Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

tony

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

tony eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. tony

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Durva: iperf szerint az átviteli sebessége ennek a 70 méteres kábelnek 94 Mbit... Csak két PC-t kötöttem össze, semmi router, semmi access point, és igen a számítógépek képesek a gigabitre. Megnéztem a helyi, falba tett kábeleket, fali csatlakozókat is, azokon megvan a 950 Mbit a két gép között (kb 25 méter hosszon). Egyértelműen az a hosszú kábel a hunyó, amelyik a gateway-től jön. Az a baj, hogy az egy cat5e kábel! Legalábbis ez van ráírva, lehet rosszul feliratozták és csak sima cat5, vagy tényleg van valami zavar itt az éterben? Mindenesetre ez marad, a kábelt nem fogom lecserélni, pláne, hogy ugyanilyet vennék a boltban is... Feszítőszálas légkábelből nincs is nagyobb mint cat5e. Köszi a segítséget mindenkinek.
  2. tony

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    A vezeték: kültéri feszítőszálas, Cat5e FTP, alu árnyékolással. (2 épületet köt össze) Merev kábel, a drótot átmérője 0,5 mm. A csatlakozó Cat5höz való. A PC 100 mb-et ír, az elosztóba belépve szintén 100Mb-et látok erre a portra. Nagyfesz mellett nem megy. Alapvetően a fogadó oldalon a 70 méteres egy routerba megy, abból patch kábel a PC-hec, fali aljzatok is vannak, de ezek kiiktatásával sincs meg a sebesség. Azért gondolom, hogy az elosztó lehet a ludas, mert minden csatlakozó jó és ez a kábel amelyet ide vennék most is: papíron át kéne hogy vigye a 300at! Az iperf jó ötlet, az elosztónál nincs gép, de átviszek oda egyet és kipróbálom!
  3. Az a durva, hogy árnyékolt a kábel... Ez egy kültéri feszítőszálas cat5e F/UTP kábel alufólia árnyékolással. A végeken nem árnyékol a csatlakozó, de nem hinném hogy ez levenne 200 Mb-et. Félútra sajnos nem tudok semmilyen eszközt beállítani. Ha valami zavart szed össze, akkor milyen kábellel lehetne kicserélni? Kültériből nincs túl nagy választék, azért van ez, mert kb ez a legjobb ide.
  4. tony

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Tettem fel új csatlakozókat is, nagyon figyeltem a bekötés sorrendjére és semmi változás. Kipróbáltam egy másik, 20 méteres kábellel, azzal megvan a 300mb... csak hát az rövid. Ha biztosan tudnám, hogy a kábel maga a ludas és nem a hossza, már holnap elmennék venni másikat, de nem akarok 10ezret kiadni csak úgy próbaképp.
  5. De jól; 3szor ellenőriztem mindegyik csatlakozót, mindegyik kábelt, van amelyikre raktam újat, hátha meg van törve és semmi. Itt a számítógépnél van egy router is, hogy legyen wifi, e nélkül is kipróbáltam. Minden kombinációban 94 mb-et kapok...
  6. Sziasztok, van egy kis gondom a Sagemcom 3890v3 típusú elosztóval. 300megabites a pár napos net előfizetésem, az eszköz és a számítógép között van kb 70 méter cat5e kábel (amely elviekben 100méterig tudja a gigabitet is), de a számítógépre csak 94Mb sebesség érkezik. Ha a gépet odaviszem és egy rövidebb kábellel kötöm össze, akkor megvan a 300. A hosszú kábelből kivágtam 7 métert (volt ennyi felesleg) és a sebesség ugyanúgy 94 maradt. Ha hosszarányos veszteség lenne, akkor kicsit növekednie kellett volna, nem? De ennyi veszteség nem is lehet! Olyan mintha észlelné, hogy hosszú a kábel, a veszteség meghalad valami limitet és alapból csak 100 Mb-et küld rajta. Mit gondoltok, légyszi segítsetek!
  7. tony

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok, látom itt is megy diskurzus a 3890v3-ról, nekem is van vele gond. 300megabites a pár napos net előfizetésem, az eszköz és a számítógép között van kb 70 méter cat5e kábel (amely elviekben 100méterig tudja a gigabitet is), de a számítógépre csak 94Mb sebesség érkezik. Ha a gépet odaviszem és egy rövidebb kábellal kötöm össze, akkor megvan a 300. A hosszú kábelből kivágtam 7 métert (volt ennyi felesleg) és a sebesség ugyanúgy 94 maradt. Ha hosszarányban levenne a kábel hossza miatt, akkor kicsit növekednie kellett volna, nem? Olyan mintha észlelné, hogy hosszú a kábel, a veszteség meghalad valami limitet és alapból csak 100 Mb-et küld rajta. Mit gondoltok, légyszi segítsetek!
×
×
  • Új...