Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

nullptr

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

nullptr eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. nullptr

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Közben lehet inkább kivárok, mert ma sétálás közben észrevettem, hogy alattam egy utcával (Balatonfüred, Völgy utca) már ott az optika és rendelhető is az oldal szerint. Írtam egy emailt a telekomnak, hogy tervezik-e a következő etapban az én utcámba továbbhúzni (Csárda utca), mert ha igen, akkor pár hónapig fél évig még elvagyok a NAT-olt mobilnettel és nem szórakozok a rézhálózattal, illetve nem is terhelem ezzel akkor a T-t se. Köszönöm a segítséget még egyszer!
  2. nullptr

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Inkább megpróbálom a T-t drágábban, mert nem a lakáson belül futó kábel néz ki nagyon rondán, hanem ami a lépcsőházban van és össze lett kötve valami dobozzal a földszinten. Összehasonlításképp a lakásban ilyen fut: A lépcsőházban pedig egy megsárgult kábe fele (ha nem negyed) ekkora vastagsággal és a két érpár nem is ugyanabban a burokban van, hanem a kábel közepén van egy bemélyedés. Nem is láttam ilyen képet az interneten hiába kerestem, de sokkal régebbinek tűnik a fentihez képest.
  3. nullptr

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Köszönöm a választ! A Telekomot ha felhívom, akkor szerinted megcsinálják ezt az átkábelezést valamilyen fizetős opcióban? Ingyeneset nem szeretnék, mert ott kijön a szerelő azt mondaná van internet semmi baj nincs és elmenne szerintem, ha viszont fizetek érte, akkor biztos át lenne kábelezve. Mobilnet van még 5G is, de semmire nem megyek vele, hiába gyors (6-700 mbps), de az NAT-olva van és olyan szoftverekkel dolgozom, amik 30 threaden megküldik a munkahelyemet (információbiztonsági tesztelő vagyok egyébként) és hiába nem csinál nagy forgalmat a szoftver (kb. 20-30 mbpst), de feltölti a modem NAT tábláját és leszakadok olyankor az internetről. Egyébként átlagfelhasználásra most is ezt osztom meg, csak sajnos a munkámhoz nem alkalmas és nyilván a TV sem menne ezzel (érthető okokból), szóval a fordítottja sem működne, hogy erről megy a TV a munkámhoz meg szabadon marad a DSL.
  4. nullptr

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Sziasztok! Balatonfüreden vagyok rézdróton valószínűleg még valószínűleg nagyon sokáig, mert hiába építik a lakótelepen az optikát a helyi építésügy kicsit ***** és folyamatosan alá tesz a telekomnak (számomra érthetetlen okokból, mert szerintem lenne itt igény optikára az egész városban), így olyan lassan haladnak, hogy a következő évszázadban sem ér el hozzám az optikai háló a vásárcsarnok környékére... ezt elengedtem. Ezért felhívtam a Telekomot, hogy ugyan adjanak már bondingot két IPTV-m van, ha mindkettő megy, mert nézik a többiek, akkor már 1 géppel se tudok internetezni, mert nem marad rá sávszél. Én tudom, hogy csoda nem létezik ősrégi technológia ez és 1,5 kmre vagyok kb. a DSLAM-től, de a betelefonálásomra nem hogy bondingot nem adtak még SNR Lockot adtak én nekem, hogy 30 mbps helyett csak 25 legyen... azt hittem ott kapok agyérgörcsöt... Tényleg semmilyen módja nincs már a bondingnak? Még fizetnék is érte, akár több 100e forintot is, nekem az a munkám, hogy az internettel dolgozok, erre nem sajnálom a pénzt, akár abba is belemennék, hogy akkor 2x-es áron fizetem a Net Pluszt vagy nem tudom, de valahogy senki nem akar segíteni rajtam. Érpár biztos lenne, mert a lakó tömbben senki nem Telekomos, igen itt jöhet a kérdés miért nem ott vagyok én is, mert a konkurens szolgáltató koaxa még katasztrofálisabb 14 napos határidővel felmondtam, mert az 500-as netjük kemény 20 mbpst tudott és ez még nekik állt feljebb, azoknál flegmább emberekkel még soha nem beszéltem. Nem hiszem el, hogy minden fejlődik, de aki DSL-en ragadt még jó sokáig, annak az utolsó szöget is beverték a koporsójába... Csatolok egy képet a kapcsolatom állapotáról, a modem CRC errorozik is rendesen ez a kép bekapcs után 4 perccel készült, de már 4 CRC error volt kis használattal és a FEC error is rendesen növekedett. Egyébként a háztömbbe bejövő rézdrót nem volt használva évek óta, csak ott lógott az ajtóm felett, amikor megvettem a lakást. Egy már megsárgult kábelről van szó. Nem lehet, hogy a háztömb (12 lakásos társasház 1. emeletéről van szó) átkábelezésével legaláb 1-2 mbps még nyerhető, ha már bondingot senki nem szeretne bekötni? Köszönöm a válaszokat!
×
×
  • Új...