Botond

Tag
  • Tartalmak

    8
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Botond a fórumon

  • Rang
    Tudóspalánta
  1. sagemcom

    Nekem is gondjaim vannak a frissítés óta. Eddig volt egy usb-s külső vinyóm, amit rádugva a sagemre ftp-n elértem. 1. Most még csak nem is találok ftp-s beállításokat, holott eddig babán meg tudtam adni azt a korábbi media felületen, hogy mi a becsatolt media, mi a loginnév, stb. 2. Ugyanez helyi hálózatban is működött, tudtam adni neki korábban egy nevet és láttam hálózaton a \\ezvagyoken néven, Ilyen beállítást sem találok sehol. 3. Végül nem találom, hol lehet elérni a távoli elérését a routernek. A ddns-em frankón műxik nem azzal van a gond, azt látja a router. Gondolom valahol meg kell adni, hogy a router kívülről is látható legyen, de hol? 4. Van valami leírás az új menürendszerhez, ami eddig alapvetően más volt? Köszi!
  2. sagemcom

    Általános:
  3. sagemcom

    Hát ez érdekes, milyen firmware-ed van, az enyém így néz ki és itt lehet a cstornát állítani:
  4. sagemcom

    Na újabb, dolog.... A routerre rá van kötve UTP-vel egy számítógép is. Ami mindig alszik, kivéve ha felélesztem. Egész eddig a Teamviewer-rel szépen be volt állítva és működött is. De most nem éled fel. Persze mondanom sem kell, ha ott vagyok a gép előtt, akkor feléled, nem a géppel van a baj. S miután feléledt, szépen el is érem Teamviewer-rel, de... megint csak a porttovábbítás lehet a gond. A Teamviewer ugye magicpacket (9-es port). Mindez be van állítva továbbra is az IP is stimmel, akkor meg mi a tököm??? Na még valami: Most végigpörgettem a fórumot az ftp beállítások miatt, semmi újat nem találtam, de... Kipróbáltam, hogy mi a helyzet ha a belső IP-re próbálok ftp-zni. éééééés nem megy! Tehát az usb-s vinyó a 192.168.0.11 IP-címen van. Ha bentről ftp-zek rá, nem is látja. Természetesen ha hálózati meghajtóként próbálok rá csaktalkozni, akkor látja. Szóval valami ezzel az ftp-porttal lesz. Az opcióknál minden be van pipálva:
  5. sagemcom

    Na újabb, dolog.... A routerre rá van kötve UTP-vel egy számítógép is. Ami mindig alszik, kivéve ha felélesztem. Egész eddig a Teamviewer-rel szépen be volt állítva és működött is. De most nem éled fel. Persze mondanom sem kell, ha ott vagyok a gép előtt, akkor feléled, nem a géppel van a baj. S miután feléledt, szépen el is érem Teamviewer-rel, de... megint csak a porttovábbítás lehet a gond. A Teamviewer ugye magicpacket (9-es port). Mindez be van állítva továbbra is az IP is stimmel, akkor meg mi a tököm???
  6. sagemcom

    Nem, nem tűnik butának, de természetesen megy. Tehát két dologról van szó: router konfig elérése: bentről megy, ddns-sel vagy külső IP-vel nem ftp elérése: belső IP-vel megy, ddns-sel vagy külső IP-vel nem Távoli elérésnél, ha a külső IP-t írom be, akkor be se jön az oldal, nem kér jelszót. Ha ftp-t próbálom a külső IP-vel, akkor eljut a felhasználónév/jelszó beírásához, de listázni már nem listázza a könyvtárat. Így tehát nem tűzfalprobléma, és egyenlőre halvány lila *****om sincs hogy mi a fene ez.
  7. sagemcom

    Nem, nem változott és a router amúgy is ddns-re van kötve. De látom, hogy csatlakozáskor a névfeloldás meg is adja a jelenlegi IP-címemet, amit amúgy a routerben is meg tudsz nézni nem kell hozzá whatismyip és társai. (Alap - Beállítás - WAN) :-) És persze, próbáltam ddns nélkül is direkt IP-vel.
  8. sagemcom

    Sziasztok! Na nekem is lenne egy gondom. Hosszú-hosszú évek óta nagyon jól működik a router, s a lényeg, hoyg van benne egy usb-s külső vinyó, ami FTP-szerverként van beállítva. Két hete költöztem épületen belül, mindent én szedtem szét, mindent én is raktam össze. Jött a szerelő, aki semmit nem is csinált, mert össze volt addigra már dugva, konstatálta hogy működik a rendszer, kész. Na már most: a költözés óta nem működik az FTP. Nem érem el kívülről. De semmit, értem ez alatt, hogy a routert sem érem el távolról! Többször újraindítottam, de semmi. Nem állítódott el benne semmi, az Opciók alatt be van pippantva az FTP is és a Távoli konfigurálás is. De se a 8080-as porton, se a 21-esen nem enged be. A 21-es be van állítva, a forwardnál és az USB alatt is látja az adattárolót, mondom mostanáig minden tökéletesen működött. Lehet kapott a router valami frissítést? Mi lehet a gond?