zrx8

Tag
 • Tartalmak

  32
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Minden, amit zrx8 posztolt

 1. Nem tudom szebben fogalmazni. Talán azért szívatják a dominósokat, hogy minél többen térjenek át számlás előfizetésre ? Elküldöm az űrlapot, párszor ezt kapom: "Az adatok betöltése hosszabb időt vesz igénybe, türelmedet kérjük! Frissítsd az oldalt, ha még mindig nem jelent meg az általad kért tartalom!" utána meg: " Technikai hiba történt az adatok ellenőrzése közben. Kérjük, próbáld meg újra! "
 2. "Jobb helyeken a rendszergazda figyelmeztetést is kap" szóval ebben az esetben nem
 3. És ilyenkor egyáltalán ránéz valaki? És ha emiatt vesztem el a domino számomat?
 4. Gyerekek ez egy rakás S*Z*A*R ! A chates ügyintéző azt mondta, töröljem a cookie-kat, megtettem, semmi nem változott. A TELEKOM a magyarországi informatika SZÉGYENE !
 5. Sziasztok! Vanda azt mondta, hogy a vezetékes netem hibajavításának idejére aktivált a telefonomra 72 órányi korlátlan mobilnetet, az SMS-t is megkaptam róla, azzal, hogy indítsam újra a telefont. Már vagy 3x újraindítottam, de a Telekom appban továbbra sem jelenik meg ez a 72 órás net. Ettől még aktív lehet? Köszönöm a válaszokat, p
 6. Az adategyeztető oldal azt mondja, hogy már lejárt az egyeztetésre vonatkozó határidőm, de ez nem igaz, mert ma éjfélkor jár le, és erről sms-ben is értesítettek pár perccel ezelőtt. Az SMS-ben az áll, hogy a határidő "ma éjfélkor lejár" ha már lejárt, miért küldenek előre figyelmeztető SMS-t utólag? a "ma éjfél" a mai napot lezáró időpontot jelöli, a nap kezdetére "nulla óra"-ként hivatkozunk az előző egyeztetés után adták meg a mai dátumot, mint a következő egyeztetés időpontját, tehát saját maguknak is ellentmondanak Szerintem egyszerűen hibásan hasonlítja össze a dátumokat az adategyeztető oldal szoftvere, csak egy < jelet kellene kicserélni <= -re, vagy valami ilyesmi.. Vajon hányan szívnak még rajtam kívül egy ilyen trehányság miatt ? (mert ez nem most kezdődött, abban biztos vagyok)
 7. Tisztelt Telekom! A "Maraton" csomag ismertetője, mely szerint "A sikeres aktiválástól időkorlát nélkül addig érvényes, amíg el nem fogy az 5 GB vagy ameddig tart a SIM-kártya rendelkezésre állási ideje." tételesen félrevezető, mivel az adatmennyiség felhasználhatósága a valóságban a vásárlástól számított 1 évig tart maximum. Régen, a csomag indulásakor, valóban korlátlan volt, de ezen később változtattak, anélkül, hogy a tájékoztatóba átvezették volna azt. Hiába töltöm fel az egy év alatt újra és újra a domino-egyenlegemet, meghosszabbítva ezzel a SIM-kártya rendelkezésre állási idejét, ettől a Maraton csomag rendelkezésre állási ideje nem hosszabbodik meg. Magyarul: nem igaz, hogy a maraton "a sikeres aktiválástól időkorlát nélkül addig érvényes, amíg el nem fogy az 5 GB vagy ameddig tart a SIM-kártya rendelkezésre állási ideje". Kérem, korrigálják az ismertetőt, mert ez így a fogyasztók megtévesztése. Üdvözlettel
 8. Szerintem nem. Mondok egy példát: feltöltöm a domino egyenlegemet, és rögtön utána vásárolok egy Maraton 5GB-t. Ekkor ha lekérdezem a telekom app-ban, kiíríja, hogy még X napig használhatom fel. Ezután mondjuk egy héttel később ismét feltöltöm a domino egyenlegemet. Ekkor ugye a Maraton érvényességének vissza kellene állnia X napra, de nem így történik.
 9. Üdv! Próbáltam beállítani a webes felületen (horde) a telekomos előfizetésünkhöz tartozó e-mail accounthoz spam szűrőket, de sem a "tiltott címek", sem a "szűrési szabály"-ok nem csinálnak semmit, ugyanúgy megjelennek a bejövő e-mailek között a tiltott címről érkezők. Működik ez valakinek ? Ha igen, mit rontok el ? Másik kérdésem: az "Engedélyezett címek" mire lenne jó (elvileg) ? Nem látom a logikát benne. Köszi
 10. Hú, köszi, ez működik, csak az a gond, hogy én amúgy soha nem lépek be a webes felületre, hanem POP3-mal olvasom a leveleket. A szűrőknek tehát nem alkalomszerűen, hanem folyamatosan kellene érvényesülniük. Ez nem lehetséges ?
 11. Létezik, hogy rajtam kívül senki nem használja a telekomos email címét ?
 12. Egy nagyon egyszerű dolgot szerettem volna végrehajtani ma: lekérdezni a mobilnet adatforgalmi egyenlegemet. Próbáltam telefonon érdeklődni, de ilyen menüpont nincs, és az élő ügyintézős menüpont is megszűnt. Az üfsz. cseten azt mondták, lépjek be az online ügyfélszolgálatra, vagy tegyem fel az appot (az appot nem fogom feltenni, amíg ilyen sok jogosultságot kér, épp csak DNS mintát nem). Beléptem hát az online ügyfélszolgálatra, ahol a létező mobilnetes előfizetésemnek (netplusz) nyoma sincs. Erre azt írta a csetes, hogy ott kellene lennie, hát menjek be személyesen. Kedves Telekom, T-online, T-mobil, Westel, Axelero vagy mittudom én, éppen hogy hívják: csodálkoznak, hogy az emberek undorodnak a mobilnettől, amikor a legegyszerűbb dolgokat is képtelenek elintézni, mindezt azért, hogy az információ-megvonás révén a szolgáltató totális kontrollt tudjon gyakorolni az ügyfelek döntései (döntésképtelensége) felett ??? Az ügyintézési lehetőségekről meg annyit, hogy fel kellene ébredni, a XXI. században még ott tartunk, hogy ha valamit tényleg el akarok intézni, be kell caplatnom személyesen az irodába..
 13. Telefonszámmal jelentkeztem be az online üfsz-ra. Nem deaktiválódott, mert még most is működik. Amúgy a megoldást a személyes üfsz-os közölte: az a csomag, amit használok (200MB adat a 100MB-os áráért), már nem létezik, és a fejlesztőknek nincs kedvük/idejük/megbízásuk a már kifutott csomagokat használók számára is megvalósítani a funkciót. Gondolom, a munkaráfordítás emberév-tízezrekre rúgna.. Így ha belépek, azt látom, hogy nincs mobilnetem, pedig van. Hurrá. (mondjuk ezt az online üfsz-os csetes kolléga is elmondhatta volna..)
 14. nincs, és a testreszabás / internet alatt is inaktív mind a 4 csomagtípus, pedig 2 napja még mobilneteztem, és azóta nem kapcsolgattam ki semmit
 15. figyelj, szerintem hagyjuk ezt, ez itt nem a "ki tud többet szándékosan félreérteni egy posztból" c. verseny
 16. ez csak egy feltételezés volt, a jelenség az, hogy a saját SSID látszik ugyan, de semmilyen eszközt nem enged csatlakozni a HGW ezt írtam: "Persze a Fon-os SSID ezután is tökéletesen működik, tehát ha Önnek megfelel, hogy vadidegenekkel azonos prioritással használja az Ön által fizetett netet, nincs semmi probléma" Nem olvastad figyelmesen, a fenti mondat a FON-os SSID-re vonatkozott, és ha azt használom, semmilyen prioritást nem élvezek a vendég userekkel szemben. A probléma egyébként megoldódott, a FON és a saját WiFi is automata csatornaválasztásra volt állítva, és interferáltak. A sajátot átállítottam egy "szélső" csatornára, így jó lett. Habár a jelszó dologban tévedtem, de a tény attól még tény marad, a FON igenis hatással van az otthoni wifire az automata csatornaválasztás miatt, ha úgy tartja kedve.
 17. A beetető mese (idézet a Fon ismeretőjéből): "Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ? Egyáltalán nem! Fon hálózat teljesen elszeparálva működik előfizető hálózatától. Nagyon alacsony prioritás szinten, ha minden jól működik, semmit nem vesz belőle az előfizető. Hálózat és felhasználói beazonosíthatók esetleges bűncselekmények megoldása végett." A rideg valóság: Kényelmetlenségekkel biztonsági problémákkal fog járni ? Igen ! A HGW-ben kb. kéthetente spontán módosulni fog a WiFi jelszó (nem a Fon-é, hanem az Ön sajátjáé). Utána csak hosszas telefonálgatások után, az ügyfélszolgálat kegye által lehet otthon WiFije. Persze a Fon-os SSID ezután is tökéletesen működik, tehát ha Önnek megfelel, hogy vadidegenekkel azonos prioritással használja az Ön által fizetett netet, nincs semmi probléma. Az már szinte mellékes, hogy aki akárhol máshol akar csatlakozni egy Telekom Fon-os AP-hoz, mindig újra és újra be kell írnia a hieroglifa jelszót, amire úgysem fog emlékezni.. Gratulálok, Telekom !
 18. Amióta létezik a telekom oldalán a webes előfizetés ügyintézési lehetőség, többször is próbálkoztam már vele, de __SOHA__EGYETLEN__EGYSZER__ nem éreztem úgy, hogy biztosan az történik, amit akarok. Az egész egy haláli lassú, félreérthető, kifejezetten ügyfél-ellenes, instabil romhalmaz. A vége mindig az lett, hogy hagytam a francba a "kényelmesen a karosszékből való onlájn" szopást, és elcaplattam az irodájukba. Valószínűleg ez is a céljuk vele. Ma próbálkoztam utoljára, annyit javult a helyzet, hogy most már félreérhetetlenül defunct az egész sz@rrakás, az első "díjcsomag módosítás" klikktől végtelen ciklusba kerülve töltögeti ugyanazt az oldalt. Szégyen Mo. "legnagyobb telekom" cégére nézve az egész. Talán fel kellene hagyni a házon belüli barkácsolással, és keresni egy profi webfeljesztő céget.
 19. Üdv ! Szakadozik az ADSL-ünk, és most vettem észre, hogy a telefonvonal splitter nélkül megy be a Speedport W724V-be. A vonalon nincs más eszköz, az analóg telefon a Speedport-ba csatlakozik (voip). Kérdés: a fenti topológia esetén tényleg nem szükséges ADSL splitter ? (előzmény: az elmúlt időszakban kétszer is volt nálunk telekomos szerelő, sajnos mindkét alkalommal távol voltam, egyszer amikor a voip átállás volt, másodszor meg amikor a speedportot hozta a zte-s dzsuva helyett. Arra biztosan emlékszem, hogy amikor még analóg telefonunk volt, még volt splitter is)
 20. Üdv !   Bementem ma egy T-pontba, mivel nemsokára lejár a  tv, net és telefon hűségidőm. Szerettem volna újra egy 1 éves szerződést kötni, telefonból az alapcsomaggal (analóg, nem voip, mivel mifelénk még nem fehér holló a net-kimaradás), netből a netmánia S (mivel még a 10 Mbit/sec is sok a telekom helyi infrastruktúrájának, ami már a 7Mbit elérését is pezsgővel ünnepli), tévéből pedig a sat, családi csomag, 2 db beltérivel, HD nélkül.   Néhány sikertelen próbálkozás után a ügyintézőnek sikerült egy olyan ajánlatot kinyomtatnia, amely mindenben megfelelt a kritériumainknak, és még a ránk sózni kívánt HD csatornákat sem tartalmazta, mivel -ahogy ezt már egy éve is végigjátszottuk az egyik kollégájával- mint kiderült, mégiscsak lehet HD nélküli csomagot kérni, bármennyire is tagadták ezt első körben az ügyintézők.. Lényeg az, hogy így összesen 9500 valamennyire jött ki az alapdíj, tripla kedvezménnyel.   Ezután jött a szerződés kinyomtatása, amit -lévén régi motoros- újfent átolvastam, és összeadtam az abban feltüntetett alapdíjakat, ami meglepetésemre valami 12000 fölötti összeg lett. Érdeklődésemre az ügyintéző közölte, hogy a szerződésen feltüntetett díjak nem tartalmazzák a tripla kedvezményt, és olyan szerződést nem is tud adni, ami a tényleges díjat tartalmazza, de amúgy becsszóra annyit kell majd fizetnem. Ezek után aláírás nélkül távoztam, az ügyintéző pedig sztornózott minden változtatást.   Kérdésem: mennyire profi az a hozzáállás Mo. legnagyobb távközlési cége részéről, hogy a szerződésen a valóságtól eltérő adatokat kell aláírnia az ügyfélnek ?
 21. Ez tényleg úgy tűnik, mintha a Telekom szándékosan próbálná megakadályozni az ügyfelek szerződéskötését. Miután mind a személyes, mind az online próbálkozás kudarcot vallott, nem tudom, mivel próbálkozzak ? Füstjelekkel ? Palackpostával ?
 22. A Magyar Telekom Chat szolgáltatása üdvözli Önt! Ügyintézőnk hamarosan jelentkezik. A kapcsolat Xyz ügyintézőnkkel létrejött. Xyz: Üdvözlöm, Xyz vagyok, miben segíthetek? Ön: jó napot kívánok, P. vagyok, szeretném online meghossszabbítani a szolgáltatásaimat, de a tv -nél nem találom a második beltéri egység opciót Xyz: Egy kis türelmét szeretném kérni, azonnal válaszolok. Ön: várjak még ? Xyz: Még egy kis türelmét kérem, utánanézek a folyamatnak. Xyz: Sajnos nincs lehetősége az Online felületen megrendelni a második beltéri egységet, ezt Telefonos ügyfélszolgálatunkon (1412) vagy erről (link) a felületről üzenetben küldve rendelheti meg. Kérjük, ha írásban küldi kérését, akkor majd adjon meg egy kapcsolattartó telefonszámot. Ekkor kollégáink a lehető leghamarabb felkeresik Önt telefonon, és segítenek a módosításban. Az ügyintézéshez MT azonosítója és ügyfélszintű jelszava lesz szükséges. Xyz: *Köszönöm a türelmét! Ön: gratulálok Xyz: Sajnálom :( Ön: végülis, Magyarország legnagyobb telekom cége, a XXI. században.. Ön: azért kösz Xyz: Nagyon szívesen! Xyz: Tudok még valamiben segíteni? Ön: igen Ön: eredetileg egy t-pontban akartam a hosszabbítást intézni, de azért nem lett belőle semmi, mert a kinyomtatott szerződésen a kalkulált 95xx alapdíj helyett a kedvezmények nélküli 12xxx Ft alapdíj szerepelt Ön: és az ügyintéző azt mondta, hogy csak ilyet tud nyomtatni, de amúgy becs' szóra annyi lesz Ön: tudnak önök erről, hogy így (nem) működik a rendszerük ? Xyz: Sajnos előfordulhatnak problémák, rendszereint fejlesztése folyamatos, bízunk benne, hogy a jövőben nem tapasztal ilyen problémákat. Ön: uram, 1 évvel ezelőtt nem volt ilyen gond, 2 évvel ezelőtt sem ! Ön: ezek szerint visszafelé fejlesztik a rendszert ? Xyz: Nem. De a fejlesztések során előfordulhatnak problémák, igyekszünk mindent kijavítani, hogy a megfelelő formában működjenek a továbbiakban. Ön: minden jót Xyz: További kellemes napot kívánok! Viszontlátásra! A Magyar Telekom ügyintézője lezárta a chat beszélgetést.
 23. T. Illetékesek ! Nem gondolják, hogy Mo. első számú mobilnet szolgáltatójaként szégyen, hogy a weboldaluk átlag minden harmadik kattintásra "A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt" oldalt dob ? Pedig nem is mobilnetről próbálkozom, hanem vezetékesről. Egyéb oldalakkal semmi gond, a hiba nem nálam van.
 24. $ tracert webshop.t-mobile.hu Útvonal követése a következőhöz: webshop.t-mobile.hu [212.51.79.6] legfeljebb 30 ugrással:   1     2 ms     1 ms     1 ms  192.168.1.254 [192.168.1.254]   2    17 ms    18 ms    14 ms  lo1.meroasr0-zalaegerszeg.net.telekom.hu [145.236.238.19]   3    21 ms    19 ms    14 ms  tge0-3-1-3.core0-ip3-uj.net.telekom.hu [84.1.89.10]   4    16 ms    14 ms    14 ms  tge0-0-0-1.er0-szavae.net.telekom.hu [84.1.80.107]   5    15 ms    15 ms    15 ms  c-tge0-2-0-7.er0-szavae.net.telekom.hu [145.236.89.130]   6    15 ms    16 ms    14 ms  212.51.104.33   7     *        *        *     A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.   8     *        *        *     A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.   9     *        *        *     A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.