Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Api1977

Tag
  • Tartalmak

    17
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

1321 profilmegtekintés
  • btz

Api1977 eredményei

Tudományos főtag

Tudományos főtag (5/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. Api1977

    KAON AR1344 Mesh WiFi hálózati hiba

    Szia! A12-n és A52-n andoid13, Redmi9-andoid12, Honor10-android10.... szóval vegyes felhozatal, de ugyanaz a probléma minden mobilnál! Eléggé tanácstalan vagyok!
  2. Sziasztok! Már jó ideje küzdök az alábbi hibával: Wifi hálózatot eldobálja a Mesh rendszer! Alapadatok: NET: 1000/1000 optika Modem: Sagemcom F@ast 5655v2 (WiFi része kikapcsolva) Mesh router: KAON AR1344 (2 db) Mindkettő LAN-on kapja a hálózatot a Sagemcomból. Elhelyezésük: 130 m2 családi házban, földszinten. Az épület 2 végében, de a jeleősség elegendő. Mindkét router látszik minden helységből... Vezetkékesen kapcsolódnak a modemhez. viszont... Eddig sem távolról, sem pedig helyszíni kiszállással nem tudták a Telekom szakemberei megállapítani, miért dobják el random jelleggel a Wifit a mobiltelefonok... Leginkább akkor észleljük ezt amikor egyik routerről át kellene állnia a másikra a mobilnak és ez helyett egy "kis gondolkozás" 8-10 sec az átállás helyett visszaáll mobilnetre a telefon.. Majd teljesen véletlenszerűen vagy rácsatlakozik a közelebbi routerre vagy pedig marad mobilneten... Én úgy gondolom egyik verzió sem természetes! Pl. nem tudok úgy videóhívást intézni, hogy a lakásban sétálás közben ne dobjon le a hálózat. Az érdekes az hogy bizonyos esetekben jól működik (vagy csak nem veszem észre a le/fel csatlakozási hibát...). Sokszor csak azt veszem észre, amikor ránézek a telóra, hogy már megint mobilneten van, pedig a wifi jelerősség az egész lakásban szinte 100%. Kaptam én már olyan magyarázatot is, hogy lassú/gyenge/régi a mobiltelefonunk stb., de a családban 5 mobil produkálja ugyanezt a hibát. (Samsung A12, Samsung A52, Redmi 9, Redmi 9C, Honor10). További kérdéseket megelőző információ: A Mesh hálózaton a 2,4 és 5 Ghz szét van választva külön névvel. Mindkettő hálózaton jelentkezik a hiba. A szakértőket kérdezném, hogy mit tanácsolank? Mi lehet a hiba? Mit tegyek? A Telekom nem akarja cserélni a KAON routereket, mert szerintük ezek műszakilag megfelelőek... Köszönöm!
  3. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    @btz Sok mindent én sem értek... egyszerűen annyi mindent kipróbáltam már, és annyi módon összekötöttem már mindent mindennel, hogy már csak a "nagy számok törvénye" alapján is működni kellett volna valamelyik módon a rendszernek... de sehogy sem jött össze. Ez számomra már olyan mértékben frusztráló, hogy lehet inkább feladom. Nem értem, hogy aminek általános rend szerint működnie kellene, miért nem működik. Pedig van egy nagyon minimális "hozzáértésem" e témához még ha ez jelen esetben nagyképűnek is hangzik. Kipróbáltam azt is amit utoljára írtál. Fix IP az STB-k nek, ha a fő-router a gateway, akkor semmi, ha az ONT, akkor meg DNS szerverhez akar csatlakozni... Kezd elegem lenni, talán egy szakembert kellene hívnom, aki vagy elöntené, hogy melyik eszközben van a hiba vagy rámutatna arra, hogy én hol rontottam el akármit is. Apropó, nem tud valaki Kecskeméten szak értőt/segítőt találni? Köszi mindent!
  4. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    @btz A fő-routeren eddig is be volt kapcsolva az IGMP az al routeren pedig IGMP bekapcsolás után sem változott semmi. A direktben ONT-re kötött STB továbbra is lassú és csatornaváltásoknál akad. Az al-routernél szintén max 8 másodperc egy csatorna nézhetősége utána kifagy. De ezek is csak akkor működnek, ha az ONT-ben a DHCP be van kapcsolva. Ha a DHCP ki van kapcsolva az ONT-ben, akkor az STB-k nem is kapnak IP címet. Az STB kiírja, hogy keresi/kéri, majd nem kap és annyi... leáll a betöltése. Azt még megpróbálom, hogy kézzel állítok be statikus IP-t az STB-knek, de majd csak holnap... Ide miket kell majd beírnom? Én adjak neki IP-t (pl.: 192.168.1.4 és 5) A gateway mi legyen, ONT címe? DNS is kér, az mi legyen? Az alhálózati maszk, gondolom 255.255.255.0
  5. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    @btz Először egy rövid kitérő a tegnapihoz: Amikor a portforwarddal küzdöttem, én sem a kliens tesztelőjére hagyatkoztam, hanem erre: https://portchecker.co/ és sajnos amíg az ONT volt csak, nem is működött a port nyitás, viszont amint az új Tplink router rendszerbe áll PPPoE kapcsolattal, azonnal ki tudtam nyitni a szükséges portot... Na most vissza a problémámhoz. Hol is kezdjem... Megcsináltam mindent úgy ahogyan írtad. Sajnos még sem működik a rendszer. Részletezem: A tegnap rajzolt ábra szerint kötöttem be az eszközöket. Természetesen a javításodat is beleértve. Első körben a DHCP kikapcsolva az ONT-n és az Al-routerben. Eszköz IP címek: ONT: 192.168.1.1 Fő-router: 192.168.1.2 Al-router: 192.168.1.3 Fejlemény: Internet van mindenhol a számítógépen, mobilon, stb. IPTV Nincs, azt írják az STB-k, hogy sikertelen csatlakozás, nincs Internet. Gondolom nem kapnak IP címeket. Megj.: az egyik STB direktben az ONT-re van csatlakozva, a másik a ház túloldalán az Al-routerből kapna jelet. Ha az ONT-n visszakapcsolom a DHCP-t akkor lesz IPTV-m, viszont kb 8 másodperc után kifagy minden csatorna az Al-routerből leágazó STB-n. Az ONT-be csatlakoztatott STB-n tovább mennek a csatornák, viszont minden váltáskor 3-5 másodpercig kifagy a csatorna majd lassan meg-meg állva elindul az adás az adott csatornán. Továbbá rettentő lassúvá válik az STB reagálása, ami főleg a különböző IPTV-s online dolgokban mutatkozik meg leginkább (videotéka, felvétel, stb.) Ez csak akkor szűnik meg ha az ONT-ből kihúzom a LAN-LAN csatlakozást, ami a Fő-routerrel köti össze. Innentől kezdve nem fagyogat a csatornaváltáskor és villámgyors lesz. Próbából a Fő-routeren is kikapcsoltam a DHCP-t, a helyzet akkor is ugyan ez maradt. Eddig jutottam. Szerinted hogyan tovább? Csatoltam képeket a routerek setup-jairól. Hátha segít.
  6. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    @btz Továbbra is köszönöm a segítséget, holnap ismét nekifutok, ma már a család nem respektálja tovább ezt a tevékenységemet. @Kalimera Az az igazság, hogy ennek a Sagemcom ONT-nek a portforwardingjával nem csak én, hanem a Telekom online segítsége sem boldogult. Egyszerűen az eszköz nem nyitotta ki akármilyen portot is állítottam be neki. A torrent kliensben ezért csak passzív voltam. Az online support is amelyik sikerdíjazással dolgozik is kb 30-40 perc után feladta a küzdelmet. Pedig távoli eléréssel iranyitotta a gépem. Majd felvett az estről egy hibajegyet, hogy rossz az eszköz. Ezután a kiszálló szervizes annyit mondott, hogy ne is küzdjek ezzel az eszközzel, mert ezeknek a szofvere rossz és nem lehet vele direktben forwardolni, csak ha PPPoE-re kapcsolom és egy jobb routerrel betárcsázva, azon állítom be a szükséges portokat. Így működik is a portforward és aktív vagyok, de ettől függetlenül jelenleg már azon ügyködnék, hogy a ház távoli helyiségeiben is tudjak vezetékes netet osztani az ottani eszközeimnek. Tudom, hogy bonyolult vagyok és a legtöbben nem is foglalkoznának ezzel, de én a csekély tudásom ellenére is szeretnék egy minden igényt kielégítő hálózatot kiépíteni/beállítani.
  7. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Csatoltam egy rajzolt fotót a rendszerről amit összeraktam... Szerinted hol a hiba? Továbbá a következőket tapasztaltam: Ha az ONT-ben a DHCP-t kikapcsolom, azonnal megszűnik az IPTV szolgáltatás (eszköz újraindítás sem segít). Az STB az áramtalanítás után kap IP címet (legalább is ezt írja a TV képernyőn), de az adás nem indul meg. A net működik a Számítógépen (az al-routerre kötve), de IPTV nincs. Pedig az eszközök LAN címeit az ajánlásod alapján állítottam be, minden eszköznél külön-külön. ONT: 192.168.1.1 FőRouter: 192.168.1.2 AlRouter:192.168.1.3 Az al-routernél próbáltam a bejövő UTP kábelt mind a LAN, mind pedig a WAN portba csatlakoztatni, de egyik megoldással sem működött az IPTV. Net is csak akkor volt, ha a WAN-ba csatlakoztam. Nem értem... ez csak nálam nem akar összejönni, vagy lehetetlen dolgot próbálok összehozni?
  8. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Köszönöm... Komolyan mondom, ezzel a "kínlódással" amit itt művelek a routereimmel meg ezzel a hálózattal, a segítségetekkel több infót és tudást gyűjtöttem be mint az eddigiekben bármikor. Köszönöm még egyszer. Holnap veszek még UTP kábelt és megcsinálom amit írtál.
  9. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Ahh, köszi. De, ha ez modem üzemmódban van passthrough-ban, akkor hogy kapcsoljam ki benne a DHCP-t? Ez az eszköz ugyanúgy oszt IP-t ha csak modemként dolgozik?
  10. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Bocsi a Láma kérdésért, de az ONT alatt az Sagemet érted?
  11. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Huhh köszi! Rajzoltam már egy "Móricka" rajzot az előbbihez, de akkor holnap csinálok egy kulturáltabb ábrát is...
  12. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Igen, de pont ez nem jöhet nekem számításba, ugyanis 1 db UTP kábel (a falban 1 db UTP kábel van behúzva) megy a TV-hez a ház egy másik emeletén és ezen kellene a netnek és az IPTV-nek is mennie, majd az STB előtt egy 2-es számú ún. al-routeren/switch-en elosztani a jelet a számítógép és az STB között. Ez az ami nem megy, jelenleg, sajnos...
  13. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Éreztem, hogy valami ilyesmire gondolsz... Egyébként, ha az al-router/(switch) setupjában az egyik szabad LAN-t IPTV-re állítom, még az IP címet sem tudja az STB-nek kiosztani. Egyébként a fő-routerem LAN4-es portjában van az UTP kábel, viszont a másik emeleten lévő al-router/(switch) (ami osztaná az egyetlen kábelen érkező jelet az STB és a számítógép fellé), akkor így nem működik a net. Mert a fő-routerben csak IPTV jelet engednék ki a LAN4-en... Ez a gond!
  14. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Kedves Roli82! Tehát, a fő-routerben bekapcsolom az IGMP Snooping-ot, az al-routerben pedig azt a LAN portot, ahová az STB csatlakozik IPTV-re kell állítani? Kipróbálom... Köszönöm.
  15. Api1977

    IPTV + NET routeren keresztül

    Kedves btz! Kipróbáltam amit legutóbb írtál, és bár mindékét routerem IGMP képes, továbbra sem működik az IPTV a nettel együtt. Az alhálózatokat megszüntettem. Az al-router, switch üzemmódban a netet átengedi, de az STB nem veszi az IPTV-t. Az STB bejelentkezik, az IP címet megkapja, de a TV adás nem jelenik meg csak az a szép "rózsaszínes háromszögmintázat". Lehet én nem állítok be valamit jól ezért csatolok még 1-2 router setup fotót az IGMP beállító menüről, kérlek ha nem nagy kérés nézz már rá légy szíves és előre is megköszönve várom segítő tanácsaidat. A zöld az al-router (switch) a kék a fő-router. Köszönöm!
×
×
  • Új...