Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Legly

Tag
  • Tartalmak

    15
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Legly eredményei

  1. Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy csomagváltás következtében új eszközt kaptam a Telekomtól. Az új eszköz típusa a következő: Sagemcomnál F@st 3896 Minden olyan dolgot ami számomra fontos, azt beállítottam, megváltoztattam. Vendég wifit szeretnék létrehozni, ha jönnek hozzánk látógatóba, akkor a hozzá kapcsolódó QR-kódot beszkennelik és már sikerül is a csatlakozás. Ám ez nem olyan egyszerű ahogy én azt gondoltam. Se az SSID-t, se a láthatóságát, se jelszót nem enged változtatni. Mi lehet a probléma? Ha a láthatóságát kikapcsolom, akkor abban az esetben is működik a QR-kódos csatlakozás? Jelszót emiatt is maximumra állítok (63 karakter, kicsi-nagy betűk, számok, spec karakterek), majd miután rá nyomok az Alkalmazásra, akkor nem tölt semmit. Kevesebbel is már próbáltam, 20 karakterrel, de ugyan ez. Hozzá kell tennem, hogy csak a 2.4GHz sávot akarom csak engedélyezni. Egyéb kérdésem az lenne, hogy a Wifik esetében mit takar ez az opció: "STA elkülönítés' Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
  2. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Sziasztok! Összefoglalva, hogy hogy is oldódott meg a problémám, ha másnak is hasonló gondja lenne. Betelefonáltam a 1422-es számra, ott segített az egyik műszakis. Központilag lebutították modemre. Majd össze lett kötve a saját eszközömmel a szolgáltató eszköze (szolgáltató eszközébe megy az optika, majd onnan az egyik LAN portjából a saját eszközöm WAN portját összecsatlakoztattam, egy UTP kábellel) Innentől már a saját eszközömre csatlakoztam laptop + kábelról. Mindenféleképpen úgy kell beállítani, hogy a csatlakozás típusa PPPoE legyen. Az itteni felhasználó név + jelszó párost uzman írása alapján könnyen meg lehet találni. (Fontosnak vélem megemlíteni, hogy az internetes felületen csak a felhasználó neved van, viszont a saját eszközödbe így kell beírni: felhasználónév@t-online.hu) Ezután gyakorlatilag már meg is kapta az eszközöm az IP címet és arról már ment az én esetemben a portforward. Még 2 dolog, ami ki szeretnék emelni: 1. Az IPTV-hez tartozó box/kábelhez NEM KELL hozzányúlni. Nem kell átdugdosni a kábeleket sehova, az a része mindenféleképpen úgy marad. 2. Bekapcsolási sorrend: A műszakis mondta, hogy fontos ebben az esetben a bekapcsolási sorrend. Az első mindenféleképpen az szolgáltató eszköze legyen, addig, amíg a rajta lévő POE nem kezd el világítani. Utána már mindegy gyakorlatilag. Köszönöm a segítésget btz-nek! És külön köszönöm a segítséget uzman-nak , sok hasznos információt mondott, nagyon segítőkészen állt hozzá, hogy nem vagyok valami jártas ebbe. Köszönöm még egyszer neki!
  3. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Értem. Köszönöm. Ma úgy is bemegyek a szolgáltatóhoz, független ügy miatt s ezt is akkor megérteklődöm, elmondom mit szeretnék, hogy szeretném s csinálják meg.
  4. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Ohh még egy fontos dologot elfelejtettem mondani. Optikán jön be az internet.
  5. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Nagyon szépen köszönöm! Ma meg is nézem, ha haza értem.
  6. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Szia. A mai na nem tudtam sajnos beszélni a szolgáltatóval, így holnapra csúszik. Viszont megnéztem a szerződéseket (Igénybejelentő, Szolgáltatási és díjazási melléklet, Egyedi előfizetői szerződés - általános rendelkezések) s nem találtam a PPPoE felhasználó nevet - jelszó párost. Valamilyen másik szerződésben van? Illetve ha felhívom az ügyfélszolgálatot, ők meg tudják adni? Köszönöm szépen a segítségedet!
  7. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Köszönöm! Du. este fele meg is nézem. Illetve, még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt én amúgy átállíthatom? Legálisan beléphetek a routerbe a hátulján található felhasználó-jelszó párossal? Vagy jelezni kell ezt a szolgáltató felé és akkor ők intézik távolról?
  8. Legly

    NAT-ból kivétel + modem mód?

    Nagyszerű, ha haza értem meg is nézem! A saját eszközömnél is ugyan ezt a PPoE-módot kell beállítani? Illetve, az IPTV az maradhat a szolgáltató eszközén rajta, ugyan úgy ahogy most is, vagy szükséges átdugnom a saját eszközömre?
  9. Sziasztok! Egy saját eszközt szeretnék a szolgáltató által adott eszköz (Sagemcom F@st 5655v2 AC) után rakni. A saját eszközöm az egy TP Link Archer C6 típusú router. Erről szeretnék majd portforwardolni. Van IPTV szolgáltatásom is, szóval nem szeretném, ha gond lenne belőle. A kérdésem az lenne, hogy ehhez a szolgáltató által kapott (Sagemcom) routert át kell állítani modemre, illetve fel kell keresnem az ügyfélszolgálatost, hogy ki is vegyenek NATból? Hogy tudom kideríteni/megtalálni, hogy én be vagyok-e NATolva? Ezeket a beállításokat én magam is el tudom végezni? Vagy mindenféleképpen szolgáltatónak kell ezt jelezni és ők intézik? Hirtelen most ennyi jutott így az eszembe. Köszönöm előre is a segítséget.
  10. Legly

    Portforward Sagemcom

    Valószínűleg az lesz, már nekem sincsen több, jobb ötletem. Viszont abba még a segítségedet kérhetném, hogy a szolgáltató eszközön, hogy lehet beállítani azt a módot és a saját eszközömmel majd összecsatlakoztatni, hogy a saját routerem üzemeljen? Mi ennek a folyamata, szolgáltatói eszköz beállításailag, illetve a saját eszközöm beállításailag?
  11. Legly

    Portforward Sagemcom

    Megnéztem, a 31402-es porttal teszteltem. Viszont ugyan úgy zárolva van.
  12. Legly

    Portforward Sagemcom

    Pontosan ezeket a portokat használja: 31400 - 31409 Fut az alkalmazás igen.
  13. Legly

    Portforward Sagemcom

    Íme a kért screenshot(ok) Illetve, milyen online port scanner oldalt ajánlasz? Azon is megnézném s azt is elküldeném.
  14. Legly

    Portforward Sagemcom

    Azt hol találom?
  15. Legly

    Portforward Sagemcom

    Üdv, Van egy adott eszközöm (Sagemcom F@st 5655v2 AC) a szolgáltató által. Egy alkalmazás miatt portokat szeretnék kinyitni. A kimenő, bejövő tűzfalszabályokat megcsináltam már, ezt ellenőriztem is. A belső hálózat IP címéről látom, hogy az adott portok nyitva vannak. Viszont a publikus IP címről, online port szkenneléssel a megadott portokra azt látom, hogy zárva vannak. Ezt hogy tudnám megoldani? Köszönöm szépen a válaszokat!
×
×
  • Új...