Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Legly

Tag
 • Tartalmak

  14
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Legly eredményei

 1. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Sziasztok! Összefoglalva, hogy hogy is oldódott meg a problémám, ha másnak is hasonló gondja lenne. Betelefonáltam a 1422-es számra, ott segített az egyik műszakis. Központilag lebutították modemre. Majd össze lett kötve a saját eszközömmel a szolgáltató eszköze (szolgáltató eszközébe megy az optika, majd onnan az egyik LAN portjából a saját eszközöm WAN portját összecsatlakoztattam, egy UTP kábellel) Innentől már a saját eszközömre csatlakoztam laptop + kábelról. Mindenféleképpen úgy kell beállítani, hogy a csatlakozás típusa PPPoE legyen. Az itteni felhasználó név + jelszó párost uzman írása alapján könnyen meg lehet találni. (Fontosnak vélem megemlíteni, hogy az internetes felületen csak a felhasználó neved van, viszont a saját eszközödbe így kell beírni: felhasználónév@t-online.hu) Ezután gyakorlatilag már meg is kapta az eszközöm az IP címet és arról már ment az én esetemben a portforward. Még 2 dolog, ami ki szeretnék emelni: 1. Az IPTV-hez tartozó box/kábelhez NEM KELL hozzányúlni. Nem kell átdugdosni a kábeleket sehova, az a része mindenféleképpen úgy marad. 2. Bekapcsolási sorrend: A műszakis mondta, hogy fontos ebben az esetben a bekapcsolási sorrend. Az első mindenféleképpen az szolgáltató eszköze legyen, addig, amíg a rajta lévő POE nem kezd el világítani. Utána már mindegy gyakorlatilag. Köszönöm a segítésget btz-nek! És külön köszönöm a segítséget uzman-nak , sok hasznos információt mondott, nagyon segítőkészen állt hozzá, hogy nem vagyok valami jártas ebbe. Köszönöm még egyszer neki!
 2. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Értem. Köszönöm. Ma úgy is bemegyek a szolgáltatóhoz, független ügy miatt s ezt is akkor megérteklődöm, elmondom mit szeretnék, hogy szeretném s csinálják meg.
 3. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Ohh még egy fontos dologot elfelejtettem mondani. Optikán jön be az internet.
 4. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Nagyon szépen köszönöm! Ma meg is nézem, ha haza értem.
 5. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Szia. A mai na nem tudtam sajnos beszélni a szolgáltatóval, így holnapra csúszik. Viszont megnéztem a szerződéseket (Igénybejelentő, Szolgáltatási és díjazási melléklet, Egyedi előfizetői szerződés - általános rendelkezések) s nem találtam a PPPoE felhasználó nevet - jelszó párost. Valamilyen másik szerződésben van? Illetve ha felhívom az ügyfélszolgálatot, ők meg tudják adni? Köszönöm szépen a segítségedet!
 6. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Köszönöm! Du. este fele meg is nézem. Illetve, még egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt én amúgy átállíthatom? Legálisan beléphetek a routerbe a hátulján található felhasználó-jelszó párossal? Vagy jelezni kell ezt a szolgáltató felé és akkor ők intézik távolról?
 7. Legly

  NAT-ból kivétel + modem mód?

  Nagyszerű, ha haza értem meg is nézem! A saját eszközömnél is ugyan ezt a PPoE-módot kell beállítani? Illetve, az IPTV az maradhat a szolgáltató eszközén rajta, ugyan úgy ahogy most is, vagy szükséges átdugnom a saját eszközömre?
 8. Sziasztok! Egy saját eszközt szeretnék a szolgáltató által adott eszköz (Sagemcom F@st 5655v2 AC) után rakni. A saját eszközöm az egy TP Link Archer C6 típusú router. Erről szeretnék majd portforwardolni. Van IPTV szolgáltatásom is, szóval nem szeretném, ha gond lenne belőle. A kérdésem az lenne, hogy ehhez a szolgáltató által kapott (Sagemcom) routert át kell állítani modemre, illetve fel kell keresnem az ügyfélszolgálatost, hogy ki is vegyenek NATból? Hogy tudom kideríteni/megtalálni, hogy én be vagyok-e NATolva? Ezeket a beállításokat én magam is el tudom végezni? Vagy mindenféleképpen szolgáltatónak kell ezt jelezni és ők intézik? Hirtelen most ennyi jutott így az eszembe. Köszönöm előre is a segítséget.
 9. Legly

  Portforward Sagemcom

  Valószínűleg az lesz, már nekem sincsen több, jobb ötletem. Viszont abba még a segítségedet kérhetném, hogy a szolgáltató eszközön, hogy lehet beállítani azt a módot és a saját eszközömmel majd összecsatlakoztatni, hogy a saját routerem üzemeljen? Mi ennek a folyamata, szolgáltatói eszköz beállításailag, illetve a saját eszközöm beállításailag?
 10. Legly

  Portforward Sagemcom

  Megnéztem, a 31402-es porttal teszteltem. Viszont ugyan úgy zárolva van.
 11. Legly

  Portforward Sagemcom

  Pontosan ezeket a portokat használja: 31400 - 31409 Fut az alkalmazás igen.
 12. Legly

  Portforward Sagemcom

  Íme a kért screenshot(ok) Illetve, milyen online port scanner oldalt ajánlasz? Azon is megnézném s azt is elküldeném.
 13. Legly

  Portforward Sagemcom

  Azt hol találom?
 14. Legly

  Portforward Sagemcom

  Üdv, Van egy adott eszközöm (Sagemcom F@st 5655v2 AC) a szolgáltató által. Egy alkalmazás miatt portokat szeretnék kinyitni. A kimenő, bejövő tűzfalszabályokat megcsináltam már, ezt ellenőriztem is. A belső hálózat IP címéről látom, hogy az adott portok nyitva vannak. Viszont a publikus IP címről, online port szkenneléssel a megadott portokra azt látom, hogy zárva vannak. Ezt hogy tudnám megoldani? Köszönöm szépen a válaszokat!
×
×
 • Új...