n0tr3adY

Tag
 • Tartalmak

  10
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

n0tr3adY a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
 1. sagemcom

  Menedzsment UPnP, IGMP v1/v2/v3, DNS-proxy, DHCP, NTP kliens, DDNS, Port trigger, virtuális kiszolgáló, DMZ, Rendszeresemény-napló
 2. sagemcom

  Üdv, újra itt vagyok. Korábbi postban már jeleztem egy problémát.. Azóta a 4. hibajegynél tartunk. 1x remote reset és profil újratöltéssel a tech support "megoldotta a problémát".. Utána splitter, egy hét múlva HGW csere egy magasan kvalifikált ... valakivel. Szerelőnek nem nevezném, mert szerinte ha megvan a sávszél, jó a net (40% pkt loss mellett). A 2-3 óránkénti szakadás megszűnt már, helyette teljesen random időközönként jelentkezik a probléma; mint kiderült, jelenleg a szomszédnál is ugyanez a helyzet. Egy időben mérve ugyanazt a csomagveszteséget produkálja a 2 HGW, kb 50-60 méternyi pózna/légkábel különbséggel. A heti hibajegy nyitogatáson kivül egyéb alternativa, hogy hozzáértő telekomos kezdjen el foglalkozni vele?
 3. sagemcom

  Rendben, köszönöm!
 4. sagemcom

  Ha nem gond, ezt szakértelem hiányában meghagynám a Telekomos kollégának. Miként tudnék hibajegyet nyittatni erre?
 5. sagemcom

  Bocs, pótolom. Normális esetben az a pár perc nem zavarna, ennyi hibalehetőség nálam belefér, de manapság inkább itthonról dolgozok, így viszont nagyon gáz a szakadozó kapcsolat.
 6. sagemcom

  Üdv, 2-3 óránként 1-5 percre (random időtartam, 70%+ pktloss ) megszakad a net. Kérdésem lenne, hogy ezek a vonali értékek megfelelőek? Próbáltam lejelenteni hibára ezt a szakadozást a 1414-en, de az automata mérés szerint rendben van a vonal. Lassan 1 hónapja tart. Szomszédomnál szintén telekom van, nála semmi probléma (szerinte a jelszintek nagyon nem jók, én meg nem értek hozzá).
 7. sagemcom

  Akkor marad az aktuális ip., ha más megoldás nincs. Köszönöm a felvilágositást
 8. sagemcom

  Ezt próbáltam én is. kivánt ip : 110 volt, aktuális dhcp-s ip 19. Add gomb után 192.168.0.24 ***STATIC IP*** lett az eredmény, viszont a listából már eltávolitani nem tudtam. Mindegy, holnap újra meglátogatom apóst, és nekifekszek még egyszer. Illetve egy kérdés : ip pool-t 2-től 100-ig terjedő tartományra állitani, NAS és IP kamerák 101-től saját fix ip-vel; ez működőképes lehet?
 9. sagemcom

  Köszi a választ Igen, pontosan itt próbáltam ip-t foglalni (annyi különbséggel, hogy nálam a második sor nál mac+ip nincs semmi még listából kijelölve se, se kézzel megadva a mac / ip address-t).
 10. sagemcom

  Üdv, Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Apósomnál adott egy ilyen jószág; HW : 1.0, linux 2.6.3, 3.97_MAGYAR. A következő a setup : sagemcom (dhcp on, wifi on, 1 iptv fut róla, alkalmasint wifi-n laptop), kábellel lan-lan összekötve egy tplink archer-rel (dhcp off, wifi, guest wifi stb). A hálózat tökéletesen működik, egyetlen problémánk van csak : NAS és IP kamerák miatt kellene mac address reservation / ip reservation ezeknek az eszközönek, amit a sagemben szeretnénk beállitani. Viszont erre semmiképp nem tudom rávenni; a megadott IP helyett a soron következő üres IP-re teszi ***static ip*** jelzéssel; illetőleg az ip release se működik (a kijelölt eszköz helyett a dhcp client listában lévő utolsó eszközt dobja le). Tudtok valamit javasolni? Köszönöm.