Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

BFeri

Tag
  • Tartalmak

    10
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit BFeri posztolt

  1. BFeri

    smart box helyett kártya is lehet?

    Igazából én is olyat szerettem volna amihez nem kell külön set-top-box... nem akartam 2 távirányítóval bűvészkedni és volt már nekem is kártyás régen a MindígTV-nél... Nem volt a Telekomnál ilyen választási lehetőség... Szükségem volt egy új TV-re azt is vettem Samsung, nem a legdrágább... És amikor állítottam be a "rendszert" akkor kiderült, hogy a TV távirányító "kezeli" a set-top-box-ot vagyis "valahogy" a TV és a set-top-box egy egységet alkot Ráadásul a set-top-box wifin keresztül is tökéletesen hozta a FullHD és 4K tesztadást is.. így semmi csalódás nem volt és már nem is érdekelt, hogy nem kártyás TVadás vétel. Ráadásul a set-top-box-ra jönnek frissítések okoítások... persze külön a TV-re is... Úgyhogy ezek alapján én csak ajánlani tudom a Telekom set-top-boxot...
  2. BFeri

    IPTV - TP-LINK Omada rendszer beállítás...

    Frissítés ismét: Sajnnos csak magammal beszélgetek , de beszámolok ismét a tanulságokról. A miérteket továbbra sem tudom, de eszembe jut tanfolyamokról nem egy olyan eset amikor az oktató mutatott, beállított valamit és nem azt produkálta amire számítottunk .. És sem Ő sem mi nem láttunk a probléma okát.. aztán egyszer csak mégis működött.. Úgy látom az esetemben is hasonló a helyzet. Látszólag minden rendben, de mégsem úgy működil ahogy kellett volna ... de egy idő után rendeződik a helyzet.. most nagyon szakszerűtlen leszek, de úgy látom hiába egy jó beállítás egy módosítás egy újraindítás egy ilyen összetett rendszerben ( 1 telekom router Bridge-nek használva, 1 router, 2 switch, 2 AP, kb 20-30 wifi kliens ) idő kell, amíg a beállítások szerint kezd működni a hálózat... Hasonló megmagyarázhaztatlan problémák.. Telekom eszköz minden beállítás OK nézte a technikai support is, hard reset után nem adott a DHCP szerver IP-t így nem tudtam adminisztrálni .. többszöri újraindítás után sem, minden ugyan az volt... aztán miután kb 40-50 perc elteltével felvettünk hibabejelentést egy elkeseredett újabb próbálkozás után helyreállt a rend és adott IP-t Samsung telefonon nem tudtam csatlakozni a WIFIm-hez .. Csak arról a telefonról nem... előtte 1 hónappal működött... igazából hibát sem írt a telefon.. Gondoltam létrehozok egy új SSID-t jelszó nélkül, meg is csináltam... abba a pillanatban csatlakozott a telefon ahhoz az SSID-hez amihez előtte szerettem volna és nem ment kb 1 órán keresztül... Hát ez az informatika varázsa Sokszor nem megy türelem nélkül...
  3. BFeri

    IPTV - TP-LINK Omada rendszer beállítás...

    Frissítés: Bonyolódik a helyzet ... Mégsem jó ... vagyis, hogy amikor IPTV-t nézek akkor megnövekedik a hálózat leterheltsége olyan 60% köré.. ha SD adást nézek... igaz nem szaggat a kép, nem áll meg... de ha HD-re váltok akkor pár másodperc után kifagy a kép, aztán egy idő múlva elindul és újra .. magyarul nézhetetlen Szóval a probléma fennál, de az én rendszeremmel és nem a telekomnál... Ötlet Valakinek ?
  4. BFeri

    IPTV - TP-LINK Omada rendszer beállítás...

    Sziasztok A Megoldás és a Tanulságok : A konkrét okot továbbra sem tudom, hogy a firmware frissítés miért okozott problémát és miért terhelte be a WIFIT úgy az IPTV forgalom, hogy a YouTube ugyan ment, de TV-t nem lehetett nézni. A firmware frissítések után nem kellett semmilyen beállítást módosítani működött minden rendesen csak az EAP 653 frissítés 1.0.4-ről 1.0.9-re okozta ezt a problémát. Tudni kell, hogy a rendszerhez tartozik egy softwares vezérlő/monitorozó/configuráló program az Omada Controller. Igaz a firmware-ket frissítettem, de ezt a programot nem. Visszaraktam az utoljára működő EAP 653 1.0.4 firmware-t. Így működött a rendszer. Nem akartam belenyugodni, így frissítettem az Omada Controller software-t a legfrisebbre. Ezek után is működött a rendszer rendben. Ezek után a Controller software segítségével frissítettem az EAP 653 firmware-t majd láss csodát a rendszer továbbra is működik teljesen tökéletesen. Az én esetemben 2 verzió volt. Az első, hogy nem frissítettem mindent a legfrisebbre ezért volt aminél nem működött a legfrisebb verzióval, csak az egyel kisebbel. A második, hogy frissítettem végül mindent a rendszerben a legfrissebb verzióra. Azt nem tudom, hogy a sorrend fontos-e vagy csak, hogy minden a legfrissebb legyen. Erre biztos van egy szakszerűbb szakmai megfogalmazás is. Fontos, hogy egyik esetben sem kellett az eddigi beállításokon változtatnom azért, hogy működjön. Elég volt egyszer szakszerűen bekonfigurálni Hát ennyi a sztori rövidem, ami végül megoldódott igazából magától, bár biztos van egy "tudományos" . "szakszerű" magyarázat is. A tanulság az, hogyha nem működik a WIFI-n az IPTV egyáltalán nem biztos, hogy a "TELEKOM rendszer *****" még akkor sem, ha TE azt állítod "Mindent beállítottam jól, eddíg működött és az én rendszerem nem ***** cucc" elég, ha a rendszer egyetlen elemén nem a legfrissebb firmware verzió vagy szoftware frissítés fut ! Köszönöm mindenkinek az építő jellegű, segítési szándékú hozzászólásokat.
  5. BFeri

    IPTV - TP-LINK Omada rendszer beállítás...

    Visszaállítottam és úgy jó. Onnan tudom, hogy az új fw verzióval van a gond, de ott nem tudom mit kell beállítani azon kívül amit már beállítottam.
  6. Sziasztok Segítséget szeretnék kérni, mert jelenlegi képességeimet meghaladja a probléma. A Telekom IPTV-t nézem WIFIn keresztül ami eddig működött is / működik is rendesen. TP-LINK OMADA rendszerrel használom EAP653 hozzáférési ponttal. IGMP PROXY bekapcsolva - V3 version - Interface WAN IPTV bekapcsolva - Bridge Mode Ha ezek bekapcsolva vannak íly módon, a TV adás tökéletesen nézhető. Több firmware frissítés után is működött. A legutóbbi firmware frissítés után ugyan így maradtak a beállítások, de a TV adás szaggat, mintha nem lenne bekapcsolva az IGMP PROXY és az IPTV funkció. Pedig be van kapcsolva. A WIFI csatorna túlterhelődik, de az internet működik a YouTube se akadozik, csak a TV adás. A Frissítés a következőket tartalmazza: New Feature/Enhancement: 1.Added support for shared bandwidth while using the "SSID Rate Limit" feature. 2.Added support for IPv6 ACL/URL Filtering/Guest Network. 3.Added support for IPv6 dial-up/Client address acquisition/MLD to unicast. 4.Added support for LLDP (Link Layer Discovery Protocol). 5.Added support for Packet Capture. 6.Added support for Terminal. 7.Added support for the "Lock To AP" feature. 8.Added support for RADIUS username report. 9.Added support for Multicast/Broadcast Management. 10.Added support for Multi RADIUS servers. 11.Added support for PMF(Protected Management Frames). 12.Increased the transmit power. Én a 9. pontra gyanakszom, lehet ott kellene még beállítani valamit? Vagy esetleg valami BUG van a frisssítésben ? Előre is köszönöm a segítséget.
  7. Én nem is arra gondoltam, hanem hogy valami VOIP - Digitális vonal Gateway - hoz hasonlóan, tudtommal van olyan, hogy VOIP telefont használjak nem VOIP vonalon... Szóval, hogy a digitális vonalat tudjam VOIP módon használni... Nem tervezi a Telekom a digitális vonal helyett a VOIP szolgáltatás elérését lehetővé tenni magánszemélyeknek? Köszi Feri
  8. Sziasztok Kicsit amatőr kérdés amatör megfogalmazással: Sagemcom kábelnetes modemem van, Net,IPTV,Telefon szolgáltatással. A telefonvonal digitális ugyan, de nem VOIP, a telefonkészüléket RJ11 csatlakozón tudom használni. Mivel tudtommal magánszemélyként nem tudok digitális vonal helyett VOIP szolgáltatást rendelni a telekomnál van-e arra valami megoldás, hogy ugyan a nem VOIP "vonalat" a helyi LANon mégis VOIP módon RJ45 csatlakozással használhassam... A 2-3 telefont egymás között ingyen hívhassam, a kimenő hívásokat meg a díjcsomag díjainak megfelelően és persze tudjak fogadni külső hívásokat is. Előre is köszi a válszokat.
  9. Bridge mód nélkül is beállítható tökéletesen, hogy saját routert használj! Nekem a Sagemcom építi fel a kapcsolatot... az egyik portját beállítottam DMZ-re és arra dugtam a saját TP-LINK routeremet... tökéletesen be lehet állítani... mivel IPTV-van ezért a saját routeren az IPTV módot is engedélyezni kell mert kifagy az IPTV ... de lehet a set-top-box-ot a Telekomos Sagemcom-ba dugni közvetlenül... Keress rá a neten hogyan lehet Sagemcom router mögé saját routert tenni, több leírás is van... Ettől függetlenül előfordulhat modem hiba is... első körben én a telepítőt kerestem volna... Az enyém nagyon kedves, rendes és szakszerű volt !
×
×
  • Új...