns.net A helyes konfiguráció Windows esetében: netsh interface ipv6 set teredo client win10.ipv6.microsoft.com netsh interface ipv6 show teredo Üdv.
 11. Én néztem az NMHH oldalán, de ott régi adatok vannak. Pld azt honnan lehet megtudni, hogy egy vegyes hálózat esetén, ahol a központi egységig Optikai kábel és Koax is van, de a lakásokig már csak Koax van, mennyi az a sebesség amit Max adhatnak Fel/Le töltésben? Az is érdekelne, hogy a fejlesztés során, állítólag a lakótelepen a Telekom vagy álvállalkozója kiépíti a lakásokig az Optikai hálózatot, akkor milyen Fel/Le töltéseket lehet MAx igénybevenni. Régebben a 4betűsnél megszoktam a 100/100-at a feltöltés is lényeges, mert nem mindegy, hogy 5-15 perc alatt feltöltöm az 1-2 Gb-os videót, vagy 14-óra latt.
 12. intertnet sebesség

  Szia! HGW/ONT ki-be kapcsolása, áramtalanítása valóban szükséges. A csomagváltáskor álltalában csak az adminisztratív dolgok módosítása után az új scomagnak megfelelőre cserélik az eszkö konfigurációs állományt, de ezt csak abbna az esteben turja használni a nálad lévő HGW/ONT, ha áramtalanítod (kikapcsolod), vársz kb olyan 1 percet és újra bekapcsolod, ekkor az indítási folyamat során letölti az új csomagnak megfelelő módosított konfigurációs faéjt.
 13. Szia! Sajnos a Noki-ával az a baj, hogy Magyarországon nincs semmi support. Az értékét az is befolyásolja, hogy ha gond van vele, akkor az javíthatóü legyen. De a Nokia az egy eset, mert régen Nokia volt, majd megvette a Microsoft, utánna a Microsoft Noki része csödbe ment, és ekkor visszavásárolta a Nokia, de supprtrt és szervíz magyarországon nincs. Az email címre hiába írtam, megoldás nem született rá, ebből okulva Nokia cuccot ezetúl semmilyet nem veszek.
 14. Én egy Sony android-os készüléknél jártam úgy, hogy az automatikus szoftverfrissítés után nem csatlakozik fel arra a WiFi-s router-ra, amiről egyébbként a frissítést le letöltötte. Már mindent kipróbáltam, semmi sem segített, majd jó lesz a papírnehezéknek, mert azóta másra nem jó.
 15. Szia! Ez nem csak az IPTV-nél van így, hanem a DVB-C -nél is a műsorújság egy nagy röhely, ezt az ügyfélszolgálat azzal hárítja el, hogy nem ők állítják össze, hanem már így kapják. Érdekes a *****-nél jó a műsorújság a DVB-T/T2-nél a Telekom DVB-C -nél és IPTV-nél egyí sajátos Telekom állatal ősszeállított *****ség van. Ha érdekel, akkor adhatok privátban olyan kapcsolatoto, ahol ezt megoldják.