Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

anonymus

SUPERUSER
 • Tartalmak

  5483
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Blogbejegyzések, amit anonymus posztolt

 1. anonymus
  Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.
  Specifikáció:
  EuroDOCSIS 3.0 DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible. 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding. 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó. Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására). WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band Full Capture 1Ghz tuner DLNA 1.5 DMS alkalmazás. IPv4 és IPv6 támogatás. Szülői felügyelet. Magyar - Angol menü Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 
  Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

  Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.
  Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.
  Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek. 
  V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.
  Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 
   
  Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:
  -Számos új funkció
  -Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni
  -Fon
  -Számtalam hibajavítás
  -Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+
   
  Sagemcom GYIK
   
  Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.0 
   
   
  Köszönöm a figyelmet, Anonymus.
 2. anonymus
  Dupla router beállítás
  Lakossági előfizetőként most már csak Home Gatewayt kapunk, ez a állat fajta egy három funkciós eszköz modem router és switch így egyben. A nagy probléma csak az hogy nyertünk egy dupla natolást. Francnak nem hiányzik, kívülről befele haladva T-s HGW oszt nekünk egy 192.168.X.X címet e mögött, a mi routerünk is oszt egy hasonló címet. Ez után a mi gépünk meg nagyon nem lát kifele semmit. Ami gond ha üzemeltetünk bármilyen szolgáltatást aminek kell egy port nyitás.   Torrent, NAS, VPN, FTP, online játékok stb a lista hosszú rengeteg ilyen van. 
  Kábelnet előfizető vagyok
  Ha nincs iptv előfizetésed és mellé Cisco EPC3925 vagy Sagemcom F@st 3686AC HGW nálad. Akkor a 1412 felhívása után kérhetsz bridge módot. Ez a legszebb legtisztább megoldás, ilyenkor eszköz 1-es sorszámú csatlakozójára elég egy utp kábelt kötni, másik felét saját routerünk wan portjára és meg is vagyunk.
    Van iptv előfizetésem: Saját routerben akkor ki kell kapcsolni a dhcp servert és az egyik lan lábára kötni az utp kábelt. Ilyenkor fontos módosítani azt a címet amin eléred. Tehát ha a saját routert a 192.168.0.1 címen éred el és  a T-s HGW-nek is ez a címe, akkor a saját routered nem fogod elérni. Ezért célszerű módosítani egy másik címre.  Illetve a T-s eszközben célszerű egy statikus címgofalást csinálni és dmz be rakni azt a címet amit ki osztott, a saját routerünknek. Xdsl előfizető vagyok
  Speedport W724V esetén van PPPoE Passthrough pipa be. Ezután saját routerrel hozhatjuk létre a PPPoE kapcsolatot.  Optinet előfizető vagyok
  Ha tudja a HGW PPPoE Passthrough funkiciót akkor ugyan az a teendőnk mint az Xdsl előfizetőknek. Wifi sebesség és egyéb tippek
  Vezeték nélküli hálózatoknál gyakori tünetek. Sebesség csökkenés, magas ping megbízhatatlan szakadozó kapcsolat. Gyenge jelszint ház másik felében alig vagy egyáltalán nincs kapcsolat. Számítógépre inSSIDer, androidos eszközökre Wifi Analyzer  programokat tudom javasolni.  Környezetünkben lévő vezeték nélküli hálózatok felderítésére. Nézzünk is meg egy képet ehhez kezdésnek. 

  Jól látszik hogy azonos csatornán van, az én wifi hálózatom HG520b és egy másik. Amennyiben lehetőség van rá próbáljuk szabad csatornára átenni. Esetünkben 9-13 között bárhol. Ez megoldhatja a wifi szakadásokat sávszél gondot.  
  Mindezek mellet számos hgw/router bele hallgat a rádiós közegbe, hogy melyik csatorna lenne a legjobb.  Sajnos ez is okozhat problémákat. Nagyobb sebességet tudunk elérni ha 40 mhz width re állítjuk a csatorna szélességet. 
  Iptv  alternatív bekötése 
  Talán hat éve már hogy T Iptv szolgáltatás elindulása mellet tette le a voksot, amivel xDsl és Optinet hálózaton is nyújthat tv szolgáltatást.  Ez alapjáraton nem lenne akkora gond, de  valljuk be oké mégis gond több okból. Nézzük a T álláspontját adok egy HGW-t amiből közvetlen útvonalat húzok a set top box-hoz utp kábellel és kész. Ez jó mert egyszerű és egy  kisebb kvalitású szerelő is meg tudja csinálni, viszonylag olcsón és kvázi hiba mentes megoldás. De valljuk be ez nem mindenkinek jó, vannak pöpet nagyobb igényű felhasználók akik teszem azt integrálni szeretnék egy meglévő hálózatba az iptv-t.  Ehhez  elhoztam most pár szituációt, ami a közösségi média felületein többször szembe jött velem.
  Egy utp kábel van a szobában, amire már rá van kötve a birodalmi lépegető. Nem akarok több kábelt nem is fér el stb
  100Mbps-on működik a  a következő megoldás ami elég egyszerű. Szét bontjuk a 8 eret 1,2,3,6 vagyis a sárga fehér, sárga, zöld fehér, zöld ereket kell jó helyre kötni. Majd a fennmaradó ereket 4,5,7,8 ugyan ezekre a helyekre kell bekötni csak egy másik csatlakozón. De ha nem akarunk ezzel szórakozni vegyünk két darab y utp osztót két toldót és kb 2000 Ft-ból meg is úsztuk.
                                                                                                                                          Forrás IT café
  Nem akarok kábeleket mert fúrni faragni kéne vezeték nélküli megoldások híve vagyok. 
  HGW és a Iptv beltéri egység közt egy vezeték nélküli hálózatot kell létre hozni. Ennek a hátránya hogy átviteli minőség messze alul maradhat a többi megoldáshoz képest, helyszíni felmérésé szükséges hozzá. Előnyei közé sorolható minimális szerelési munka, később könnyen áthelyezhetőek a végpontok.
   
  Vasbeton házban élek és különben is veszélyes az egészségemre és nem akarok kábeleket. 
  Semmi gond powerline azaz plc adapter lesz a számodra egy jó megoldás.  Történet két végére kel egy egy adapter ami a meglévő, elektromos hálózaton továbbítja az internetet. Viszont olyan formában hogy a szomszéd erre nem tud csatlakozni ami jó.

   
  Van már egy meglévő csillagpontos koax hálózat a lakásomban. Nem akarok több kábelt, fúrást faragást. 
  Eoc technológia használata javasolt.  Meglévő koax hálózaton kerül továbbításra az iptv szolgáltatás, ami minimális többlet költséggel jár. Viszont nem fogyaszt áramot ami valljuk be jó dolog.  Ennek a megoldásnak hátrányaihoz sorolható talán az hogy, fix végpontunk lesz és nem lehet olyan könnyen A-bol B-be vinni.                                                                                                                                   Forrás: www.telekom.hu
  Alternatív vezetékezési lehetőségek iránti igényt, szerződés kötéskor de legkésőbb létesítéskor jelezni kell. De jobb ha szerződés kötéskor kerül jelzésre, nem biztos hogy lesz minden szakértő kollégánál a kocsiban eszköz.  
  Eszközök
  Cable Vision EOC-IN:
  egy összegben: 4 440 Ft Telekom TV előfizetőknek 3 havi kamatmentes részletre (THM 0%): 1 480 Ft Technicolor TG234 WiFi Bridge:
  egy összegben: 16 900 Ft Telekom TV előfizetőknek 10 havi kamatmentes részletre (THM 0%): 1 690 Ft D-Link DHP-P509:
  egy összegben: 11 900 Ft Telekom TV előfizetőknek 10 havi kamatmentes részletre (THM 0%): 1 190 Ft  
  Mit tehetek áramszünet esetén ?
  Xdsl előfizető vagyok
  Szerencsés vagy elég egy szünet mentes tápegységet vásárolnod, és pillanatnyi vagy huzamosabb áramszünet alatt is aktív internet kapcsolatod lesz.  Ennek az a egyszerű oka hogy DSLAM és közted nincs olyan hálózati elem ami külön áramot igényelne. Továbbá azért is hasznos mert így elkerülhetjük snr lock-ot, ez annyit jelent ha megszakad a kapcsolat előfordul hogy a DSLAM kisebb sebességre vissza tesz minket. 
  Optinet előfizető vagyok
  Szintén szerencsés vagy, mivel az optikai hálózat egy nagyon egyszerű passzív hálózat. Így áramszünet esetén neked is segít egy szünet mentes tápegység.
  Kábelnet előfizető vagyok
  Nem vagy szerencsés előfizető  , vehetsz szünetmentes tápot viszont esetek nagy többségében nem jelent megoldást ez neked. CMTS szünetmentes árameltátása megoldott eddig pipa. Viszont az Onu szünet mentes ellátása nem megoldott, ez nem csak a T-nél van így.  Ha ez nem kap áramot akkor utána következő hálózat se.  Akkor lehet megoldás ha CMTS  Onu páros rendben van és egy lokális áram szünet van ami előfizetőket érinti csak. Volt erre Amerikában próbálkozás sőt Cisco gyártott is akkumulátorral ellátott modemet. Viszont ezek DOCSIS és nem EuroDOCSIS szabványosak voltak. 
 3. anonymus
  Koaxon natolnak ?
  Nem koaxon nem naolnak. 
  Port nyitás
  Belépés után haladó port továbbítás fülön. 

  Elfejtettem a Wifi jelszót
  Ha az oldalsó matricán lévő adatokkal nem tudsz csatlakozni, mert már átírtad a jelszót. Akkor a 192.168.0.1 oldalon belépés után, a vezeték nélküli fülön. A biztonsági kulcs mutatását ha be pipálod utána látod a jelszót.
  Elfeljtettem a belépéshez szükséges jelszót. 
  Hgw alján vagy hátulján találsz egy süllyesztett gombot. Azt kell nyomva tartanod kb 30 másodpercig, utána újraindul és az oldalsó matricán lévő jelszó lesz ismét érvényes.
  Mik az aktuális publikus szoftver verziók ? 
  Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.0 
  Mi a különbség a F@st 5655V2 és a Sagemcom F@st 3686ACV2  közt, illetve csereszabatos ?
  Egyik koaxos a másik optikai Hgw, egyáltalán nem csereszabatosak nem tudják egymást kiváltani.
  Van egy saját VPN szerverem vagy egy VPN szerverhez szeretnék kapcsolódni, minden jónak néz ki mégsem működik. Mit tehetek hogy működjön?
  Minden VPN kapcsolat működik a HGW-en keresztül, ha a "Haladó/Opciók" menüben a PPTP Passthrough és IPSec Passthrough" be van kapcsolva.
  Bridge mód hogy vehető igénybe ? 
  1414 felhívása után kérhető, amennyiben nincs iptv előfizetésed. 
  2,4 Ghz 40 MHz mért nem müködik ?
  Akkor nem müködik csak ha a rádiós közeg túl szennyezett,  két beállítási lehetőségünk van 20MHz és a 20/40MHz. 
  Mikor érkezik új FW ? 
  Erre pontos egzakt választ mint pl holnap, nem fogok tudni adni.  Szoftverfrissítés elindulása után elkel telnie egy kis időnek míg mindenkihez eljut. 
  Nem tudok csatlakozni a nyomtató szerverre, ez mért van? 
  Régi Cups szerver fut a Sagemcomon, ez okozza a gondot nem kompatibilis már az újabb nyomtatókkal.
  Mi a különbség a V1 és V2 verzió közt ?
  Új kisebb készülékház újragondolt nyák, ezeknek köszönhetően kisebb méret és jobb hőleadás kevésbé melegszik. Wifi összességében jobban teljesített nálam, de ez nem törvényszerű.
  Hogy zajlik a szoftverfrissítés, kérhetem egyedileg ?
  Nem kérheted egyedileg, központilag állítják be küldik szét stb. Nincs jelenleg kényszerített frissítés, tehát a következő újraindítás után töltődik le az új szoftver ez kb 2-3 perc. De csak abban az esetben ha már nálad is elérhetővé tették.  Viszont a Sagemcom TFTP szervert használ így hamar ás fájdalommentesen megvan.Szoftver tesztelésbe alkalomadtán bevonásra kerülhetnek  előfizetők is. Ezek az alkalmak ha vannak, előre meghirdetésre kerülnek. 
  443-as portal mi a helyzet ?
  443 nem használható, Sagem távoli https eléréséhez van fenntartva 
  Állapot / Kapcsolat fülön mik a megfelelő paraméterek ? 
  Teljesítmény oszlopban 0-hoz közeli értékek a legideálisabbak. De -15 és +15 közt nincs semmi gond még.  SNR 35 és 45 közt változóan bármi lehet. Visszirányban  a teljesítmény 3-4 csatorna esetén maximum 51,  6 csatorna esetén 2 vel kevesebb. 8 csatorna esetén már 3-al, és még semmi tartalékkal nem számoltunk. 
   
   
  Sagemcom F@st 3686AC egy új remény
   
   
 4. anonymus
  A www.sat.hu  ezzel járult hozzá az új iptv központhoz Budapesten.  Hwsw értékelő cikke mely bemutatja a kezdetet és a jövőt.
   
  Van egy pár  videónk is mindezek mellé
   
 5. anonymus
  Telekom jóvoltából itt járt a Belkin F5l174, névre hallgató vezeték nélküli billentyűzet tok. Webshopban iPad mini verzió található meg jelenleg, online vásárlás esetén egy összegben 35,910 Ft.
   
  Külsőségek
  Kívül egy puha tapintású masszív műbőr felület fogad, kinyitás után pedig fekete szövet filc. Ami sajnos könnyen koszolódik, összegyűjt minden hajszálat porszemet. Masszív angol kiosztású billentyűzettel találkozunk továbbá, ez senkit ne csüggesszen pár száz forintért lehet matricát venni. Tokunk jobb oldalán található egy micro usb csatlakozó, akkumulátor töltésére.  Mind ezek mellet egy on/off kapcsoló, bekapcsolt állást egy szolidan villogó led jelzi.  
   
  Táblagépünk és a tok közt bluetooth kapcsolattal történik az adatátvitel, egyszer elég párosítani a két eszközt.  Ezek után minden alkalommal egymásra találnak, tokot hagyhatjuk bekapcsolva. Mivel a gyártó szerint adott idő után elmegy aludni. Átlagos felhasználás mellet elég havonta 1-2 alkalommal tölteni. Billentyű kiosztás "férfias lett" könnyen elérhető minden gomb, akár vakon való gépelés mellet is. 
   
  Végszó
  Összességében a toknak köszönhetően vastagabb és nehezebb lesz szeretett Tabletünk.  Ezt vagy megszokjuk vagy hamar megválunk a toktoll.  Külön tetszett mágnesek elhelyezése, amik meggátolják hogy véletlenül ki nyíljon a tokunk. 
  Összességében a toknak köszönhetően vastagabb és nehezebb lesz szeretett Tabletünk.  Ezt vagy megszokjuk vagy hamar megválunk a toktoll.  Külön tetszett mágnesek elhelyezése, amik meggátolják hogy véletlenül ki nyíljon a tokunk. 
 6. anonymus
  Lars & Ivan Dac vagyis más szavakkal ez egy külső hangkártya.   Ennek segítségével szebb hangzást érhetünk el, ami plusz jó pont benne a némító és hangerő szabályzó gomb.  DAC-Fire könnyen csatlakoztathatjuk, telefonunkhoz laptopunkhoz.  A DAC-FIRE 96k/44.1KHz és 16/24-bitre képes ezek mellet,  támogatja a Flac, wav, aiff formátumokat. Driver nem szükséges azonnal használható, viszont iPhone esetén egy átalakító kábelre lesz szükségünk.   Elengedhetetlen tartozik mellé jó minőségű zene és egy jó füles. Beépített mikrofont tartalmaz a voip hívásokhoz.  Eddig bő két napot töltött velem a dac, reggel egyetemre menet jövet, szkeptikus vagyok az ilyen kütyükkel de nekem bejön.  Magyar nyelvű használati útmutató, árat tekintve jelenleg 30.000 - 40.000 Forint közt mozog. Meglátjuk majd a Telekom milyen árcédulával hirdeti meg ha bekerül a kínálatba. 
   
  Sony XBA-H1
  Hamarosan
   
 7. anonymus
  Ahogy a címből adódik nos nem akarok senkit meg sérteni, de az emberek egy része nem tud kérdezni.  Közösség akkor tud leghatékonyabban segíteni neked ha lényegre törően kérdezel és nem kell fölös köröket futni.
  - Ha kérdést teszel kérlek röviden lényegre törően, felesleges oldalakat írni  sokszor ezekben a regényekben elveszik a lényeg.
  - Soha ne írj le publikus fórumban személyes adatokat MT szám, lakcím stb stb csak magadnak teszel vele rosszat. 
  -Próbálj meg higgadt fejjel kérdezni, nem az mondom hogy ne írd le a panaszod. De a ennek meg annak anyukája meg ilyen meg olyan szépművészeti váza  szerelő stb káromkodások semmire nem jók csak rólad állítanak ki szegénységi bizonyítványt.  Sokkal jobb ha higgadt fejjel le írod hogy mi a problémád ez egy fontos faktor hogy hamarabb kapj segítséget.
  - Hagyd hogy segítsünk!  Ha úgy térsz be hogy be akadt lemez nálad, pl csak azt ismételgeted sz*r az internet és nem tudsz válaszolni nem fogsz segítséget kapni.
  - Használd a keresőt számtalan dologra már érkezhetett válasz. 
  -  Kérdésed körülményei  minden kérdésednél szükségünk van néhány információra. Pl Nincs internetem használhatatlan okés de akkor írd le hogy mióta mit tapasztalsz és ami nagyon fontos milyen eszközt kaptál a cégtől.  Gondold végig fejben mi szükséges ahhoz hogy választ kapj,  ha keresel egy be állítást vagy portot szeretnél nyitni  stb stb. Estig lehetne sorolni, szükséges a környezet milyen csomag eszközök  stb.  Neked nem feltétlen fontos információ  hogy, milyen eszköz vagy csomag vagy bármi más de én és a Yedi kollégák így tudunk segíteni. Okés nem fontos le írnod első körbe de hátralátod választ. 
  - Ha választ kaptál és tetszik akkor egy plusszal ajándékozd meg a válaszolót kérlek, ezzel elismered a munkáját. 
   
  Mi a kérdés?
 8. anonymus
  A T háza táján nem új keletű a szándék, hogy kössük össze a cég dolgozóit, szakértőit, műszerészeit, lelkes, telekommunikációs ügyekben szakértő előfizetőket, majd adjunk hozzájuk egy csipet alapvetően elégedett vagy éppen durcás előfizetőt, akik eltévedtek a T világában, vagy szimplán nem jönnek ki a telefonos automata rendszerrel. A recept működik, láss csodát, elkezd épülni egy közösség, mágikus dolgok történnek, én sem gondoltam volna.  Ahogyan a fórum jelmondata is sugallja: Kérj segítséget a Telekom-közösség szakértőitől, vagy oszd meg tudásodat, és legyél te, aki másoknak segít! Mindenki így került ide, jó magam is. Problémám volt egy GlobalTeq dvb-c dobozzal, interneten keresgélve jutottam el akkori T-Home Beszélgessünk! fórumra. Azóta eltelt pár év, jött rengeteg kérdés, született még több válasz, és én még csak a második fórumot fogyasztom, de van olyan köztünk, aki harmadikat - respect neki.
  Ez a fórum tehermentesíti a 1412-1430-as, e-mail ügyfélszolgálatokat, a T üzleteket és társait, segítünk hibaelhárításban szerződésekkel, csomagokkal kapcsolatos kérdésekben, kb. mindenben. Persze csak annak, aki hagyja, mert bizony vannak, akik nem látják a fától az erdőt J Szitkozódáson, trollkodáson, tagtársaik támadásán kívül mást nem tesznek, és azt hiszik, ez megoldást jelent a problémájukra, ezzel lejáratják a céget, vagy tudom én, szerintük mire jó. És persze itt más szemszögből, felhasználói tapasztalatokra alapozva kapnak választ, segítséget, támogatást a tagok, látogatók. Kövezzen meg az, aki azt mondja, hogy ez nem egy jó rendszer, bárki betér, választ kap bármire. Ehhez nem kell telefonálgatnia, várakoztató zenét hallgatnia, és el sem kell mennie otthonról. Elég pár sorban leírnia, mit szeretne. Egyedül azok a specifikus kérdések okoznak gondot, amelyeknél bele kéne nézni háttérrendszerekbe, be-, kikapcsolni, állítani valamit, de ezt a részt hagynám is, ingatag talaj.
  Folytassuk inkább egy kis történelemórával. Egészen  2002-ig, a T-Online-on időkig és Pohly Ferenchez, mint ötletgazdához kell visszamennünk, az ő nevét viseli az első T fórum, a  POLIfórum.  Kinézetre elég fapados volt az akkori elvárásoknak megfelelően, nem tartalmazott semmi sallangot, csak azt, ami tényleg kell. A fórum tette szépen a dolgát, már akkor megmutatkozott a közösség ereje, barátságok köttettek, viták születtek, és persze számos dologra született megoldás. Már itt színre lép Németh Attila, ő volt az akkori fórum felelőse, majd az ő közbenjárásával született meg 2009-ben a következő, a T-Home Beszélgessünk! fórum. Ez szebb kinézetet, több lehetőséget, minden téren fejlődést hozott, de Attila távozott a cégtől, ezzel egy időben T befejezte a beszélgetést az emberekkel. Ekkor mutatkozott meg igazán a fórumközösség ereje, a közösség elérte, hogy a fórum nyitva maradjon, és továbbra is lehessen kérdezni, hozzászólást írni. Igen ám, de a T megspékelte ezt egy olyan érdekességgel, hogy moderációt kiszervezte, ami lényegében nem működött. Ezután jött egy meglepő fordulat, gondolom vezetőségi és egyéb változások történtek cég háza táján, erről sajnos nem tudok semmit, nem is kell tudnom. De 2014-től a T újra beszélgetni akart velünk, ráadásul már nem csak otthoni témákban, így megalkotta az integrált, mobil témákat is kezelő Telekom Gondolatbörzét.   Persze nem volt a legszebb a váltás a T-Home Beszélgessünk! és a Telekom Gondolatbörze közt. A rengeteg ideig parlagon hevert Beszélgessünk! fórum érdemi moderáció nélkül elzüllött, ***** – na jó, troll - került az almába, ahogy tartja a mondás. Ezzel számos régi motorost veszített a közösség. Hogy csak egyet említsek, Dchardot, akit régiek közül sokan ismerhettek. Profiljába tartozott a HFC hálózatok ismerete, a Docis és az egyedi DSL modem FW-je, amivel valami elképesztő mennyiségű embernek segített, hogy ne csak a garantált sávszélt kapja.  A lényeg azonban, hogy itt van egy új, szép, friss fórum - ami menet közben új köntöst és nevet kapott, jelenleg Telekom Fórumként érhető el - és a háttérben egy elszánt, lelkes csapat a T és a közösség részéről egyaránt.

  Kezdet kezdete
   
  T-Home Beszélgessünk 

  Az új fórum beta fázisban.
  Mikor ezeket a sorokat írtam, a Telekom fórum éppen egy újabb változáson esett át, az igényeinket jobban kiszolgáló, új, a korábbinál könnyebben fejleszthető motort kapott.  Tudni kell ehhez, hogy a fórum kialakításának – illetve a fenti történelemóra alapján az átalakításának - ötletgazdája és megvalósítója a Magyar Telekom volt, de a körítés egy részét, így a korábbi fórummotort is a Deutsche Telekomtól kaptuk. Nem árulok el nagy titkot, fontos volt egy olyan hely kialakítása, ami a helyi látogatók, tagok igényén alapul inkább, és nem tisztán a Magyar, illetve Deutsche Telekomén.  A fórum jelenlegi üzemeltetőinek sikerült ezt is elérnie, le a kalappal!
   
  Köszönöm a figyelmet, sziasztok!
×
×
 • Új...