Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

uzman

SUPERUSER
  • Tartalmak

    1196
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit uzman posztolt

  1. 13 órája, DroneZ írta:

    Sziasztok,

    tapasztalt már valaki hasonlót? Most költöztem új lakásba, a HGW-t leszámítva minden maradt a régi beállításon a gépeken és a routeremen is. Ilyen problémával eddig még nem találkoztam, torrent feltöltés konkrétan zéró!

    Először nat-olt IP-t kaptam, kértem nyilvánosat, be is állították, tehát az a probléma megoldódott. Most azonban a feltöltés szinte nulla, 5-10 percenként felugrik 30-50MBit/s-re de azonnal vissza is esik nullára.

    Találkozott már ilyennel valaki?

    Szia

    Ez a jelenség csak torrentezés közben áll fenn vagy akkor is ha nem fut a kliens és "normál" igénybevételnek van kitéve az eszköz (pl böngészés)

  2. 7 órája, luczsoma írta:

    Köszi a választ! Informáltan szeretném hívni a technikai ügyfélszolgálatot: van lehetőség valódi bridge módban használni a Technicolort PPPoE passthrough helyett? Most a HGW feleslegesen dolgozik az IP packetek kicsomagolásával, és sok TCP kapcsolat / nagyobb forgalom esetén rendesen melegszik, meg mérhetően lassabb is. Ha valódi bridge módban a layer 2-es forgalom elmenne a Mikrotikig, a HGW tényleg csak egy media converterként (optikai -> réz) működne, és nem égetne CPU-t arra, amit a Mikrotik hatékonyabban meg tud csinálni, nem lenne ilyen gond.

    Ez így “valódi” brigde módként értelmezhető. Én így használom évek óta, nem tapasztalok lassulást. Milyen Mikrotikkel használod?

  3. A default  configban az IP>dhcp client menüben aktív az ether1 porton a dhcp kliens. Ezt inaktiváld, nincs rá szükség.

    Viszont ha törlöd ezt a sort

    Töröltem a route táblából a 2. sort: "DAv+ 0.0.0.0/0           pppoe-out1          1"

    ez azt fogja okozni, hogy a dupla routing lesz (mivel a hgw is routolni fog). A pppoe route bejegyzés azért tér vissza, mivel (minden bizonnyal jól) be van állítva a pppoe csatlakozás és működik is. 

    Ha kikapcsoltad azt, hogy 192.168.1.x címet kapjon az ether1 port, utána elvileg ha felkapcsolódik pppoe kapcsolattal, elvileg működnie kell az internet kapcsolatnak.

     

  4. Így már értem.

    Azért nem tusz rá csatlakozni, mert ebben a modellben csak 1 wifi interface van, ezt meg aktívan használja a wds kapcsolathoz.

    Az újabb modellek tudnak olyat, hogy wds kapcsolattal ősszekapcsolódik a másik eszközzel+szórja is a wifi jelet - ez a bridge with ap módként ismert

    Esetleg ha kábelt húzol ki a két eszköz közé, akkor beállítod a wifi részben a hgw-vel azonos módon és úgy működhet.

  5. Köszi.

    Csak a speedtest oldalnál vannak betöltési hibák vagy más oldalaknál is (pl híroldalak, streaming, stb). Sebesség tesztre esetleg a fast.com is jó lehet.

    Reset-et esetleg próbáltatok az eszközön?

    (System info/configuration /factory defaults vagy az eszközön lévő reset gombbal)

  6. 8 órája, SabineT írta:

    I would also need the password for the fiber optic connection, but on the contracts I find under my Telekom account there is nowhere the password written (the username I can see on the Magenta Home Box)!

    Best regards,

    Tobolka Sabine

    In this case, please contact the customer service by calling the 1414 number and the colleuges will help you to receive your password (or set up a new one).

×
×
  • Új...